• 12402
    şu entry'de 2014/2015 sezonu kadromuzdaki kiralık gönderdiğimiz oyuncularla birlikte 41 kişiyi bulabilirsiniz. ayrıca sözleşme bitiş yılları da mevcut. (bkz: #1725278)

    bu entry'yi baz alaraktan yazıyorum. kadromuzu temizlemek gerekir ve 28 kişiye getirmek gerekirse yapılabilecekler.

    1- sözleşmesi zaten biten ve uzatılmayacak olan oyuncular:
    - sinan bolat
    - gökhan zan
    - sabri sarıoğlu
    - emmanuel eboue
    - engin baytar
    - aydın yılmaz
    - goran pandev

    bu futbolcularımızdan sadece sabri'nin sözleşmesinin uzatılacağını düşündüğümden, diğer 6 oyuncuyla yollar ayrılır diyorum. kaldı 35.

    2- hamza hoca'nın gözden çıkardığını düşündüğüm ve ya yurt dışında, ya da yurt içinde iyi kötü piyasası olup da, alıcı bulmakta zorlanmayacağımız futbolcular.
    - dany nounkeu
    - blerim dzemaili
    - umut gündoğan
    - furkan özçal
    - nordin amrabat
    - sercan yıldırım
    - berk ismail ünsal

    bu futbolcularımızdan sadece amrabat'ın belki kalacağını düşündüğümden diğerlerinin satılacağına veya kiralanacağına şahsen kesin gözle bakıyorum. 6 oyuncuyu daha göndermiş oluruz. kaldı 29.

    3- alıcı bulamayacağımız, fakat yer açmak için artık bir şekilde paralarını verip sözleşme feshetmekten başka şansımız olmayan futbolcular:
    - yiğit gökoğlan
    - lucas ontivero
    - endoğan adili

    bunları ya bir alıcı bulup kiralayacağız, ya da yer açmak için parası neyse verip, zararı göze alarak göndereceğiz. ki ontivero'nun 2018, adili'nin ise 2019'a kadar sözleşmeleri var, allah yardımcımız olsun. eğer hepsini gönderebilirsek, 3 kişi olur, kalır 26.

    4- a2 takımına gönderilebilinecek veya herhangi bir kulübe kiralanacak oyuncular:
    - alperen uysal
    - kaan baysal
    - birhan vatansever
    - oğuzhan kayar
    - sinan gümüş

    ki bu futbolcularımızdan sinan'ın a takıma geçeceğini düşünüyorum. diğer oyuncular ya a2, ya da kiralanır. 4 kişi gitse kalır bize 22 kişi.

    yani 6 kontenjan. inşallah güzel transferlerle dolar.

    şu şekil bir tablo oluşur.
    [biçim]
    kale:
    1 fernando muslera 2018
    2 eray işcan 2018
    --------------------------
    stoper:
    3 semih kaya 2018
    4 aurelien chedjou 2017
    5 koray günter 2018
    -------------------------
    sağ bek:
    6 sabri sarıoğlu 2015
    7 tarık çamdal 2019
    --------------------------
    sol bek:
    8 alex telles 2018
    9 hakan balta 2016
    --------------------------
    merkez orta saha:
    10 felipe melo 2016
    11 selçuk inan 2019
    12 yekta kurtuluş 2017
    13 hamit altıntop 2016
    --------------------------
    ofansif orta saha:
    14 wesley sneijder 2016
    15 emre çolak 2016
    --------------------------
    sağ açık:
    16 olcan adın 2018
    17 sinan gümüş 2019
    --------------------------
    sol açık:
    18 yasin öztekin 2018
    19 bruma 2018
    20 nordin amrabat 2017
    --------------------------
    forvet:
    21 burak yılmaz 2019
    22 umut bulut 2017
    [/biçim]

    eray, tarık, yekta ve umut bulut'un kesinlikle yeri yok bana göre de, göndermemiz imkansız. bu yüzden sapasapasapasağlam transferler şart.
  • 12404
    2015-2016 sezonu kadro mühendisliği ile esas fikrimi şurada detaylı olarak paylaşmıştım; (bkz: galatasaray futbol takımı kadro mühendisliği/#1725220)

    fakat başlıkları okurken içimden şöyle bir kadro geçti,

    -------------------fernando muslera-----------------------------

    daryl janmaat -ron vlaar - semih kaya - alex telles

    ----------felipe melo ------------------- nigel de jong

    anwar el ghazi ------- wesley sneijder --------- yasin öztekin

    -----------klaas-jan huntelaar--------------------

    şöyle bi hollanda ekolü yapsak olmuyo mu :(

    edit: se7en'ın fikriyle 3rd kit i de turuncu yaptık mı tamam işte :(
  • 12407
    14 türk oyuncusu olması gerekiyor. bakalım tahmini bir şekilde kalacaklara.

    burak
    selçuk
    eray
    semih
    hakan
    umut
    sinan
    olcan
    yasin
    tarık
    koray
    emre
    hamit
    yekta

    eksiğim varsa ekleyin arkadaşlar. 14 tane yerli var. şimdi akıllı adam 28 hakkını doldurmaz. yoksa devre arası yama yapma şansını kaybediyorsun. bu sebepten en fazla 12 yabancı olacağını düşünüyorum.

    yabancılara bakalım.

    musli
    sneijder
    melo
    telles
    ceju
    bruma

    açıkcası ben galatasaray'ın 6 tane yabancı tranfseri yapacak lüksünün olduğunu düşünmüyorum. melo iyi oyuncu. hatta baya iyi oyuncu ama nerede 5 milyon alabilir. (maç başlarıyla yakın bir şeyi alıyor. açıkçası en net bildiğim o ondan onu yazdım.) yabancı oyuncuyu buraya parayla getirirsiniz ya da ismi duyulmamış ama belli bir yaşın üzerinde ki oyuncuyu getirebilirsiniz. ligimizin çekici bir tarafı olmadığı kesin.

    tez: pratik de daha elde görmesek de teoride türk'ün tekelleşmesi biteceğinden türk'ün fiyatı düşecek. tabi buna bir iki anti tezim var ama onu başka bir konuda tartışırız ve bu tezden devam edelim hadi.

    bu tarz bir lüksümüz yokken tezi doğru kabul edersek diyelim 10 üzerinden 6'lık bir oyuncu yabancı olursa pahalı türk olursa daha ucuz olacaktır. yani kilit oyuncular ya da verebileceklerine güvenilip bulunmuş oyuncular dışında yabancı alayım demek maddi anlamda saflık. kilit oyuncu örneğin ligden vermek gerekirse bosingwa ya da constan. kalitesinden emin olunan yabancı için ise diyelim ki opare. opare'nin oyunculuğunu tartışmıyorum. ama şu an blic gibi düşünmeye çalışıyorum. bilic baktı bazı özellikleri belirledi elindeki bütceye baktı ve alınabilir gördü. alınma şekli olarak güzel bir örnek , kullanıma girmiyorum, baktığımızda.

    yani bizim bir iki yerli almamız gerekiyor bana göre. sebep; bazı türklerin gideceğini düşünmem. misal yekta bana göre gidecek. tarık konusunda emin değilim gitmeli bana göre ama durum gereği kalabilir. hamit konusu var. tutmak istendiğini biliyorum ama maaşı çok fazla burada bir anlaşmazlık yaşanabilir ve sıkıntı olabilir plase olcan'da gidecekmiş gibi hissediyorum. (sırf his.)

    yani türk'ten açığımız olacaktır. bu açığı alt yapıdan kapayabiliriz ama bana 2 sebepten mantıksız geliyor. hamit gibi planlaman da direkt oyuncu olarak olmayan ancak kırılma noktaların da kullanacağın bir oyuncu -yine tezi doğru kabul ederekten devam ediyorum- yabancı olursa pahalı, türk olursa ucuz. ve bu tarz bir planlamada olan görev için pahalıya kaçma lüksümüz var mı bunu tartışmamız lazım bana göre. 2. ise alt yapıdan oyuncular sokmak bu boşluklara. ki bu oyuncular belli bir sistemle gelmediklerinden dolayı kendilerini göster fırsatları olması zor. yani oyuncu gelişimi için bana göre sağlıksız.

    bu sebeplerden bir iki türk almak gerek diye düşünüyorum.

    örnek: alt yapımızdan çıkıp şımarıklıktan dolayı geliştirilmeyip gönderdiğimiz şu anda başakşehir de oynayan bek'imiz. onu alıp tarık'ı göndermek bir çözüm.

    şu anlık eyorlamam bu kadar.
  • 12408
    sneijder + drogba'lı transfer sezonundan beri ilk defa öngörülebilir, omurgası belli bir saha dizilişi olan takım. maç içi ya da hedef maç değişimleri dışında bu takım sezonun büyük bir bölümünü 4-2-3-1 şeklinde dizilerek oynadı ve başarılı oldu; bunun için hamza hamzaoğlu'na bir teşekkür borçluyuz. açıkçası elindeki kadroyla ne sneijder-drogba sonrası fatih terim'in, ne de mancini-prandelli'nin yapabildiğini yaptı: diziliş ve omurga istikrarı yakaladı. artık kim kimin nerede oynayacağını biliyor ve bunu biz de biliyoruz; bu yaklaşık 2 senedir olmayan bir durumdu.

    omurgası oturmuş bir takımda dramatik değişiklikler yapmak risklidir (ve biraz da haksızlıktır). eğer zamanın manchester city'si gibi piyasaya kamikaze dalmayacaksanız mevcut kadronuzda kademe kademe iyileştirmeler yapmanız gerekir. bu iyileştirmeler, aksayan futbolcuların mevkilerine yenilerini almak, ya da as futbolcuların yükünü alacak 1-2 tık altı makul yedekler belirlemek şeklinde olabilir. bu ikinci önermeye bilal kısa transferi iyi bir örnek.

    galatasaray taraftarı sneijder-drogba (hatta yüksek miktar ve beklentili) bruma transferlerinden dolayı oldukça şımarmış olduğu ve yabancı sınırı da kalktığı için kadroyu muslera-transfer (x8) - sneijder - transfer şeklinde kuruyor ama 2014-2015 sezonunun bize öğrettiği bir şey var: takım olmanın gücü. ikisi de 4-2-3-1 ile başlayan prandelli ve hamzaoğlu'nun aldığı sonuçlar arasında dağlar kadar fark olmasının sebebi de biraz bu. futbolcular kendileri de bunu söylüyorlar zaten.

    bu durumda 10 maddede 2015-2016 transfer sezonu için önerilerim şunlar:

    1 - nefsine hakim ol. yabancı sınırının kalkması demek takımı birleşmiş milletler genel kuruluna çevirmen gerek demek değil.
    2 - çileklerle ilgilenmeden önce bir pastanı tamamla. orta sahanı khedira - luka modric - sneijder olarak hayal edeceğine önce takımda an itibariyle 0 (sıfır) tane bulunan sağ bek mevkinle ilgilen.
    3 - haddini bil (ibrahimovic?????). o kalibrede adamlar evet geldi ama sneijder inter'de oynatılmıyordu, drogba çin'den bedava geldi.
    4 - takımın liderlik eksenini kaydırma. abiler masasında selçuk - sneijder - burak - muslera oturuyor şu anda, ücret ve ego olarak onların üstüne çıkacak birini alma.
    5 - çöplerinden kurtul. kiralayan - satın alan yoksa gerekiyorsa parasını verip gönder. takımda hedefi ilk 11 olmayan ya da ihtiyaç duyulduğunda dudak bükülmeden oynayamayacak kimse kalmasın...
    6 - ... ama hala katkı verebilecek olanları tut. bir sol bek yedeğine para bayılmak ya da ucuz birini alıp dua etmek yerine orada haftalarca performans vermiş olcan'ı takımda tutabilirsin.
    7 - kadro dışı - boşta - ucuza satılan futbolculara dikkat et. ya boşta niye alınmıyor dediğin taş gibi orta saha fiziksel ya da mental problemleri olduğu için gönderiliyor olabilir. bir pandev-dzemaili fiyaskosunu daha yaşayacak durumda değiliz açıkçası.
    8 - 4-3-3 oynayacaksan diego, 4-1-2-1-2 oynayacaksan bruma alma. alacağın adam işleyen sistemi değiştirmesin, tamamlasın.
    9 - şu kiralık sistemini artık düzgün kur. sercan-balıkesir, furkan-karabük, salih-trabzon doğru örnekler, ontivero-honved ve neredeyse bütün altyapımızdan çıkanlar - 3.lig değil.
    10 - orta vade planları yapmaya çalış. önümüzdeki 1.5 sene selçuk'u bilal'le yedekleyebilirsin, peki ya sonra?

    arz ederim.
  • 12423
    kötü oynamakta aynı zamanda kazanmaktadır. kötü oynayıp maç kazanabilirsin ama kötü oynayıp iki kupa kazanmak nedir arkadaş :)

    şaka maka acilen takımın yenilenmesi, kendisini takımın sahibi zannedenlerin bir an önce gönderilmesi gerekmektedir. bu sezon rüya gibiydi geldi geçti ama önümüzdeki sezon planlanmadan yola çıkılırsa eyvah ki ne eyvah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın