• 22
    ünal aysal ekibinin camiaya floryadaki metrekare satış bedelini hatırlatmasından sonra dursun başkanımızın daha dikkatli olacağına inanmak istediğim proje. ortada 62 dönüm arsa var. ve bu 62'nin 42'sini dursun başkan aldı. üstelik başlangıçta kredi ile almak gibi bir hata yapıldı ki, 2023 başındaki faiz oranları malum. sonra kredi erken kapatıldı falan nıce story.

    benim de katıldığım hesapla inşaat emsaliyle birlikte 100,000 metrekare inşaat alanımız var. ve metrekaresini florya için an itibariyle 12,000 dolar alırsak 1,2 milyar dolar satış bedeli çıkar. inşaat vs. giderleri %25 desek 900 milyon dolar kalıyor geriye. gelecek yıldan itibaren konut piyasasının faiz indirimleriyle birlikte hareketlendiğini varsayarsak, net kar 1 milyar doların da üstüne çıkar peyderpey satış halinde.

    camianın ve taraftarın projenin her aşamasında işin içinde olması elzem bana göre. kimse özellikle siyasi iktidar ve ona yakın iç /dış sermaye grupları elimizdeki asseti yok parasına transfer etmemeli. bunun için rakamların dilini bilip, uyanık olmamız şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın