• 93
    ağırlıklı olarak z kuşağından oluşan platform. peki kim bu z kuşağı? aslında sözlükteki başlığın gidildiğinde az çok cevabını bulabilmek mümkün. internetin içinde büyüyen, her şeyi mizaha vuran ve mizaha vururken genellikle sınırları olmayan olmayan, olumsuz durumlar karşısında çok hızlı bir şekilde nefret depolanabilen bir kuşak bu. mesela bir çoğumuzun yalnızca 1 tane twitter hesabı var, ancak bunlar öyle değil. 1 tane genel, 1 tane siyaset, 1 tane futbol, 1 tane tv programı belki bir kaç hesap birden açıyorlar ve hepsinde ayrı ayrı kitle ile takılıyorlar. genel olarak sinirli ve mutsuzlar, çünkü ülkede yürütüen yanlış politikalar yüzünden bir çoğu göstermelik bir eğitimden geçti ve büyük bir gelecek kaygısı yaşıyor. son günlerde özellikle fatih terim'in kovulması üzerine resmi twitter hesabını markaja alan arkadaşlar genel olarak bunlardan oluşuyor. dedim ya bizden çok farklılar, tepkilerini dile getiriş şekilleri de çok farklı haliyle..

    siyaset konu entrylerine baktığınızda türkiye nefreti görürsünüz. ama bunun aslında bir nefret olmadığını, aslında bir kızgınlık bir eleştiri olduğunu bilirsiniz. malum partinin ileri gelenleri bile saldı artık bu kuşağı, son zamanlarda onlarla, tavırlarıyla ilgili pek eleştiride bulunmuyorlar. çünkü üstlerine gittikçe daha çok agresifleşen bir yapıları var. ancak fatih terim konu olunca bazı galatasaray taraftarları bu kuşağı anlamamak, sğrekli yaftalamak için müthiş bir çaba içerisine giriyorlar. ülkeleri için endişelendiklerinde nasıl nefret dili twit şov yapıyorlarsa fatih terim'in kovulması ile aynı nefret dili ile geleceğinden endişelendilkleri galatasaray için de aynı nefret dilini kullanmaya başladılar. kendi kuşaklarıyla bile aralarında kuşak farkı olan ultraslan tayfa tarafından tehtidlere maruz kalınca daha da radikalleşti söylemleri. daha sert tepki görürlerse daha da radikalleşirler. siz burada onları gömdüğümüzde çok daha radikalleşecekler. bu çocuklar bizim kuşaktan çok farklı. hala anlaşılamamış olması garip.

    he bir de açık söyleyeyim, 15 -20 yaşlarında hayatı sarkazm üzerine kurulu umutsuz ve kaygılı, elinde sosyal medyasından başka pek bir şeyleri olmayan çocukların kendine özgü yöntemlerle tepkilerini dile getirmesi üzerinden burada gelip hepimize laf sokulmasından fazlası ile sıkıldım şahsen.
App Store'dan indirin Google Play'den alın