• 164
    değişik senaryoların döndüğü maç. fenerbahçe son açık hava kongre rezaletinden sonra fikir olarak bölündü bence. eminim ki ali koç da her sabah bu maçla ilgili farklı şeyler düşünüyordur. fener'in varlık amacı galatasaray'ı yenmek. taraftarı bu kafada zaten. ama ali koç bunu fener taraftarının elinden aldı. onun döneminde en çok bu özgüven gitti. herif olur da galatasaray bizi yener, sonra ben bu taraftarı bir daha güdemem diye bu maçtan çok korkuyor. bu da maça çıkmama ihtimalini güçlendiriyor. 29 aralık'ta arabistan'da da maalesef bu ihtimal üzerinde çalışıldı. maçın baştan burada oynanması elbette hataydı. ama birileri her türlü o maçı oynatmak istemedi. o ihtimali kaşıdı ve başarılı oldu. o camianın atatürk falan umrunda olduğunu düşünmüyorum. sadece galatasaray'a yenilme ihtimalinden korktular. çünkü bakıyoruz aradan 3 ay geçmiş, bu takım hala bu maça çıkmamakta direniyor. bu sefer de fikstür diyorlar. avrupa'da ertelenen fikstürler iki avrupa kupası maçı olabiliyor. yani bu algıda da patlıyorlar.

    u-19 takımıyla çıkma mevzusu tam bir saçmalık. muhtemelen 1. dakikada sahayı terk edebilirler. oyuncu sakatlama, kırmızı kartla maç iptali yaş iş. 18 yaşında hiçbir oyuncunun götü yemez bu işlere. zaten beceremezler de. futbolcularımızdan anca imza alabilirler.

    bunun dışında fener taraftarının çok ciddi bir kısmı da maça çıkalım diyor. siyaset de bunun baskısını yapacaktır. öte yandan maça son anda as çıkarsan karşı tarafın da konsantrasyonunu bozabilirsin. birçok algı yapabilirler bu noktada.

    fenerbahçe geri viteslerin kitabını yazacak kadar omurgasız bir takım olduğundan ben yine de bu maça çıkmak zorunda kalacaklarını düşünüyorum. o komedi açık hava kongresinden sonra kendi taraftarını galatasaray'a kupa hediye ederek gazlayamazsın. bütün ihtimalleri de değerlendirerek bu maça as kadro çıkma ihtimallerinin yüzde 90 olduğunu düşünüyorum. hakemler federasyon zaten onun yanında. taraftarını kandırsa da ali koç bunları iyi biliyor.

    öte yandan bir senaryo da ben yazayım. bu maça fener as kadro çıkacaktır. ama o kadar kavga dövüş olacak ki, belki de tribün olayları, bu maç tamamlanmayacak. bence safi kötülüğün tanımıdır fenerbahçe. her ihtimale hazır olmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın