• 1
    yüklenici firmaya 400 milyon euro civarı (biraz yukarı olur) verilecek olan kurtuluş projemiz. önümüzdeki günlerde dursun özbek yönetimine bu yüzden yüklenecekler ki biz de bu yüzden bu durumun pozitif taraflarını anlatalım. hakan can abimizin yayınından aldığım bilgileri buraya aktaracağım.
    öncelikle yüklenici firmadan 80 milyon civarı başlangıç ödemesi alınıp bankalar birliğinden çıkılacak. bunun önemi; eğer bu projeyi kendimiz yapmaya kalkarsak hem artan maliyetler hem de her sene bankalar birliğinden gelecek olan fahiş faiz ödemesi kulübün projeyi yapım aşamasında da elini kolunu bağlayacak. yani 80 milyonun karşılığı en az 200 milyon euro diyebiliriz. ayrıca erden timur'un projeyi kendimiz yaparsak 10 milyar tl kulübün kasasına girecek demişti. şimdi o paradan daha fazlasını yüklenici firma ile alacağız. ayrıca riva'da bile hala satılmayı bekleyen 130 adet villa varken kendimiz florya'da bunların hepsinin satılmasını beklersek işler planlandığı gibi gitmeyebilir. uzun lafın kısası galatasaray buradan 400+ ileride ödemesi gereken faizler, vs... derken 600 milyon euro üst bir gelir elde edecek. bu da tl cinsinden güncel kur ile 20 milyar tl üzeri bir para oluyor. yani yönetim söz verdiği geliri kulübe sağlamış oluyor.
    bankalar birliğinden her ne olursa olsun bu mayısta çıkacağız diyen yönetim bu on ödemeye mi muhtaç diye soran arkadaşlar olacaktır ki ben de dün dinlerken bunu sordum kendime. benim düşüncem elde bir miktar para var ama bankalar birliği ödemesinden tam anlamı ile çıkmaya yetmiyor diye tahmin ediyorum. ayrıca gelen para ile de şampiyonluk sonrası ilk transferleri geciktirmeden yapmak istiyoruz diye düşünüyorum. tabi bazı soruların cevabı yönetimde olduğu ve finans işlerinde cahil biri olduğum için programda bahsedilmeyen şeyler hakkında bir fikir beyan edemiyorum. sadece yönetimin kararına güveniyorum. umarım en kısa zamanda bu anlaşmadan çıkıp florya için de yüklenici firma ile anlaşmayı yaparlar.

    not: yüklenici firma akp'li bir kodaman olabilir ki florya işinde para çok iktidar bize tek yedirmek istememiş olabilir. (tamamen kişisel tahmin çünkü bir ihale süreci olmayacak diye tahmin ediyorum)

    edit: bu iş seçim sürecini en çok etkileyecek konuların başında geliyor. hatta tek konu bu olabilir. gerçekten değeri nedir bilmiyorum ama insanların bir değer biçerken gelecekteki yapılması gereken ödemeleri de cepte sayarak yapmaları daha hakkaniyetli olur. belki 400 değil ama 600'e yakın bir ödeme almak daha hakkaniyetli olabilir. ama dediğim gibi gerçek değeri hakkında bir fikrim yok. tek bildiğim bu inşaat işlerinde elindeki malın değerinin önemi alıcı varsa vardır. yoksa elindeki 10 milyarlık malı kimseye satamiyorsan ve paraya da ihtiyacın varsa bir anlami olmuyor maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın