• 751
    anlasilan merkez orta saha icin butun planlarimizi 1-3 eylul arasi firsat kollamak uzere yapmisiz.

    31 agustos tarihi itibariyla hala yeni yeni isimler dusuyor gundeme. bu nasil bir planlama anlamadim. yeni cikan isimler uydurmadir diye umuyorum.

    merkeze transfer yapilmadigi gibi berkan ve midtsjo ayriligi da gerceklesecek gibi gorunuyor.
    ben dogru yolda olmadigimizi ve yablislar yaptigimizi dusunuyorum.
  • 753
    fırsat transferi kovalıyoruz.

    bizim açımızdan fırsat transferi nedir? takımdan ayrılması istenen ancak istediği teklifleri alamayan bir oyuncuyu en uygun maliyetle transfer sezonu sonunda kadroya katmaktır. dolayısıyla yeni yeni isimlerin düşmesi normaldir. gidip arjantin 4. apertura'dan topçu getirmeyeceğiz ki listemizde 3 aydır bulunsun, izlensin. hemen hemen herkesin bildiği, izlediği kaliteli isimleri getirme uğraşındayız. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. şurada hepi topu 1 gün daha dişimizi sıkıp avrupa'da transferin kapanmasının ardından şova başlayacağız.

    orta sahaya partey veya amrabat hamlesine ek +1 breivik yada sudan ucuz donny hamlesiyle kapatırsak harika olur.
  • 754
    kötü gittiğini düşünmediğim dönem.

    birincisi bence bir takımın bir bölgesinin kurgusu netse orada yedek bekleyen oyuncu genç olmalı. gençten kastım u21 seviyesinde. ki hem bizim o bölgedeki yıldız oyuncularla 10 dakika da olsa sahayı paylaşmak ona bir şey katsın, hem de futbol ömründen yemesin. efe akman, baran özsaka, gökdeniz gürbüz, sıraçhan nas bence bu duruma uygun genç oyuncular. gerçi siraçhan nas gitti sanırım.

    ikinci olarak o bölge aslında şu anda çok da boş değil. kaan ayhan, sergio oliveira ve lucas toreira var. iyi bir -örneğin- çift taraflı 8 alınırsa kaan ve oliveira geçen seneki berkan ve midtsjö pozisyonunda olacaklar, ki geçen seneye göre oyun kurulumu açısından çok daha iyi bence. dinamizm açısından ise soru işareti. bu durumda da dinamik, geçişte faydası olacak bir 6-8 daha alınırsa yeterli olacaktır.

    özetle biri oyun kurabilen ve gol atabilen, diğeri top taşıyabilen iki 6-8 ve bir de genç türk'e ben tamamım. saul niguez, emil breivik ve eyüp aydın'a ben tamamım. bence yaşları itibarı ile de sürdürülebilir bir ortasaha olmuş olur. partey martey uzak olsun.
  • 755
    yanlış planlanan bir dönem daha. transferin sonunda firsat transferi kovalanacak diye orta sahaya transfer yapmazken eldeki 5 orta saha oyuncunun üçü de senin firsat kovaladigin zamanda takimdan gitmek istiyor. cunku sen bu oyunculara donem boyunca yedek oyuncusunuz siz diye davraniyorsun. surekli yildiz getiricem ustunuze diye resmen gaslighting yapıyorsun. bir yandan da şampiyonlar ligi elemelerinde onlari kullanmak zorunda kaliyorsun cunku firsat kovaliyorsun. elemeler bittigi gibi bu kısacik surecte oyuncuların üstünde resmen sezon sonu yorgunlugu olusuyor. ustune sahada da rezil ve yenik bir oyun olunca taraftar tepkisi de haliyle fazla oluyor. cunku transfer donemi boyunca taraftari gazliyorsun en iyisini getireceğiz diye. en iyi gelenin en erken gelen oldugunun farkinda degilsin ama. bu tukenmis oyuncular da "ben zaten yedek kalacagim burada, bi de ustune surekli laf yiyorum neden kalayimki avrupaya gitmek varken" deyip ayrilmak istiyor ya da ayriiyor takimdan.

    wilfried zaha
    hakim ziyech
    tete
    mauro icardi
    kerem demirbay
    angelino
    cedric bakambu
    halil dervisoglu

    gelen oyuncular. kaan ayhan'i da ekleyebiliriz tabi bonservisi alindigi icin.

    bu transfer doneminin basinda emre ozcan'in bi programda soyledigi bir sey vardi: "galatasaray iyi oynadi, sampiyon da oldu ama transfer doneminde kadrosu cok ciddi degismek zorunda diye".

    nedenlerine asagida bakalim siralayarak. siralama burada onemli cunku her bir sira transferi gerekli olan bir oyuncu anlaminda ayni zamanda. bakalim transfer doneminin basinda kac oyuncuya ihtiyacimiz vardi, kaci geldi, kaci gitti, kaci firsat transferi ugruna riske edildi.

    1- yeni sol bek gelecekti belli. angelino geldi.
    sol bek rotasyonu su an angelino, kazimcan karatas ve leo dubois (dubois da giderse iki kisilik rotasyon kaliyor)

    2- victor nelsson giderse stopere takviye gerekiyordu en az iki oyuncu olmak uzere. zira yedek rotasyonu yetersizdi. buraya bir tek kaan ayhan eklendi. ustune mathias ross da gitti. simdi emin bayram da gitmek istiyor. stoper rotasyonu daralmadi, yok oldu. sergio ramos az paraya gelirse tamam da bu takimin hali hazirda rotasyon icin stopere ihtiyaci vardi yapilmadi.

    stoper rotasyonu su an: abdülkerim durmaz, victor nelsson, emin bayram ve kaan ayhan. emin ve nelsson giderse en az iki transfer gerekiyor.

    3- sag bek rotasyonu su an sacha boey ve leo dubois. ve bu kadar. buraya da boey ayrilirsa ilk 11 oyuncusu, dubois ayrilirsa rotasyon oyuncusu gerekiyordu. su an icin gerekmedi bunlar. ama elbette ikisinin birden gittigi bir durum hayal bile etmek istemiyorum bu kadar az sure kalmisken transfer sezonunun bitmesine. biri bile gitse yerine yeni bir oyuncu getirmek bu dakikadan sonra sikinti artik.

    sag bek rotasyonu: sacha boey, leo dubois

    4- alti numara pozisyonunda lucas torreira ve berkan kutlu ile birlikte fredrik midtsjö ve kaan ayhan da mevcut ancak arada cok ciddi kalite farki var. torreira olmadiginda takimin nasil tokezledigini ilk iki eleme turunda gorduk. burada fredrik'ten cikip yedek oyuncu takviyesi yapmak gerekliydi. yapilmadi. ilginctir fredrik bu sayede molde karsisinda deplasmanda golu atip turu getirmis durumda. ancak simdi berkan kutlu da gitti. fredrik de gitti.

    alti numara rotasyonu: lucas torreira ve kaan ayhan. buraya çok ciddi bir takviye yapilmasi gerekiyor.

    5- sekiz numara pozisyonunda bir tek sergio oliveira vardi zaten. onun onune daha iyi bir oyuncu icin firsat kovalaniyordu. simdi sergio oliveira da son dakika takimdan ayrilirsa bu sefer 2 oyuncuya ihtiyac var bu bolgede. kerem demirbay burada oynayamaz o yuzden buraya yazmiyorum. oliveira arap yarimadasina vurguna gider mi? gidebilir hala.

    sekiz numara rotasyonu: sergio oliveira da giderse bos. dutluk. iki transfer gerekiyor hala.

    6- on numara pozisyonunda dries mertens vardi. baska da kimse yoktu. onun da yasi sebebiyle koca sezonu kaldiramayacagi belliydi gecen sezondan. onun yerine hakim ziyech ve kerem demirbay takviyeleri geldi. mertens ayrilir mi bu saatten sonra bilmiyorum. arap yarimadasina vurguna gidebilir o da. ama rotasyonu mevcut arada cok ciddi kalite farki olsa da.

    on numara rotasyonu: hakim ziyech, dries mertens, kerem demirbay, kerem aktürkoğlu

    7- sag acik rotasyonu transfer sezonunun basinda 4 kisiydi. yapilacak belliydi ya milot rashica alinacakti ya da yeni transfer yapilacakti. nicolo zaniolo zaten gidecekti. zamani tam kestirilemiyordu. o yuzden guvenilmiyordu. tete geldi, rashica alinmadi, zaniolo gitti derken rotasyon tamam dedik. ama ustune yunus akgün'ün de gitmesi olmadı. 4 kisilik rotasyona rashica bekleyip zaniolo'dan cikariz diye hayal ederken rotasyon 3'e dustu. hatta ziyech on numarada degerlendirilirse 2.

    sag acik rotasyonu: tete, hakim ziyech, barış alper yılmaz

    8- sol acikta kerem aktürkoğlu tamam. sezonu iyi bir yerde bitirdi ama formsuzken cekilecek cile olmayan bir futbolcu maalesef. wilfried zaha hamlesiyle kerem de rahatlatildi.

    sol acik rotasyonu: wilfried zaha, kerem aktürkoğlu, barış alper yılmaz

    9- mauro icardi gerekiyordu. mauro icardi geldi. geldigi gibi sampiyonlar ligine girmemizi sagladi. o olmasaydi sampiyonlar ligine bile kalamiyordu takim. su an burasi yangin yeri evet ama icardi'nin gelmedigi ve sampiyonlar ligine kalinamayan bir durumu hayal bile edemiyorum. ortalik cehenneme donebilirdi. ayrıca icardi'nin yedegi de kalmadi bafetimbi gomis gidince. oraya en az iki takviye gerekiyordu. onlar da geldi arada cok ciddi kalite farki olsa bile. icardi'ye yakin kalitede bir forvet bakmak gibi bir durumumuz yok elbette. icardi'nin olmadigi maclarda farklı oyunlar kurgulama gorevi okan buruk'un.

    santfor rotasyonu: mauro icardi, cedric bakambu ve halil dervişoğlu

    takimin durumu bu halde.

    bu takimin bugun itibariyle 4 orta sahaya ihtiyaci var. 1 as oyuncu, 3 yedek oyuncu olarak. 6 ve 8 numara yedekleri gerekiyor.
    bu takimin bugun itibariyle as ve yedek en az 2 stopere ihtiyaci var. emin bayram giderse 3. stoper transferi de gerekebilir.

    kısaca bu takımın bugun itibariyle 6 transfere ihtiyaci var. bu da tabi daha fazla kimse ayrilmazsa takimdan. ayrilan olursa cok daha buyuk sikinti. 6 tane firsat transferi sampiyonlar ligi listelerine yetisecek surede yapilabilir mi? cok dusuk olasilik. mumkun tamam ama ne gerek vardi hepsini son dakikaya atmaya? bu firsat transferi politikasi tutmazsa tum sezonu kaybedersin.

    daha takimin cekecegi uyum sorunlarına girmiyorum bile. daha zaha ve ziyech takima katilamadi bile. neyseki tete hazirdi da o da turu getirecek eforu sarfetti.

    hangi macta takim ritmini bulacak da hangi macta sadece icardi'nin ayagina bakmaktan uzaklasabilecegiz. bilmiyorum sozluk.

    daha yerli oyuncu sorununa girmiyorum bile.
  • 757
    bizim için en heyecanlı geçmesi beklenen günler başlıyor diye düşünüyorum. sosyal medyaya girip sayfayı yeniledikçe galatasaray şununla anlaştı, galatasaray bununla anlaştı haberlerinin arka arkaya düşmesi beklenen günler bunlar. çünkü 2022 yazında tam da bu zamanlarda aynısını yaşadık. arka arkaya orta saha isimlerini görüp zaha transferinde olduğu gibi şaşkınlık yaşamaya ben hazırım.

    araya bir tane de kaliteli yerli oyuncu sıkıştırabilsek, yangın yeri hep buralar sayende olur erden başkanım…
  • 759
    galatasaray için olumsuz seyreden transfer dönemi. zaha be ziyech ne zaman sahaya çıkacaklar belli değil hala. arkadaş biz neden hazır oyuncu alamıyoruz. gelelim orta saha meselesine. bunu daha önce de söyledim ancak tekrar etmekte fayda var. kanat, stoper be forvet bölgelerine akşam pazarcından iyi oyuncu çekme şansınız her zaman olur he tutar tutmaz orası ayrı ama mutlaka o şans olur. orta saha konusu ise karışık. orta saha transferleri en önemli bölge olması sebebiyle her zaman meşakkatli olur. kesinlikle orta saha transferi sona bırakılmamalıydı.
  • 762
    zerre içime sinmeyen transfer dönemi.

    forvette icardi takıma katıldı. geç gelmesinden dolayı şuan bira göbeğiyle oynasa da kalitesi işi görüyor. toparlayıp formunu yakalar. en iyi transferimiz. bakambu yedek için alındı. henüz elde olumlu pek bir veri yok süre aldığı dakikalarda. onun da zamana ihtiyacı var. halil’le ilgili konuşmak dahi istemiyorum.

    kanatlar; kerem, zaniolo, rashica, yunus, barış rotasyonuyla bitirdik sezonu. şimdi elimizde kerem, barış, tete var. zaha ve ziyech ne zaman form tutup oynamaya başlar belli değil. kanat rotasyonumuz oturana kadar geçen sezonun gerisindeyiz.

    forvet arkasında 1 yıl daha yaşlanmış mertens hala tek alternatif. ben ziyech burada değerlendirilir diye düşünmüştüm ama okan hoca molde maçı sonra ziyech’den kanat rotasyonu için bahsetti.

    orta saha işi arap saçına döndü. hiç oyuncu göndermesek bile 8 numara ihtiyacı vardı. şimdi oliveira, miço ve berkan yolcu. elimizde kalan torreira ve demirbay. şahsen geçen sezon bize vuran piyangonun bu sezon vurmayacağını düşünüyorum. beklentiler arşa çıktı ama bence dağ fare doğrucak.

    defans hattımızı koruyup üstüne angelino eklemesi yaptık. emin’in gönderilmesi gündemde. ramos ismi konuşuluyor. dubois’in ayrılma durumu vardı son gün gelişmeler yaşanabilir.

    sonuç olarak totale baktığımda eksik olan yerlerimiz eskisinden daha eksik. değişime gittiğimiz yerlerde eskisinden iyi miyiz muamma. yerli oyuncu rotasyonumuzu da boşalttık.

    şampiyon tamamladığımız iyi bir oyun yakaladığımız sezonun hemen bitiminde böyle köklü bir değişime gitmek bize ne getirir bilmiyorum. tek yapabildiğim her şeyin iyi gideceğini düşünmek ve buna inanmak.
  • 764
    çok uçtuk ve gözümüzü çok yükseklere diktik, kabul ama bu hayalleri de mabadımızdan uydurmadık. sezon sonu kadroyu koruyup bir sol bek, bir de 8 numara alacağız deseler kimsenin gıkı çıkmazdı ama "avrupada kupa getirecek takım kuracağız, potansiyeli olan oyuncular dışında icardi ayarında* 1-2 transfer yapacağız." sözlerinden sonra van de beek, ndombele gibi topçuları alıp dönerlerse çıkacak yangın roma'dan sonra listelere 2 numaradan girer, uyarayım yönetimi.

    * icardi ayarında 2 futbolcu tanımıyorum bile ben. kimleri düşündüler gerçekten merak ediyorum.
  • 767
    şampiyon kadrodan rashica hariç kimseyi kaybetmediğimiz sezon. yedekte oturan berkan, yunus ve midtjso gibi isimler gitti ama şampiyon kadro denilince benim aklıma ilk 11 geliyor. o yüzden kadroyu çok karıştırdık, şampiyon kadroyu koruyamadık söylemleri pek gerçekçi değil. son 4 gün, bekleyelim bakalım. kimsenin gitmediği senaryoda 2 orta saha alırsak çok iyi bir transfer sezonu geçirdik derim. bundan sonraki asıl mesele hazır olmayan bu ziyech, zaha, tete, kerem vb. isimleri bir an önce hazır hale getirmek.
  • 768
    muslera
    boey-nelson-apo-angelinho (kazımcan)
    oliveira-torreira
    tete (rashica)-mertens-zaha (kerem)
    icardi

    geçen sene şampiyon olan kadrodan sadece ve sadece rashica ile zaniolo gitti, yerlerine tete ve ziyech geldi. onun haricinde kadro aynı. ama taraftara sorsan takım çorba oldu, çok dağıldı, biz bittik!!!

    başlayacam ama yangınıza da fbjk medyasının gazına gelmenize. azıcık sakin olun oturun artık ya. önümüzde 3-4 gün daha var. en az iki tane 8 numara gelir, biz yine şampiyon oluruz siz de sene sonu erden timur büyük adam ya diye dolanırsınız ortada.
  • 769
    taraftarimizin her pozisyona 3 oyuncu istedigi bir transfer donemi. bunun uzerine de, genc yetistirelim diyorlar, sanirim ayni pozisyonda 2 sakatlik olursa genc oyuncularimiza dakika alacak firsatlar ortaya cikacaktir.
    diger takimlar gibi 5 oyuncuya 1 er milyon verelim. senenin yuzde 80’ini oturarak gecirsinler, onun yerine 5 milyona elle tutulur birini almayalim. ne de olsa kavgaya gidiyoruz, ne kadar kalabalik o kadar iyi, kavga icin de ne kadar gecerliyse..
  • 770
    gelenler:

    - mauro icardi
    - angelino
    - wilfried zaha
    - tete
    - hakim ziyech
    - kerem demirbay
    - cedric bakambu
    - halil dervişoğlu
    - günay güvenç

    buraya ek olarak halen 2 tane daha orta saha, belki 1 stoper hatta sağ bek konuşuluyor. ki bunların da yukarıdaki oyuncuların seviyesinde ya da yakın seviyede olabileceğini düşünmek yanlış da değil.

    geç kalındığı konusu evet haklı tarafı var ancak istediğimiz seviyedeki oyuncuları erken almak zaten mümkün değil. istediğimiz seviyedeki oyuncuları erken alma derdine düşsek bu sefer icardi'yi kaçırabilirdik. yaptığımız tüm transferler fırsat transferi zaten, bizden önce daha büyükler ya da araplar topa girmesin diyerek aldık bu isimleri.

    şimdi kaldı orta saha, e bir de şampiyonlar ligine katılım var ve oradan geleceksiniz para da var. oyuncuları ve kulüpleri ikna etme şansı daha yüksek. kalanlar ve adı geçenler de boş oyuncular değil. bir yandan da erden timur faktörü var.

    gerçi bizim taraftar erden timur'a sallıyor. adam vizyonu ile ligin bile gidişatını değiştirdi, orta saha alınmadı diye erden timur asmaca oynuyorlar başlığında.

    az sakin. kaldı 2 gün. bu 2 günde beklenenler gelmezse ne yaparsanız yapın, şu iki gün de bu adama ve sürece güvenmek çok zor olmasa gerek.

    edit: günay'ı unutmuşum entry'yi yazarken. yıllardır muslera sayesinde kaleye hiç bakmadığımız için. *
  • 772
    el-ittihad kadar bütçemiz olsa arap takımları gibi geçireceğimiz bir transfer dönemi. planlama yok, takım uyumunu gözeten yok, "yıldız mı? gelsin" şeklinde devam ediyor.

    elindeki iyi oyuncuların mevkisine bile adam aldın. bu kadar tüketerek başarılı olman için real madrid gibi gelirin olması gerek ki onlar bile bu kadar tüketmiyor. şekerci dükkanına girmiş çocuk gibiyiz. karnımızı da doyurmadık, midemiz ağrıyacak.
  • 774
    sanırsın avrupa'da transfer piyasası kapanacak ve biz ingiliz takımlarının ilk 18'ine bakıp sizin takımda x futbolcu oynamaz onu bize versenize diyeceğiz.

    cidden böyle bir stratejimiz olduğunu düşünüyor insanlar.

    diğer taraftan takımın ihtiyacı olmayan kanat oyuncuları aldık ama orta saha almadık diye bir safsata ve bunun yılmaz takipçilerden kurtulamadık.

    yunus, zaniolo, kerem, barış, morutan (4-5 oyuncu) varken neden şımarıklık yapıp tete ve zaha'yı aldık diyenler gelsin gözünüzün önüne ve sonra buna ziyech eklendi.

    şimdi bu arkadaşlara soruyorum moruthan, yunus ve zaniolo nerede ?
    ne yapsak sizin için planlı olmuş olurduk mesela ? önce bu oyuncuları satıp yaldır yaldır oyuncu mu arasaydık. her üst düzey takımın yapmsı gerektiği gibi önce aldık sonra gitmek isteyen oyunculara ben yerinizi doldurdum istediğim parayı getirin gidin dedik. (ve yine o bölgede 4-5 oyuncu var)

    dönelim şu takım kimyası olayına. hangi bilimsel veri ile takım uyumumuzun olmadığını iddia ediyorsunuz ? dönüyoruz dolaşıyoruz aynı yere geliyoruz aslında takım uyumundan anladığınız rashica'nın geri koşması. oysa biz geçen sene hızlıca başarı sağlayacak bir kadro kurma hedefiyle asıl takım uyumu riskini aldık. şuan geçen sene takımın as oyuncuslarından sadece rashica yok ve siz takım uyumunun olmadığından dem vuruyorsunuz ? kaynak ne ? zaha ve ziyech yıldız oyuncu o nedenle olmaz ya sanrıları.

    2023-24 transfer döneminin can alıcı noktası orta saha transferidir.
    ve öyle orta saha en önemlidir bikbik yazmakla bu bölgeye önem verilmiş olunmuyor, teknik heyetin verdiği listenin ilk 3 sırasındaki adamlarla aylar öncesinden iletişme geçildi. haziran ayında listenin 4 ve 5. sırasındaki adamları indirseler kimsenin sesi çıkmazdı. adamlar risk aldı ve ilk üç sırayı son an'a kovalıyorlar tıpkı geçen sene icardi'yi son an'a kadar bekledikleri gibi.

    son gün eğer bu takıma orta saha transferleri yapılmazsa ben tatile çıkarım ve 3 ay tek kelime yazmam gelin başlık altıma istediğiniz gibi dalga geçin hakkınızdır ama o transferler yapılıp eksikler kapandığında 10+ yıllık sözlük hayatımda çok nadir yaptığım başlık altınıza girip iki çift laf edeceğim.
  • 775
    avrupada transfer sezonunun kapanması ile arafta kalan tüm orta sahalara saldıracağımızı düşünen bir güruh var.

    arkadaşlar transfer süreci bu şekilde işlemez. muhtemelen belli kulüp ve oyuncularla pazarlığımızı yapıp beklemeye geçtik. bir çoğundan diğer opsiyonlarla görüştükten sonra size dönüş yapalım cevabı aldık. bu nedenle de en iyi ihtimal için avrupa transfer sezonunun sona ermesini bekliyoruz. ne düşerse bahtımıza diye bir yöntem olabilir mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın