• 12446
    sneijder + drogba'lı transfer sezonundan beri ilk defa öngörülebilir, omurgası belli bir saha dizilişi olan takım. maç içi ya da hedef maç değişimleri dışında bu takım sezonun büyük bir bölümünü 4-2-3-1 şeklinde dizilerek oynadı ve başarılı oldu; bunun için hamza hamzaoğlu'na bir teşekkür borçluyuz. açıkçası elindeki kadroyla ne sneijder-drogba sonrası fatih terim'in, ne de mancini-prandelli'nin yapabildiğini yaptı: diziliş ve omurga istikrarı yakaladı. artık kim kimin nerede oynayacağını biliyor ve bunu biz de biliyoruz; bu yaklaşık 2 senedir olmayan bir durumdu.

    omurgası oturmuş bir takımda dramatik değişiklikler yapmak risklidir (ve biraz da haksızlıktır). eğer zamanın manchester city'si gibi piyasaya kamikaze dalmayacaksanız mevcut kadronuzda kademe kademe iyileştirmeler yapmanız gerekir. bu iyileştirmeler, aksayan futbolcuların mevkilerine yenilerini almak, ya da as futbolcuların yükünü alacak 1-2 tık altı makul yedekler belirlemek şeklinde olabilir. bu ikinci önermeye bilal kısa transferi iyi bir örnek.

    galatasaray taraftarı sneijder-drogba (hatta yüksek miktar ve beklentili) bruma transferlerinden dolayı oldukça şımarmış olduğu ve yabancı sınırı da kalktığı için kadroyu muslera-transfer (x8) - sneijder - transfer şeklinde kuruyor ama 2014-2015 sezonunun bize öğrettiği bir şey var: takım olmanın gücü. ikisi de 4-2-3-1 ile başlayan prandelli ve hamzaoğlu'nun aldığı sonuçlar arasında dağlar kadar fark olmasının sebebi de biraz bu. futbolcular kendileri de bunu söylüyorlar zaten.

    bu durumda 10 maddede 2015-2016 transfer sezonu için önerilerim şunlar:

    1 - nefsine hakim ol. yabancı sınırının kalkması demek takımı birleşmiş milletler genel kuruluna çevirmen gerek demek değil.
    2 - çileklerle ilgilenmeden önce bir pastanı tamamla. orta sahanı khedira - luka modric - sneijder olarak hayal edeceğine önce takımda an itibariyle 0 (sıfır) tane bulunan sağ bek mevkinle ilgilen.
    3 - haddini bil (ibrahimovic?????). o kalibrede adamlar evet geldi ama sneijder inter'de oynatılmıyordu, drogba çin'den bedava geldi.
    4 - takımın liderlik eksenini kaydırma. abiler masasında selçuk - sneijder - burak - muslera oturuyor şu anda, ücret ve ego olarak onların üstüne çıkacak birini alma.
    5 - çöplerinden kurtul. kiralayan - satın alan yoksa gerekiyorsa parasını verip gönder. takımda hedefi ilk 11 olmayan ya da ihtiyaç duyulduğunda dudak bükülmeden oynayamayacak kimse kalmasın...
    6 - ... ama hala katkı verebilecek olanları tut. bir sol bek yedeğine para bayılmak ya da ucuz birini alıp dua etmek yerine orada haftalarca performans vermiş olcan'ı takımda tutabilirsin.
    7 - kadro dışı - boşta - ucuza satılan futbolculara dikkat et. ya boşta niye alınmıyor dediğin taş gibi orta saha fiziksel ya da mental problemleri olduğu için gönderiliyor olabilir. bir pandev-dzemaili fiyaskosunu daha yaşayacak durumda değiliz açıkçası.
    8 - 4-3-3 oynayacaksan diego, 4-1-2-1-2 oynayacaksan bruma alma. alacağın adam işleyen sistemi değiştirmesin, tamamlasın.
    9 - şu kiralık sistemini artık düzgün kur. sercan-balıkesir, furkan-karabük, salih-trabzon doğru örnekler, ontivero-honved ve neredeyse bütün altyapımızdan çıkanlar - 3.lig değil.
    10 - orta vade planları yapmaya çalış. önümüzdeki 1.5 sene selçuk'u bilal'le yedekleyebilirsin, peki ya sonra?

    arz ederim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın