• 1
    yüklenici firmaya 400 milyon euro civarı (biraz yukarı olur) verilecek olan kurtuluş projemiz. önümüzdeki günlerde dursun özbek yönetimine bu yüzden yüklenecekler ki biz de bu yüzden bu durumun pozitif taraflarını anlatalım. hakan can abimizin yayınından aldığım bilgileri buraya aktaracağım.
    öncelikle yüklenici firmadan 80 milyon civarı başlangıç ödemesi alınıp bankalar birliğinden çıkılacak. bunun önemi; eğer bu projeyi kendimiz yapmaya kalkarsak hem artan maliyetler hem de her sene bankalar birliğinden gelecek olan fahiş faiz ödemesi kulübün projeyi yapım aşamasında da elini kolunu bağlayacak. yani 80 milyonun karşılığı en az 200 milyon euro diyebiliriz. ayrıca erden timur'un projeyi kendimiz yaparsak 10 milyar tl kulübün kasasına girecek demişti. şimdi o paradan daha fazlasını yüklenici firma ile alacağız. ayrıca riva'da bile hala satılmayı bekleyen 130 adet villa varken kendimiz florya'da bunların hepsinin satılmasını beklersek işler planlandığı gibi gitmeyebilir. uzun lafın kısası galatasaray buradan 400+ ileride ödemesi gereken faizler, vs... derken 600 milyon euro üst bir gelir elde edecek. bu da tl cinsinden güncel kur ile 20 milyar tl üzeri bir para oluyor. yani yönetim söz verdiği geliri kulübe sağlamış oluyor.
    bankalar birliğinden her ne olursa olsun bu mayısta çıkacağız diyen yönetim bu on ödemeye mi muhtaç diye soran arkadaşlar olacaktır ki ben de dün dinlerken bunu sordum kendime. benim düşüncem elde bir miktar para var ama bankalar birliği ödemesinden tam anlamı ile çıkmaya yetmiyor diye tahmin ediyorum. ayrıca gelen para ile de şampiyonluk sonrası ilk transferleri geciktirmeden yapmak istiyoruz diye düşünüyorum. tabi bazı soruların cevabı yönetimde olduğu ve finans işlerinde cahil biri olduğum için programda bahsedilmeyen şeyler hakkında bir fikir beyan edemiyorum. sadece yönetimin kararına güveniyorum. umarım en kısa zamanda bu anlaşmadan çıkıp florya için de yüklenici firma ile anlaşmayı yaparlar.

    not: yüklenici firma akp'li bir kodaman olabilir ki florya işinde para çok iktidar bize tek yedirmek istememiş olabilir. (tamamen kişisel tahmin çünkü bir ihale süreci olmayacak diye tahmin ediyorum)

    edit: bu iş seçim sürecini en çok etkileyecek konuların başında geliyor. hatta tek konu bu olabilir. gerçekten değeri nedir bilmiyorum ama insanların bir değer biçerken gelecekteki yapılması gereken ödemeleri de cepte sayarak yapmaları daha hakkaniyetli olur. belki 400 değil ama 600'e yakın bir ödeme almak daha hakkaniyetli olabilir. ama dediğim gibi gerçek değeri hakkında bir fikrim yok. tek bildiğim bu inşaat işlerinde elindeki malın değerinin önemi alıcı varsa vardır. yoksa elindeki 10 milyarlık malı kimseye satamiyorsan ve paraya da ihtiyacın varsa bir anlami olmuyor maalesef.
  • 2
    üzülerek söylüyorum ki bir önce ki gayrımenkul projesi olan riva projesinde yaşanan ünal aysal döneminin sonlanması ve takımın kötüye gitmesi sürecinin tekrarını yaşatacak gibi görünüyor.

    riva projesi hayata geçerkende yine üyeler ünal aysal'a bazı yetkileri vermemiş sonrasında çok iyi giden takım yapılan saçma sapan transferler ve işler sonucu bozulmul nihayetinde ünal aysal gitmiş ve duraklama dönemine girilmişti. sonrasında gelen şimdi ki başkan dursun özbek riva projesini bir şekilde kabul ettirip hala ne aldığımızı tam bilemediğimiz ve üstüne alacakları erkenden ucuza temlik ettirerek yine bir dönem galatasaray'ın borçlarını bitirecek denen rivayı elden çıkarmıştı.riva zamanıda takıma gelecek büyük paralar üyeler arasında hareketlenmelere sebep olmuştu.

    şimdi yine riva dönemi gibi galatasaray'ın borçları bitecek denerek florya projesi canlandırılıyor. 3-5 gündür görüyoruz ki yine üyelerde hareketlenmeler var zira galatasaray'ın kasasına girecek paralar büyük.serdar ali çeliker ve bir takım başka camia yorumcularına kadar dursun özbek'in planları anlatılıp muhalefet başladıysa belli ki içerde sıkıntı var.çok büyük ihtimaldir ki takım şampiyon olamazsa ortalık karışacak veya en iyi ihtimalle bu sene şampiyon olsak bile seneye yönetimi indirip yerine geçmek için muhalefet dönemi başlayacak.

    dursun özbek'in karşısına çıkan kesime güvenmesem de aklıma takılan tonlarca soru var ;

    1. şampiyonluk gelirleri
    2.şampiyonlar ligi gelirleri
    3.şampiyonlar ligi maç gelirleri
    4.store gelirleri
    5.sponsorluk gelirleri ki sözde en yüksek olduğu dönemmiş
    6.bedelli sermaye artışı (hemde yüzde yüz bedelli)
    7.kombine gelirleri (bu yenileme döneminde yapılan inanılmaz artış ile beraber 2 dönem)
    8.yeniden satılan loca gelirleri (ki millete haldır haldır alıyorsanız alın yoksa satacağız denmiş.)
    9.mecidiyeköy ve diğer satışlardan gelen gelirler
    10.oyuncu kiralama ve satışları
    11. sacha boey'den gelen gelir (yerine yenisi bile alınmadı.)
    12.muhtemel satılacak futbolculardan beklenen ortalama 40-80 milyon euro arası gelir
    13.dursun özbek'in takıma yardım olarak kasaya koyduğu söylenen 12-13 milyon euro arası para

    bu kadar para nereye gitti.bize sacha boey satışı sonrası bek alınmaması dahi bankalar birliğinden çıkmak üzere es geçildi diye söylenirken florya projesini bankalar birliğinden çıkılmak için yüklenici firmadan para alarak yapmanın anlamı nedir. nihayetinde açıklanan bankalar birliği borcu 2.2 milyar tl yani 67-68 milyon dolar arası.açıkcası hissem olmasına rağmen açıp galatasaray bilançosuna bakmadım ama 600.000 tl dönemsel kar açıklandığı haberlerini görmüştüm. kısacası kafamda deli sorularla seneye yaşamamız ihtimali olan sorunları düşünüyorum.
  • 3
    bugün karşısına aday çıkmadığı takdirde. dursun özbek hafta içi bankalar birliği anlaşmasından çıkar.

    her gelen parayı bankalar birliği anlaşmasından çıkmak için kullanacağımız söyleniyor ama bir türlü çıkılmamasının bir nedeni olmalı. gelen gelirlerin yarısının bu borca gittiğini düşünürsek. çok bir rakamın da kalmadığı ortada.

    bir kere seçimde oyuna gelen dursun özbek tüm kartlarını seçimi garantilemeden açmayacaktır.
  • 7
    https://x.com/...307526598549575?s=46

    https://x.com/...306122345599202?s=46

    çok basit aslında okuması. dursun özbek bunu daha az risk alarak yapmak istiyor. daha fazla kazanacağız diye büyük bir yükün altına girmek istemiyor. galatasaray bir inşaat firması değil. bunu kaldırabilecek bir bütçesi yok. işçilere, malzemecilere bir yıl sonra şampiyonlar liginden gelecek parayı vereceğiz diyerek iş yapamazsınız. bunu yaparken de bir yanda bankalar birliğine her ay bilmem kaç milyon tl ödemek zorundasınız.

    erden başkan da bu işin içinden gelen birisi olarak kendimiz yapalım istiyor. daha fazla kazanç olduğunu biliyor zira. şunu da unutmamak lazım dursun özbek mecidiyeköy’deki store arazisine otel yapmak istedi zamanında. gördük ki galatasaray bunu yapabilecek durumda değilmiş. bu tecrübeye sahip biri olarak arsa benden inşaat senden düşüncesi hiç de mantıksız değil.
  • 8
    yönetim kurulundan yetki isterken anlatılandan başka bir iş döndüğü artık ortada olan proje. ayrıca seçim ayağına oldu bittiye getirilmeye çalışılıyormuş gibi görünüyor. benim için dursun özbek yönetimi artık miadını doldurmuştur ancak süheyl batum yönetiminde tam anlamıyla galatasaray’ı batıran isimler olduğu için en kötüsü değil mantığı ile bir dönem daha devam etmesi taraftarıyım. florya için seçimden sonra bir daha yetki istenmeli ve gerekiyorsa diğer yönetime kadar ertelenmelidir. bu süre içerisinde bankalar birliğinin kestiği faizi kim ödeyecek diye sorarsanız o kadarı bizim problemimiz değil. kapalı bir genel kurula sahip olmanın övüldüğü şu günlerde o borcu da kapalı genel kurul ödesin, onların deyimi ile “fanları” değil
  • 9
    birbirine katılmayan tarafların çıkıp düzgün ve açık bir dille taraftarı aydınlatması gereken projedir.

    şahsi fikrim, galatasaray daha kemerburgaz’da yapılan tesiste 2 çim saha ve 1 belediye binasından hallice bir yapıyı zorlanarak yapıyor. florya projesini kendi başına üstlenemez, diyelim ki taşeron firmayla anlaşıldı o taşeron firmaya verilecek finansmanı nasıl bulacağız? ön satış diyorlar. ön satışta o finansmanın şu piyasada bulunması da kolay değil.

    erden timur’a inşaat işlerinde çok güveniyoruz. işin başında olacaksa ne ala ama erden timur işin başında olmayacağım diyor. haklı çünkü adama bir sürü kulp takarlar süreç boyunca.

    bu projede ak ve kara yok bence. dursun özbek tarafının savunduğu görüş de mantıksız değil. “peşkeş” tarzı bir durum olduğunu hiç sanmıyorum.
  • 10
    simdi bakalim,

    erden timur 1'e yapip 10'a satalim; 9 kâr edelim diyor.
    dursun özbek 6'ya yaptırıp 10'a satalım, 4 kâr edelim basimiz ağrımasın diyor.

    ikisinin de kendine gore hakli sebepleri var.

    cok basit bir cozumu olan projedir aslında.

    erden timur'un şirketi ile protokol yapılır, sembolik bir kâr ya da sıfır kâr ile onun şirketi bunu üstlenir.

    protokol kap'a bildirilir.

    süreç şeffaf bir şekilde yürütülür. aşama aşama bilanço yayımlanır.

    kimse de ağzını açmaz, açan olursa da ağzına kürekle vurulur.

    iki artı iki dört eder. galatasaray kâr eder, hem kulüp hem taraftar bayram eder.
  • 13
    riva projesinde duraun özbek ne yaptı ki, florya projesini ne yapsın.

    gün itibariyle erden timur açık açık ama kibar bir dille yanlış yapıldığı, kolaya kaçıldığını, kardan zarar edileceğini söyledi. (fikir ayrılığı kısmı)

    ona söylenen ve söz verilenin bu olmadığını da ima etti. (kırgınlıklar kısmı)

    tabi adam okumuş, saygılı ve kibar birisi olduğundan tüm bunları çok naif bir şekilde dile getirdi. anlayana…
  • 14
    (bkz: #3913487)

    şampiyonluk yolunda havayı bozmamak için üstü kapalı bazı şeyler karalamıştım bu proje ve diğerleri hakkında. madem su bulandı ben de açık açık fikrimi belirteyim.

    öncelikle özet geçiyorum: paralar nerede kardeşim?

    riva’yı sattınız ki bugün florya için ne konuşuluyorsa hemen hemen aynıları riva için konuşuluyordu. o zaman da galatasaray kurtuluyordu, farkı açıyordu adeta bayern oluyordu. bugün konuşulan bu projeyi de riva’ya adeta meze niyetine ekletip elden çıkarmıştınız. allah’tan kemerburgaz’daki maden ocağı ayak diretti de mustafa cengiz resmen p…venklerin elinden kurtardı florya’yı.

    mecidiyeköy’deki binayı sattınız ki burayı sözde otel yapıp kendisi kiralayacaktı dursun özbek. o parayı hadi florya’nın geri kalanını almak için kullandınız diyeceğim ama ona da kredi çekip kullanmışsınız! ya hadi krediyi de buradan gelen parayla ödediniz diyelim.

    kemerburgaz’ın projesiyle şu andaki halinin arasında dağlar kadar fark var. 6 sahalı planlanan yapıyı derme çatma 2 sahayla açmaya çalışıp onu da 2 senedir başaramıyorsunuz. burasını yapamadığınız için florya’da hareket de edemiyorsunuz. belki de bunu bilinçli yaptınız!

    peki kardeşim soruyorum şimdi:

    riva’dan gelen paralar nerede?
    uefa’dan gelen gelirler nerede?
    tribün gelirleri nerede?
    bankalar birliğinden çıkacağız diye devre arası transfer yapmadığınız sacha boey’in 30 kağıdı nerede?
    hayvan gibi forma satılıyor, forma bulunamıyor. mağazacılık gelirleri nerede?

    yetkiyi size erden timur aldı! o da biz yapacağız galatasaray olarak diyerek aldı! seçim muhabbetine nasılsa yeniden seçiliriz bu da bize yetkiyi doğal olarak verir diye düşünüyorsanız genel kurulun tokadını yeniden yersiniz ve yiyeceksiniz!

    yeter artık bu son mal varlığımız! başka yok bunu çok iyi anlamamız lazım.

    mevcut hükumet sevemeyeceği eşeğe ot vermez! riva’da nasıl 1. ile 2. anlaşıp bizi ayakta öptüler? tekrar aynı şeyi yaşamayalım artık!
  • 16
    genel aktivitesi spor olan ve en büyük gelir kalemleri futbol başarısına bağlı olan, son 20 senede toplam belki 3 ya da 4 sene doğru bütçeleme ile yönetilen bunun dışında sürekli borç ile yönetilen ve gelecekte bunun olmaması konusunda hiçbir çalışması olmayan bir kulüp için tahminen mevcut yangından çıkmak için bir yöntem olacak ama gelecek yangınların önüne geçemeyecek.
    gelecek parayı yemek totalde 4-5 sezon falan "avrupa için takım kuruyoruz" diyip başarısız olmaya bakar ve kendimizi geldiğimiz noktada tekrar buluruz.
  • 17
    galatasaray'ı bayern münih yapmasının hayal olacağı projemiz. erden timur'un açıklamalarından sonra çarşının biraz daha karışması sonrası şimdiki yönetimden ve aday yönetimden uzman birilerinin çıkıp tartışması gereken proje. etekteki taşlar dökülmeli. galatasaray demokrasisi bunu gerektirir. bana kalırsa erden timur'a katılmadığım tek konu olabilir. mesela fenerbahçe yönetimi böyle bir projeyi gerçekleştirir ama galatasaray bunu yapamaz. 2 senelik seçilen ve her seçimde devrilmesi ihtimaller dahilinde olan yönetimler tarafından yönetilen bir kulüpte böyle bir proje yürümez. fenerde başkan değişmiyor o yüzden bu konuda avantajlılar. tek sorun da bu değil. bizim cepte bir para var sanırım ve bu para ile proje mi yapılacak yoksa bankalar birliğinden mi çıkılacak? bankalar birliğinden çıkmıyorsak da kendimiz yapalım diyen herkes ödenecek faizi giderlere eklesinler. finans işlerinden anlamam ama suheyl batum'un örnek verdiği projeye bakınca yüklenici firma olmazsa 50-60 milyon fazla kazanacak gibiyiz. 50-60 milyonu da diğer yerlerden kapatıyoruz zaten. yeter ki riva'daki proje gibi yavaş ilerlemesin ve ihale ile bir firmaya verilsin. şampiyonluk arifesinde bu konuların karın ağrısı yaptığı tek kulüp olabiliriz.
  • 19
    dursun başkan ile erden timur arasında sorunun uzaktan yakından bu işle alakası olmadığına dair emin olduğum konu.

    erden timur fazla naif ve iyi niyetli bir insan. zaten şu anda kırgınlıklarının büyük kısmı buradan oluşuyor. bundan 2 yıl önce diğerini öneren erden timur, şu anda dursun başkanı çok daha iyi anlamıştır.

    bugün çıkıp nef bu projeyi ele alsa ve yapsa, eminim kazanacağımızın daha da üstünde para kazanırız. hatta eksik çıkarsa erden timur cebinden bile öder. ama işin sonunda galatasaray klikleri ne derler, onu da fıkra ile anlatalım.

    https://www.youtube.com/watch?v=EtDub4weC0o

    daha geçenlerde ne dedi süheyl batum, metrekaresi 10 bin dolar.
    kimden duydun, nereden pay biçtin? kulağına sportif a.ş.'de görevlendirmeyi düşündüğü, geçmişte o kişiye güvenilmediği için bu konuda red yiyen kişi mi söyledi acaba?

    ne diyor erden timur? lansman yapacağız, ön satış yapacağız... daha ön satışın sonunda, başlayacak bu klikler... 'ucuza satıyorsunuz, peşkeş çekiyorsunuz...' şu an belki 1 kırıldıysa, 10 kıracaklar erden timur'u.

    hadi diyelim bunu da anladılar, bu sefer adam diyor ki 1.1 milyar dolarlık gelir var orada... yani erden timur en iyi ihtimalle yine töhmet altında...

    dursun başkanın en büyük hatası, erden timur'un yaşadığı kırgınlık her ne ise onu çözememek oldu. tahminen yönetim kurulundaki bazı isimleri istemiyordu, ama dursun başkan da bunun için bir şey yapmadı.
  • 20
    dursun başkanı sonuna kadar desteklediğim proje. erden timur'a daha fazla güvenmeme ve sevmeme rağmen ne yazık ki bu fikir farklılığında net dursun özbek haklı.

    sevgili süheyl batum ve onu oraya itenlere özel, dursun özbek'in yapması gereken işlemi şimdi açıklıyorum.

    öncelikle zaten ortada bir ihale de yok şu an. dursun başkan fiyat alıyor önden. anladığım o.

    dursun başkandan ilk isteğim, bu arsadaki proje ile ilgili açık ihale yapması. hem de galatasaray tv'de canlı yayınlanacak.

    muhammen bedel ve açılış bedeli olarak oraya 400 milyon euro yazılacak. 80 milyon eurosu ise peşin, kalan kısmı bilmem ne kadar vade ile olacak şekilde... kulaktan dolma yazıyorum ama şu an aldığı en yüksek fiyat ne ise, kuralları kaideleri ne ise onu temel alarak.

    sonra da süheyl ve şürekasına, 'buyrun beyler bekliyoruz. gelin ve metrekaresini 5 bin dolardan alın. 1.4 milyar dolar ediyor ya, gelin siz 700'den alın. gel peşkeş olduğunu kanıtla. yoksa sen bir iftiracısın' de geç dursun başkanım.

    hatta bu tür ihalelerde normalde belli bir giriş bedeli olur. olur da üfürükçüler cayarsa o para yanar. süheyl arkadaşa özel bir uygulama yapalım, ondan teminat da almayalım.

    aysal sen ne uyanıksın sen... sana yetki verilmedi, çünkü ne geldiğinde ne gittiğinde gram güven vermiyordun. kukla adayla sallamak ne kolay. gel moratti ile yemeği bir kenara bırak, yarı fiyata indirin güzelim arsayı. yarısı da kemiksiz sana kalsın. uyanık!

    https://www.youtube.com/watch?v=64L2Iimsl9s

    edit: konu hala anlaşılmadığı, süheyl beyin fiyatların şişirme olduğunu anlamayan taraftarımıza örnekle anlatalım.

    https://www.sahibinden.com/...kat-1167764311/detay

    (27.500.000*/160*)/32* derseniz, oradaki sıfır bir dairenin metrekare fiyatını bulursunuz.* bizim tesislere uzaklığı 3 km'de olan emlak konut florya evlerindeki bir satılık ilanı.

    edit2: tabii süheyl bey ve şürekası 1.2 milyar dolar değil de, gelsin 700 milyon dolar versin. eğer her üfleyeni ciddiye alacaksak, işimiz var.
  • 22
    ünal aysal ekibinin camiaya floryadaki metrekare satış bedelini hatırlatmasından sonra dursun başkanımızın daha dikkatli olacağına inanmak istediğim proje. ortada 62 dönüm arsa var. ve bu 62'nin 42'sini dursun başkan aldı. üstelik başlangıçta kredi ile almak gibi bir hata yapıldı ki, 2023 başındaki faiz oranları malum. sonra kredi erken kapatıldı falan nıce story.

    benim de katıldığım hesapla inşaat emsaliyle birlikte 100,000 metrekare inşaat alanımız var. ve metrekaresini florya için an itibariyle 12,000 dolar alırsak 1,2 milyar dolar satış bedeli çıkar. inşaat vs. giderleri %25 desek 900 milyon dolar kalıyor geriye. gelecek yıldan itibaren konut piyasasının faiz indirimleriyle birlikte hareketlendiğini varsayarsak, net kar 1 milyar doların da üstüne çıkar peyderpey satış halinde.

    camianın ve taraftarın projenin her aşamasında işin içinde olması elzem bana göre. kimse özellikle siyasi iktidar ve ona yakın iç /dış sermaye grupları elimizdeki asseti yok parasına transfer etmemeli. bunun için rakamların dilini bilip, uyanık olmamız şart.
  • 23
    dursun özbek'e saçma sapan ithamlarda bulunulmasına sebep olan projedir. yok bu adamı zamanında suçladık, ben de suçladım ama sonra pişman oldum, çünkü zaman bana onun haklı olduğunu gösterdi. zaten o dönem 25 yaş heyecanıyla sanki çok para işlerinden anlıyormuş gibi 0'dan zengin olmuş adamı imari konularda suçlamam da ayrı bir saçmalıktı ya neyse. insan olgunlaşınca anlıyor bazı şeyleri. öncelikle şunu belirteyim; ben erden timur'un devam etmesi gerektiğini ve çok gereksiz şeylerle eleştirildiğini düşünen birisiyim. ancak florya konusunda dursun başkan haklı olabilir. nasıl olabilir. şimdi burada 2 tür yaklaşım söz konusu. nedir o 2 yaklaşım. açıklayalım.

    birincisi idealist yakladım. kendisi de bir hukukçu olan erden timur'un yaklaşımı bu. bu projenin her şeyini biz yapalım ve daha çok kar edelim. evet her şeyi 4x4 lük yapabildiğimiz bir ortamda daha çok kar edeceğimiz su götürmez bir gerçek. çünkü müteahhitin kar payı da bize kalacak. ancak her şeyi 4x4 lük yapabilme ihtimalimiz bence %1 bile değil malesef...

    ikincisi ise mühendislik yaklaşımı. bu da dursun başkanın yaklaşımı. dursun başkan diyor ki evet kendimiz yaparsak daha çok kar edeceğiz. ama ben futbol takımına mı para harcayacağım inşaata mı? bu sırada bankalar birliğine ödeyeceğim faiz ne olacak. inşaat için kredi çekmek zorunda kalırsam onun da faizi olacak. bu inşaat işi çok uzarsa kar marjı düşecek, öngöremediğimiz şeyler olursa harcanan enerjiye değmeyecek bir kar alınabilir. onu da geçtim galatasaray bu yarın ibra edilmeyiz seçilemeyiz vs gelen yönetim burayı ne ölçüde yapabilir. senelerdir şantiyelerde olan biri olarak söylemeliyim ki her yönetim değişimi bizim kar marjımıı düşürecektir. sebebini soran olursa özelden anlatırım bu inşaatlarda işleirn nasıl yürüdüğünü.. dursun başkan diyor ki biz bir de buraya para ve enerji ayırmaya çalışmayalım. uzun vadede şu kadar kazanacağımıza kısa vadede ve az enerji ile bu kadar kazanalım. riske girmemiş oluruz. çünkü burası türkiye... he aradaki fark da süheyl batum'un algı yaptığı gibi 11 e 4 değildir. çok çok 7 ye 4 falandır ki vadeyi hesaba katınca bunun ne derece zarar olduğu tartışılır.

    olayın özü aşağı yukarı budur. ben erden timur'u seven, savunan birisiyim. ama bir mühendis olarak burada dursun başkanımızın yaklaşımını daha gerçekçi ve yaşadığımız coğrafyanın kaosuna, koşullarına ve yetiştirdiği insanların etik yapısına göre daha uygun buluyorum. burada zannedildiği gibi bir peşkeş söz konusu değil. sadece yaklaşım farkı mevcut. biri hukukçu, her şeyin kitabına uyacağını, herkesin ahlaklı davranacağını düşünüyor. biri ise mühendis tamamen çevresel faktörleri de hesaba katıp risk hesabı yapıyor. kazanan galatasaray olsun.
  • 25
    bir ara aslantepe'yi de biz yapıyorduk. harbiden ne oldu ona? daha stadın üstünü kapatacak bütçeyi ayıramadık biz onca yıldır. yok stadı biz kapatacağız, devlet bize bunu verecek, yok biz devletten şunu aldık ancak bunun karşılığında falan. çadırı verdik, spor salonu aldık falan. vallahi benim pek aklım almıyor orası satılmış, burası yontulmuş. ben şunu biliyorum. bizim mal varlığımız bizi refaha ulaştırıyor mu? ulaştırıyor. tamam yapılacak ve göreceğiz.
    ancak bu refah sonrası gelecek yönetimler bizi yiyecek ve eski günlere geri mi götürecek orasını da göreceğiz. artık kendi kendine yeten bir kulüp olmalıyız.
    bunu da tüzüğe mi eklerler yoksa lisedeki pilavın içinden mi çıkar bilmiyorum ama galatasaray'ı borçsuz durumdayken de zarar ettiren tıpış tıpış o zararı ödemek zorunda kalır. yok o liseli yok o hükümete yakın falan bunlar bayatladı.
    florya satılacak ve yerine daha iyisi yapılacaksa üstüne borçlar kapatılacaksa 1 dakika bile beklemenin anlamı yok.
    he gittin orayı sattın, yeni tesis yapmadın, borç kapamadın üstüne gittin her oyuncuya 10+ milyon avro bonservis, 3+ milyon avro maaş bağladın işte orada bir menajer peşkeşi olacağı garantidir.
    yanlış hatırlıyorsan yeşillendirilebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın