• 26
    bütün herkesin hem fikir olduğu , o armaya o renklerin yakışmadığından dolayı yapılmış bir beyenat .

    ama ilgi odağı olan kişilerin kesinlikle yapmaması gereken bir beyanattır.

    nasıl ki televizyonlarda edilen bir küfür sanki hiç etmiyoruz gibi bir algı yaratıyorsa. arda'da durum ondan ibaret.
    ve arda turan malesef bu ve bunun gibi bir çok söylemi ile bu noktaya gelmiştir.
  • 28
    arda turan söylediği için haksızdır. böyle de pis bir huyum var. sevmediğim adam bugün çikolatalı dondurma yesin, yarın evimdeki çikolatalı dondurmaları iade eder, portakallı dondurma alırım.

    sevmediğim arda turan'ın tepkisidir. biz sen ve senin tembel arkadaşların için kadromuzda her sene bir dangalak var diyor muyuz? demiyoruz. gelirsen deriz ama. gelme.
  • 29
    ''formanin rengini begenmedim, yakismamis, hos degil'' demek ayri; ''her sene bir orospu rengi var yaa'' demek ayridir. ''her sene'' derken muhtemelen mercan formadan once cikan mor forma da nasibini almaktadir.

    gel gelelim; kulupler bazen satis stratejisi adina farkli yontemler izleyebilir. mercan forma hikayesi de benim bildigim kadariyla; metin oktay'in palermo formasi giymesinden cikti.

    https://abdullahabdurrahman.files.wordpress.com/....jpg?w=545&h=422
    http://3.bp.blogspot.com/...Q_TE/s1600/metin.bmp

    bunu da elestirebilirsin, baska takim formasindan esinlenmesini de hos karsilamayabilirsin. bunun yaninda kulubun boyle bir pazarlama stratejisi varken, bir defa bu formanin satislarini bu kadar baltalayacak bir lafi kaptansan edemezsin. bir dusunun ya kulubun efsane 10 numarasinin etkisiyle yeni tasarim bir forma yapilmis, mevcut 10 numara diyor ki ''orosbu rengi ya.''

    arda turan'in yine her seyi cok bilen, ustune vazife olmayan konularda otorite gibi yorum yapmasina sebep olan huy halinin diger bir yansimasi. yonetim kendisine soracakti aslinda o zaman belki mantikli bulurdu.
  • 30
    renklerin orospusu namuslusu olmaz. bahsettiği forma rengini asli forması olarak benimseyen palermo takımı orospu takımı mı şimdi?

    kastının formamıza orospu demek olmadığı aşikar ama cahil, gerekçesi olmayan, boş bir laf. destek çıkılması tuhaf. kimse üzerinde armamız bulunan bir formaya orospu rengi dememeli, hele bu galatasaraylıysa.
  • 34
    arda'yı ilk ath. madrid'e gittiğinde gururla izlemiştim. orada kıçını yırtıp giydiği 10 numaranın, en azından mücadelesiyle ki o takım bu kendini adamışlığa tamamdı, hakkını veriyordu.

    barcelona'ya gitmesi, rüştü'nün yani spesifik bir mevkinin dışında, bir 'yıldız' olarak türk bir oyuncunun zirveye koşmasıydı ve onu da destekledim.

    bahsettiğim tüm bu şeyler, kalpten şeylerdir, tahmin edersiniz.

    yazıya bir yan yol açmak istiyorum: arda, benden bir yaş küçük bir insan. ve belki aynı yaşlarda, dönemlerde, futbol peşinde koştuk. ben de bayrampaşa stadı'nda bir sürü maça çıktım; "arabesk" algılanan (ki öyle olan) 'nostalgia' tribini bile anlamıştım.

    bunları neden bu başlığa yazdığıma gelince: ben onun bu cümleyi edişindeki mantığı da anlamıştım. ki yazının sonuna bağlayacağım bir tavır bu; arda bir taraftardı(r). hatırlayın o dönemki renkleri, pembe, turuncu... arda, gerçek bir galatasaraylı gibi, o renkleri sarı-kırmızı'ya yakıştıramayıp söylüyordu bu cümleyi. "her sene bi orospu rengi var amk" diye. ben hak vermiştim açıkçası, söylemi yanlış anlama kapılarını açsa da...

    içimde bir yan, arda'nın hala o galatasaraylı olduğunu düşünüyordu (seçeceği yolları, tozuna, toprağına, egosuna, mecburiyetlerine, profesyonelliğine kadar sikeyim); başakşehir'e imza atması, bir çocuğun intihar etmesiyle eşdeğer gözümde.

    bize efsane başarılar kazandırmadı arda, efsane ekiplerimizde değildi; ama kabul edelim, altyapımızdan gelip bize en çok heyecan veren tip'ti.

    ağır roman'daki replik geliyor aklıma tam bu anda: "güzel bitirim olacaktı, ama kevaşeye kaptırdı kendini."

    bu kevaşe sistemin profesyonel bir yıldızı oldun, güzel arda kardeşim. allah da inşallah belanı verir demeyeceğim. ama iyi günler amına koyiyim.

    (direkt mesaj: sıçtın moruk. dev sıçtın. allah belanı verdi de haberin yok. kabuslar gördüğüne, göreceğine, şu an vıkırdayan ve bunları yazan parmaklarım kadar eminim. bunları yazan da, taraftarlığın ölmeyeceğine inanan yanım. eğer o giydiğin (başaktan) formayla arena'ya çıkabilirsen, üzerinde galatasaray formasıyla beşiktaş maçında nasıl sevindiğine dair zihnimdeki seninle ilgili son iyi anıyı da çöpe atıp üzerine işeyip ruhunun nasıl huzur bulacağıyla ilgili düşünmeyi, dert edinmeyi sonsuza kadar bırakacağımı söylemek istiyorum.)
  • 36
    giris notu,
    arda turanin gelmesini istemiyorum.

    guzel olsa da galatasaray genlerinde bulunmayan bir forma rengini anlatmak icin kullanilmis cumle. eger orijinal renklerin disinda bir renk gerekiyorsa yap beyaz, yap siyah, yap lacivert, yap italyanin 2020de giyecegi gibi yesil klas dursun en azindan.

    zamaninda galatasaray kaptaninin, ozellikle kameralarin oldugu bir ortamda bunu dile getirmesi dunyanin en ahmakca olayi olabilir. sen forma cekiminde olabilirsin de, bu goruntuyu birak rakip takim taraftari birinin sizdirmasini, para icin bircok galatasaray taraftari bile yapar. ki sen trt kameralarinin oldugu yerde soyluyorsun bunu. iq seviyesi yerlerde resmen. magazin, zamaninin meshur terimi paparazzi bu demektir, tamamen bu tarz sizintilarin* veya gaflarin ustune kuruludur.

    simdi diger mevzuya gelince, herkesin bir gunluk konusma dili vardir. resmi olmayan, yakinlarinla, dostlarinla kullandigin. bu kimi icin kufur, kimi icin argo, kimi icinse nezaket kurallari icerisindedir. bu senin kisisel secimindir.

    dusunsene bir firmada calisiyorsun, firma renkleri kirmizi. sende hergun ise kirmizi takimla gidiyorsun, uniforman bu. sirketini sevip sevmemenden bagimsiz dusunmez misin ya da muhabbet esnasinda demez misin,

    bu ne lan hergun p.z.v.nk gibi ise gidip geliyoruz. *

    kim diyebilir ki o gun o renk formayi ben elestirmedim. evet begeneni de olabilir alir koyar dolabina giyer istediginde. o gun soyle bir diyalog kameralara yansisaydi yine bu kadar olay olacakmiydi merak ediyorum.

    -a.t. : anasini s.k..im, ne guzel forma lan bu a...a ko.ay.m, efsaneymis, asik oldum.

    kimi basliktaki gibi dile getirir dusuncelerini, kimi begenmedim abi bu ne der, kimi kari gibi bunu mu giyecegiz deplasmanda der.

    bizim millet boyle, arabada giderken ana baci siradan kayar, yanyana durup camlar acilinca kardesim gec hadi isim var. sirf sosyal kaygilar ve hep begenilme arzusu yuzunden, evde kendi yaptigi seyi disarida baskasi yapinca ayiplar. sanirim biz galatasaray taraftari olarak hep nazik, saygi cercevesinde mi konusuyoruz ? su sozlukte kurallar olmasa ana bacidan gecilmez kimse kimseyi kandirmasin. bu da onun gibi birsey. eger bu davranis kulube zarar veriyorsa veya yasaksa verirsin cezasini kac paraysa ya da kovarsin takimdan olur biter.

    bu arada bunlar da burada dursun bence tarihin en guzel formalarindan,

    https://gss.gs/JWP.jpg
    https://gss.gs/wJ5.jpg
    https://gss.gs/292.jpg
    https://gss.gs/rVI.jpg

    bonus,
    https://gss.gs/AoY.jpg *

    cikis notu,
    arda turanin gelmesini istemiyorum.
  • 37
    arda'nın hayatı boyunca cuk diye oturan söylediği en doğru söz. üstünde arma var diye saygı duymam gerekmez, çünkü ortada galatasaray forması yok. evdeki tişörtün üstüne de arma dikim olsun galatasaray formasi. sırf bu kepaze formalar yuzunden niluferin şarkısı ile dalga geçildi bizle.

    edit: pembe gömleği olan biriyim. 3 kızım var. hayatımın her anında pembe var. mor renkte mi orospu rengide o da lafın içine katılıyor. olayın cinsiyetcilikle ya da bir rengin hayat kadınları ile bağdaştırılmasi ile alakası yok. videonun devamında da galatasaray formasi nerde diye soruyor. sarı kırmızı akar kanımız diyeceğiz, ondan sonra sarının kırmızının olmadığı formayı seveceğiz.
  • 38
    rakiplerimizce gavatlar ve mor menekşe diye dalga geçilen galatlar 2288(galatlar kim, bizle ne alaka o da ayrı mesele) muhabbetiyle pazarlanan mor formayı falan içine sindirenlerin rahatsız olduğu söylem. işin ilginç yanı o dönem bir allah’ın kulu da çıkıp bu arda ne diyor dememiş herkes haklı diye destek çıkmıştı. çünkü parçalı formaya hasrettik.

    cinsiyetçilikle yada orospuluk ile ne alakası var onu da anlamadım. o dönem arda’nın pembe ceket giyip gezdiği bir dönemdi o rengi galatasaray’a forma olarak yakıştırmıyor, parçalı giymek istiyordu sadece.
  • 42
    bizim her şeyi bilen türk medyasının off the record konuşmaları haber yapmayı birbirini atlatmak saymasından dolayı kamuya açılan cümle.

    futbolcuların üstünü başını değiştirdiği bir ortamda arkadan kamerayla yaklaşıp bu sözleri kaydetmek gerçekten büyük röntgencilik başarısı idi, habercilik değil...

    cinsiyetçi bir söylemdir ayrıca ama zaten futbol da gelişmemiş barbar yığınların afyonudur özünde. çok şaşırmamak gerek...
  • 43
    cinsiyetçi bir söylemdir. dahası armaya büyük saygısızlıktır. üzerinde galatasaray arması olan forma isterse sarı lacivert renkte olsun kutsaldır.
    kaldı ki o yıllarda gerçekten güzel formalar yapıyorduk. ben şahsen mor formalarımızı da mercan rengi formamızı da çok sevmiştim. zevkler ve renkler tartışılmaz derler. oysa bu formalara o dönem laf edenler "bu ne çirkin tasarım böyle" dememişti, aynı sözün sahibi gibi "orospu rengi" diyorlardı. işte rakiplerin ağzına lafı aslında arda gibiler vermişti.

    şunu bu kulübün her neferine iyice anlatmak lazım: üstünde galatasaray arması olan her forma kutsaldır. kanımca altyapıda bu konu üzerine "terbiye" verilmelidir.
  • 46
    bir adet 'şımarık' çocuk beyanıdır.

    bazı arkadaşlar arda'nın o sırada kameralardan habersiz olduğundan vb. bahsetmiş, aksine gayet de kameralardan haberdar ve bilerek yapıyor. tipik bir şımarık çocuk hareketidir bu, misafirlikte vb. denk gelirsiniz şımarık çocuklar başkalarından da ailesi önünde azıcık ilgi gördü mü daha da şımarır ya bu da o şekil işte, kameraları gördü mü ne yapacağını şaşırıyordu ilgi çekmek için...

    he bir de neymiş rakiplere malzeme veriyormuşuz falan filan... allah aşkına o sezon orada kameraların çektiği adamlar*** top mu oynadı? adam gibi oynayıp beğenmediği renklerle rakipleri sahada süpürselerdi malzeme olmaz, rakipleri malzeme ederlerdi, tabii anlayana.
  • 48
    adamlık meselesiyle kafayı bozmuş birisinin söylemi. "orospu" rengi ne oluyor? renklerin böyle sıfatları ne zamandan beri var? ister mor giyerim ister pembe, bu kimseyi orospu yapmaz. bu cümleyi savunmaya çalışanların kafasını yaşamak isterim. arda'yı savunacağız diye girilmeyen şekil kalmadı. dünyada bu renklerde forma giyen ilk takım olmadığımız gibi sonuncu da değiliz. kaldı ki o mor forma bana her zaman keita'yı hatırlatır, hala arasıra maçlarda giyerim.
  • 49
    kendisi adam olduğu için aslında formaların siyah ve gri olması lazımdı.çünkü adam siyah giyinir değil mi?
    mor formanın iyi ve kötü olduğu bir tartışma yapmak istemiyorum sonuçta kişisel beğenidir kaldı ki mor formayı real’de giymekte.
    ama forma kutsal ise kimse bizim formamıza böyle bir söylemde bulunamaz.
    arda’yı savunan kafalara da yazık demiyorum çünkü her şeyi normalleştiren bir kafa yapısı var bu memlekette.
  • 50
    üzerinde herhangi bir analiz yapmayı gerektirmeyen saçma sapan bir laf. kusura bakmayın ama bu başlığa entry girerek bence galatasaray'a ayıp ediyoruz. nasıl ki aziz yıldırım'ın tapelerde geçen "sikerim böyle fenerbahçe'yi" lafiyla ya da ersun yanal'ın soyunma odasında söylediği buna benzer bir sözle dalga geçiyorsak, rakip takım taraftarları da bu aptalca laf ile dalga geçiyor. kendi kendimize tekrardan gündeme taşımaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın