• 12445
    14 türk oyuncusu olması gerekiyor. bakalım tahmini bir şekilde kalacaklara.

    burak
    selçuk
    eray
    semih
    hakan
    umut
    sinan
    olcan
    yasin
    tarık
    koray
    emre
    hamit
    yekta

    eksiğim varsa ekleyin arkadaşlar. 14 tane yerli var. şimdi akıllı adam 28 hakkını doldurmaz. yoksa devre arası yama yapma şansını kaybediyorsun. bu sebepten en fazla 12 yabancı olacağını düşünüyorum.

    yabancılara bakalım.

    musli
    sneijder
    melo
    telles
    ceju
    bruma

    açıkcası ben galatasaray'ın 6 tane yabancı tranfseri yapacak lüksünün olduğunu düşünmüyorum. melo iyi oyuncu. hatta baya iyi oyuncu ama nerede 5 milyon alabilir. (maç başlarıyla yakın bir şeyi alıyor. açıkçası en net bildiğim o ondan onu yazdım.) yabancı oyuncuyu buraya parayla getirirsiniz ya da ismi duyulmamış ama belli bir yaşın üzerinde ki oyuncuyu getirebilirsiniz. ligimizin çekici bir tarafı olmadığı kesin.

    tez: pratik de daha elde görmesek de teoride türk'ün tekelleşmesi biteceğinden türk'ün fiyatı düşecek. tabi buna bir iki anti tezim var ama onu başka bir konuda tartışırız ve bu tezden devam edelim hadi.

    bu tarz bir lüksümüz yokken tezi doğru kabul edersek diyelim 10 üzerinden 6'lık bir oyuncu yabancı olursa pahalı türk olursa daha ucuz olacaktır. yani kilit oyuncular ya da verebileceklerine güvenilip bulunmuş oyuncular dışında yabancı alayım demek maddi anlamda saflık. kilit oyuncu örneğin ligden vermek gerekirse bosingwa ya da constan. kalitesinden emin olunan yabancı için ise diyelim ki opare. opare'nin oyunculuğunu tartışmıyorum. ama şu an blic gibi düşünmeye çalışıyorum. bilic baktı bazı özellikleri belirledi elindeki bütceye baktı ve alınabilir gördü. alınma şekli olarak güzel bir örnek , kullanıma girmiyorum, baktığımızda.

    yani bizim bir iki yerli almamız gerekiyor bana göre. sebep; bazı türklerin gideceğini düşünmem. misal yekta bana göre gidecek. tarık konusunda emin değilim gitmeli bana göre ama durum gereği kalabilir. hamit konusu var. tutmak istendiğini biliyorum ama maaşı çok fazla burada bir anlaşmazlık yaşanabilir ve sıkıntı olabilir plase olcan'da gidecekmiş gibi hissediyorum. (sırf his.)

    yani türk'ten açığımız olacaktır. bu açığı alt yapıdan kapayabiliriz ama bana 2 sebepten mantıksız geliyor. hamit gibi planlaman da direkt oyuncu olarak olmayan ancak kırılma noktaların da kullanacağın bir oyuncu -yine tezi doğru kabul ederekten devam ediyorum- yabancı olursa pahalı, türk olursa ucuz. ve bu tarz bir planlamada olan görev için pahalıya kaçma lüksümüz var mı bunu tartışmamız lazım bana göre. 2. ise alt yapıdan oyuncular sokmak bu boşluklara. ki bu oyuncular belli bir sistemle gelmediklerinden dolayı kendilerini göster fırsatları olması zor. yani oyuncu gelişimi için bana göre sağlıksız.

    bu sebeplerden bir iki türk almak gerek diye düşünüyorum.

    örnek: alt yapımızdan çıkıp şımarıklıktan dolayı geliştirilmeyip gönderdiğimiz şu anda başakşehir de oynayan bek'imiz. onu alıp tarık'ı göndermek bir çözüm.

    şu anlık eyorlamam bu kadar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın