resim
Ahmet Yılmaz Çalık
Mevki:Stoper
Doğum:26.02.1994
Ölüm:11.01.2022 (27)
Uyruk:Türkiye
  • 391
    eşimin kuzeni var kardeşim gibi seviyorum çocuğu, hemen her hafta görüşüyoruz. 97 doğumlu. 7 sene gençlerbirliği alt yapısında oynadı, şimdi de osmanlıspor'da oynuyor. kendisi fenerbahçeli. dün ahmet çalık transferi netleşince hemen mesaj attım. sonuçta ahmet de 94 doğumlu, çok antrenmana çıkmışlardır, izlemiştir, kulüpteyken tavrını tarzını görmüştür diye düşünerek. çocuk 97'li ama hem akıllı hem de futbol görüşünü severim. mantıklı bir çocuk.
    diğer kuzenlerle birlikteyken sezon başı eren>aboubakar diyen tek iki kişiydik. kalan 5-6 kişiden farklı olarak. normalde de birbirimize hep takılırız, yapılan, yapılmayan transferler üzerinden, maçlardan sonra falan.

    "ne diyorsun abicim ahmet çalık için, bize derman olur mu" dedim,

    "abi ahmet çalık çok çalışkan adam, yaşı da genç, uzun yıllar rahat edebilirsiniz" dedi.

    dünden bu yana artık bizim futbolcumuz olduğu kesinleştikten sonra pozitif taraflarından bakmaya çalışıyorum, biraz da araştırdım.

    bir kere ahmet hasta galatasaraylıymış. bu çok önemli. tabii ki profesyonellik en başta gelir ama bir hasan şaş gibi sahada bu forma için savaşması, bu ruhu taşıması herkesi mutlu eder.

    kendisi hakkında yorum yapan herkesin söylediği ilk şey, çok çalışkan oluşu. yani bizim kuzen de iyi gözlemlemiş. eski hocalarının yorumları hep antrenmanlardan sonra ekstra olarak çok çalıştığı yönünde. semih kaya gibi yıllardır geriye giden bir oyuncu önümüzdeyken bu referanslar önemli.

    yaşı 23 oluyor şubat 2017'de. bu da eğer iyi olur kendisini de geliştirirse 10 sene forma giyebilir ya da her zaman satabilirsin demek.

    genç yaşına rağmen süper lig tecrübesi. 109 lig, 9 kupa maçına çıkmış * az iş değil. yaklaşık 3.5 sezon yapar.

    fenerbahçe alper potuk, ozan tufan gibi isimlere 6-7 m eurolar verdi ama rotasyonunda bu oyuncuları hep kullanıyor. orta ve uzun vadede genç oyuncuya yatırılan paradan zarar etmiyorsun.

    kaldı ki ligi biliyor. istatistikleri de iyi. çoğu oyuncuyla milli takımdan arkadaş. uyum sorunu yaşamayacaktır.

    dün de yazmıştım bizim bu transfere soğuk bakışımızın asıl nedeni, takımda savunmaya liderlik yapacak, oyun görüşü olan, hava toplarına hakim, sert bir stoperimizin olmayışıydı.

    şimdi ben domagoj vida alınsa yanına da ahmet çalık gelse hayır demem ki...

    serdar aziz + ahmet çalık= 7 milyon euro (2+1=3 m euro maaş bütçesi)

    verip çok iyi bir stoper alabilecekken böyle böyle paraları saçmak bizi ayar ediyor.

    şimdi bir stoper daha alınacak lafı geçiyor. bu saatten sonra alınabilirse bile kiralık almak sanırım daha iyi olacak. 6 ay sonra sözleşmesi bitecek olan domagoj vida ya da başka tecrübeli bir isim ile el sıkışın şimdiden, seneye gelsin işte.

    ahmet'e de bir kez daha hoş geldin diyorum. çocukluk aşkımsın söylediği video beni etkiledi ne yalan söyleyeyim, yeniçerilik yapmayıp bu arma için oynasın yeter, taraftar bağrına basacaktır...

    yolu açık olsun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın