resim
Mateus Cardoso Lemos Martins
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.75
Uyruk:Brezilya
  • 1067
    teteyle ilgili fazla uzatmadan asıl problemi söyleyeyim. galatasarayın prese dayalı oyununda ekstra efor kaybına sebep oluyor. diyelim ki topu teteye verdik risk alıp adam eksiltmeyi deniyor bu benim değerli bulduğum bir şey çünkü her oyuncu bu özgüvene sahip değil ancak tetenin sorunu rakipten ve seviyeden bağımsız çok top kaptırması ve bunu çalım denerken yapması.

    ilerde kaybettiği her topu geri almak için prese başlamak zorunda kalıyoruz. daha geride kaybettiği toplarda da komtra yediğimiz için takım olarak geri dönüyoruz. ekstra pas denerken topu rakip ceza sahasına yollasa veya şut atıp topu auta gönderse en azından tekrar sahaya dizilebiliriz ama akan oyunda çalım denerken o kadar çok top kaybediyor ve rakibe geçiş imkanı veriyor ki bi yerden sonra ne sahadaki oyuncuların ne teknik ekibin sabrı kalmaz bu duruma.

    genel düşüncenin aksine ben kendisini çok yetenekli bulmuyorum hele memleketine bakarsam. yeteneğini kullanmayı bilen ve çok çabalayan çalışan bir futbolcu tete. brezilyalı bir kanat oyuncusu olduğu için bence ezberden çok iyi adam eksiltiyor gibi bir algı oluşmuş ama ben asıl eksiğinin bu olduğunu düşünüyorum. keşke geldiğinden beri maçlardaki bütün dribbling denemelerini video olarak bulup buraya koyabilseydim. topun değerini öğrenmedikçe bu seviyede tutunması zor, leicester ve lyon performansları da etkileyici değil. kariyerine top seviyede devam etme hayali varsa son şansının burası olduğunu anlaması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın