• 32
    öncelikle belirteyim, ister çocukken maçta olsun ister büyüyünce iş hayatında, doğru bildiği uğruna kendi grubundaki herkesin dediğinin tam tersini savunmak hiç değilse bile en azından yürek ister. onun ötesinde düzgün bir karakter ve kendine güveni gerektirir.

    basit bir mahalle maçında bile gol olmayan pozisyonda "gol" diye çığırtkanlık yapınca golü kabul ettireceği inancıyla yetiştirilenlerin anlaması kolay değil ama gerçekten gol olan bir pozisyon ise kast edilen, kanımca doğruyu yapan kişilerdir.

    ayrıca, her önüne gelenin de "abi, goldü" deyişine itibar edilmezdi. zaten "goldü, ben gördüm" dediği vakit iki takımdan da kimsenin ses çıkaramayacağı adam(lar) bellidir. en azından 25 sene öncesinde böyleydi bu, günümüzde değişmişse bilemem (gerçi günümüzde sokakta top oynayan çocuk da pek kalmadı ya neyse).

    gelelim küçük yaşta karşılıklı top oynadığı arkadaşlarını "gol" veya "gol değil" diye kandırmaya çalışan çocuklara. ileride her şey olur bunlardan. kafaları bir tek araya adam sokmaya, başkalarının hakkını yemeye çalışır. nedense de ülkemizde pek sevilirler.

    şimdi ben böyle genelleme yapınca oldu mu, tabii ki olmadı. yukarıdaki tanıma birebir uyan bir dolu kişi olduğu gibi uymayan da bir o kadar kişi vardır. çocukken bir maçta "gol" deme(me)ye göre karakter tahlili yapmak da haliyle hataya açıktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın