• 977
    harcanan parayı da göz önüne aldığımızda tarihimizin en kötü transfer sezonu. paramızla rezil olmak bu olsa gerek. avrupa’dan gelen önemli bir geliri de zaha+ziyech+tete+ndombele’ye dökmüş olduk.

    bu transferlerin yapılmasında ben sorumlu olarak erden timur ve başkanı dursun özbek’i görüyorum. hem onlar hem de bu transferlerde emeği olanların transfer etme karar merciinin dışarısında kalması gerekiyor.
  • 978
    bugün avrupadan elendik. bu transfer döneminde anlaştığımız piyasa değeri yaklaşık 100 milyonu bulan oyuncuların hiçbiri ortada yok.

    bu gerçekten başarısızlık kadar şanssızlık da. florya'nın suyuna bu kadar güvenmemek gerekiyor.

    zaha
    ziyech
    ndombele
    tete
    angelino --> devre arası ayrıldı

    biraz zaha dışında hiç katkı alamadık bu 5'liden.
    200 milyonu bulan piyasa değerinin yarısını bu 5'li oluşturuyor zaten. büyük şanssızlık yaşadık.
  • 979
    dönem içindeyken heyecandan uyuyamayan taraftarın üzerinden 6 ay geçmesinin ardından eleştirdiği transfer dönemi. bunun adı iki yüzlülüktür. aynı dönemde, davinson sanchez de geldi, mauro icardi'nin de bonservisi alındı, kerem demirbay da geldi, eyüp aydın da geldi, 10 milyona sattığımız bakambu da geldi. bunların kimyası tutunca olumlu bişe yok, 5 (yazıyla beş) türk lirası bile bonservis ödemediğin adamlardan katkı alamayınca auuuuvvvv. bazı galatasaraylılar keşke fenerli olsaydı, hayat o zaman bizim için daha yaşanır bi halde olurdu.
  • 980
    ziyech'in formsuzluğu, karaktersizliği ve bitmeyen sakatlıkları yüzünden patladık.
    ndombele'nin direkt futbolu kafada bitirmesi yüzünden patladık.
    angelino'nun formsuzluğu yüzünden patladık.
    tete'nin vasatlığı yüzünden patladık.
    zaha'nın ise yerine ısrarla kerem'i oynatmamız yüzünden hem ritim bulmasına engel olduk hem oyuncuyu belki de mental olarak kaybedip patladık.
    icardi'nin bonservisini aldık, formsuzluğundan patlıyoruz.

    katkı aldığımız tek isim davinson sanchez. transfer dönemi bir bütün olarak bakıldığında fiyaskodur.
  • 981
    galatasaray'ın makası açma fırsatını kaçırdığı elinin tersiyle ittiği transfer dönemi.

    yazın bir grup taraftar gaza gelirken, bir grup taraftar ise zafer sarhoşluğuna kapılmadan bugün faturasını ödediğimiz yanlışları o günden görebiliyordu. takımın omurgasına eklenmesi için alınan ve maaş yükünü büyük ölçüde sırtlayan 4 futbolcudan (zaha, ziyech, ndombele, tete) verim alınamazsa transfer döneminin başarısızlık oranı, başarı oranından yüksek demektir. sadece bu 4'lü değil, rotasyonun anlamsız bir şekilde daraltılması yüzünden okan hoca devamlı yama yaptı, devamlı içeriden halletmeye çalıştı. boey, yedeği olmadığı için yarım sezon doğru düzgün dinlendirilmeden her maç oynatıldı, aynı şekilde berkan dönmeden önce torreira da öyle. kaan ayhan 4 farklı mevkide oynatıldı, şimdi sakat sakat oynuyor sezon sonuna kadar direnip direnemeyeceği meçhul. hocanın rotasyonda kullanmayı planladığı 37 yaşındaki mertens, adam akıllı bir 10 numara alınmadığı için şu an posasının posası çıkartılıyor. kanat ve forvet yedeği olarak düşündüğümüz barış alper şu an takımın vazgeçilmezi oldu. hadi bu hatalar devre arasında düzeltilir diyoruz. dursun özbek aralık ayında sol bek alacağız diyor, ama iki sparta prag maçına da sol bekte berkan'la çıktık. aurier'e zaten değinmiyorum bile. şu an ligde yolumuza devam ediyor olmamız, transfer döneminin fiyaskoyla sonuçlandığı gerçeğini değiştirmiyor.
  • 982
    2022-2023 sezonundaki makineleşen kadronun dibine dinamitlerin döşendiği bir transfer dönemi.

    kadroyu yüksek maaşlarla, verimsiz oyuncularla o kadar şişirdiler ki takım yine 2022-23 takımı sayesinde ayakta duruyor. zaten iyi oynadığımız maçlara bakın neredeyse tamamı şampiyon olmuş kadronun parçaları. ne zaman ki tete, zaha, ndombele zart zurt giriyor takım asla akıcı bir oyun oynayamıyor.

    2024-2025 yaz transfer sezonunda buradan alınmış topçuların neredeyse tamamı ile yolları ayırmalı, takımı bol maaş bol egolu işlevsizlerden arındırmalıyız.
  • 983
    yakın tarihteki en kötü transferlerin yapılmış oldığı dönem. kaç tane oyuncu alındı, davibson sanchez hârici tamamı berbat performanslar sergiledi şu ana dek. belki her biri birkaç maç bir şeyler yapmıştır sadece o kadar.

    tete'den tu zaha'ya, ziyech'ten demirbay'a, angelinho'dan dervişoğlu'na, ndombele'ye...

    erden timur söz konusu noktada çok kötü tercihler yapmış. kendisi kıymetli bir insan ancak o da hata yapabiliyor işte.

    yazık günah verilen paralara. rashica, yunus ve 38'lik gomis tutulsa bile şu anki kadrodan daha iyi olabilirmiş takım.
  • 984
    her anlamıyla fiyasko olan transfer sezonu. ve buna rağmen şampiyonlar ligi'nde gruplardan çıkabilirdik. ligde de yaşanan fiyaskoya rağmen 102 puan topladık. doğru dersler çıkartılmak zorunda. yönetmek, oyuncu almak ve satmak beceri işidir. bu işi yapabileceklerini inandığı için insanlar yönetici oluyor.

    bir kere saha dışında neler yaşadığımız ortada ama gizli güç olayına girmek istemiyorum. 32 yaşındayım. her sen ama orda kart, ama burda penaltı diye konuştuk ve konuşulacak. bu konu çok yıpratıcı ve bizim kontrol edemeyeceğimiz alanlar bunlar. elimizden gelen en iyi takımı kurup sonuçlarını izlemek.

    saha için ise inanılmaz şanslıyız. rakibimiz fenerbahçe aynı transfer dönemini mükemmel geçirdi. ali koç çok iyi takım kurdu hocasına. isim isim yazmak istemiyorum, her transfer elbette başarılı olamaz ama sahaya çıkan ve kenarda bekleyen isimleri bizim takımımızla kıyasladığımızda çok daha dengeli bir kadroya sahipti fenerbahçe. buna rağmen takımın iskeleti o kadar sağlam ki muslera-apo-davinson-nelsson-torreira-yarım sezon mertens-icardi galatasaray'ı şampiyon yaptı. bu oyuncuların etrafındaki isimler sürekli ama sürekli değişti. buna rağmen sadece 12 puan kaybederek şampiyon olduk. bu bir hoca başarısıdır, bu bir yönetim başarısızlığıdır. takımın manevi ve maddi destek sağlamaları, başta erden timur olmak üzere, başarıdır ancak kurulan takım dengesiz ve defolu bir takım olduğundan başarısızlıktır. yarışın bu denli yakın geçtiği bir ortamda bu takımı hocanıza sunmanız sizin işinizi kötü yaptığınız anlamına gelir.

    ama şanslıydık ve işini çok iyi yapan bir hocamız vardı ve tabi ki kalitesiz bir ligde varoluyoruz. 2024-25 yaz transfer sezonu adına en büyük güvencem aynı beceriksizlikleri üst üste 2. sene yapamayacağımızı düşünmem. elbet yakalarız düzenli katkı sağlayacak bir oyuncu diye düşünüyorum.
  • 985
    mauro ıcardi, davinson sánchez, kerem demirbay ve kaan ayhan'ın bonservisinin alındığı dönem. bu açıdan çok başarılı.

    angeliño tutmadı, rahatlıkla elden çıkarabildik. çünkü piyasası olan mantıklı transferdi.
    cédric bakambu, yedek forvet için iyi transferdi.
    günay güvenç, yedek için iyi transferdi.

    tanguy ndombéle kötü transferdi fakat kiralık olduğu için uzun vadede finansı yormadı.

    hakim ziyech'i o şartlarda getirmek çok büyük işti. 1+1 kiraladık resmen.

    wilfried zaha free alındı, alındığında kamuoyunun çoğunluğu olumlu baktı.

    tetê, tutmayan transferlerden bir diğeri, zarar edip etmeyeceğimizi önümüzdeki haftalar göreceğiz.

    sonuç olarak vasat geçirdiğimiz dönem. fakat ne transfer dönemleri gördüm bu dönemi mumla aratacak. ndombele ve tete ikilisi için ayrılan maliyetle tempolu 8'i almış olsaydık ve kalan kontenjanı léo dubois ile kullansaydık, muhteşem geçirdiğimiz konuşulacaktı şuan.
  • 986
    fenerbahçe'nin berbat geçirdiği transfer dönemidir.

    djiku ve tadic dışında sene boyu tam randımanlı performans veren futbolcuları yok gibi bir şeydi.

    fred, becao, cengiz sezonun yarısını sakat geçirdi. szymanski ve dzeko sezonun ikinci yarısında skora doğru düzgün katkı veremedi. livakovic, kent, mert müldür zaten facia.

    seneyi ismail, irfan can ve bathsuayi sırtladı getirdi bir yerde.

    bizden daha fazla para harcadılar diye biliyorum. elde ne var sıfır elde var sıfır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın