• 149
    bildiğim kadarıyla şubat sonu konsolide bilanço vs. finansal tablolar, yatırımların fizibiliteleri gibi devam eden finansal gider ve gelir akışı yaratan ekonomik aktiviteleri de kapsayarak yayınlanacak. orada ne kadarlık kısmının gelecek sezon içinde anapara ve faiz borçlarına gideceği anlatılacak.

    benim tahminim 600-800 milyon tl lik kısmın eritileceği. bankalarla olan anlaşma dahilinde toplam ana para ve faiz borcunun 4 milyar tl gibi olduğu düşünülürse %15-20 lik kısmını bu sezon ödemiş olacağız sanırım. bu arada bu yıl satış yönlü transfer(boey,bakambu) in getireceği tutar gelecek sezon hesaplamaya dahil edilecek bildiğim kadarıyla. eğer cari sezon içinde vadeli alacak tamamlanacaksa o sezona dahil oluyor. bu anlamda borcun şak diye biteceği gibi bir hayale kapılmamak lazım. bu anlaşmadan çıkmak öyle bugünden yarına olacak şey değil.

    burada tüm kulüpler için karlı olan şey, tl repo faizinin ya da borçlanma maliyetinin enflasyonun altında gerçekleşmesi. kısa vadeli tl ihtiyaçları için kasada para tutmaya gerek yok. kasa kolaylığı için de daha rahat olabilir kulüpler, kısa süreli borç verenler için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın