• 646
    tranfer konusunda ingiliz ırkçısı bir klüp.* şaka bir yana gerçekten ingiliz oyunculara döktükleri paralarla çok daha iyi transferler yapabilirlerdi. yaklaşık 4 sezondur yakından takip ettiğim ve sempatizanı olduğum bir klüp. gelin ingiliz oyunculara yatırdıları paralara ve ne derece verim aldıklarına şöyle bir bakalım.

    09/10 sezonu

    glen johnson 20 milyon euro' ya alınıyor. - şuan hala takımın sağ beki ama bizim eboue gibi bir havası var, 1 maç çok iyi 3 maç yokları oynuyor.

    10/11 sezonu

    andy carroll tam 41 milyon euro' ya alınıyor. dehşet para. - transfer tutmuyor, sırf parasının hatrına tahammül ediliyor. 12/13 sezonu kiralandığı takım west ham' a 13/14 sezonu başında 17 milyon euro' ya satılıyor. zarar 24 milyon euro.

    11/12 sezonu

    stewart downing 22 milyon euro' ya alınıyor. - yine transfer tutmuyor. 2 sezon sonra 5 milyon euro' ya yine west ham' a satılıyor. zarar yine 17 milyon euro.

    jordan henderson 18 milyon euro' ya alınıyor. -ilk iki sezon istenineni veremeyen hendo bu sezon rodgers' ın ellerinde parladı ve harika bir sezon geçirdi. gerrard' ın yanında oynayarak kendini geliştirmeye devam ediyor.

    charlie adam - 8.5 milyon euro' ya alınıyor. - bir sezon sonra 6 milyon euro' ya satılıyor. zarar 2.5 milyon euro.

    sebastian coates 8 milyon euro' ya alınıyor. - şuan hala takımda fakat istenilen seviyeye ulaşamadı. skertel, agger, sakho 3' lüsünden formayı kapamadı, yedek klübesi için de llori kendisinden bir adım önde görünüyor.

    12/13 sezonu

    joe allen 19 milyon euro' ya alınıyor. - şuan hala takımda ama yedek, ne derece iyi bir yedek tartışılır. 19 milyon euro' yu asla haketmiyor.

    daniel sturridge 15 milyon euro' ya alınıyor. - suarez ile birlikte efsane bir sezon geçirdi, parasının hakkını sonuna kadar veriyor.

    13/14 sezonu

    ingiliz oyunculara para dökülmemiş hayret, dediğimiz bir sezon sonunda takım 2. oluyor.

    14/15 sezonu

    eveet bu sezon da ise adam lallana 31 milyon euro' ya transfer edildi. akıbetini sezon içinde göreceğiz, ben umutluyum kendisinden.

    son 6 sezonda ingiliz oyunculara 182.5 milyon euro yatıran bir klüp bunlardan sadece sturridge ve henderson' dan istediğini alabildi. yani 33 milyon euro çöpe gitmedi. 31 milyon euroluk lallana' yı da bu sezon göreceğiz. bunları çıkrdığımızda yaklaşık olarak 120 milyon euro bonservis ücreti çöpe gitti. maaşını,primini falan katmıyorum.

    son 6 sezonda bu 120 milyon euro ile neler yapılabilirdi varın siz hesap edin. sezon başına 20 milyon euro düşüyor.

    edit: tourismo uyardı sağolsun, sebastian coates uruguaylı, ingiliz değil. ama yine de başarısız bir transfer*
App Store'dan indirin Google Play'den alın