• 777
    kim sports digital takip ediyor, kim geçen seneden bu yana galatasaray yönetiminin transfer davranışlarıyla alakalı fikri takip yapabiliyor çok iyi belli olan transfer dönemi.

    bakın çok ciddi bir sosyal medya organizasyonu var galatasaray aleyhine. zaten ulusal basın tamamen birilerinin köpeği ve o köpekler galatasaray gördüklerinde havlıyorlar...

    fenerbahçe'nin elinde nasıl bir orta saha var? hiç görüyor musunuz galatasaray'a benzer eleştirileri.

    bu gün avrupa'da transferin son günü. bundan sonra hareketlilik başlar diye düşünüyorum. berkan'ın gitmesine epey üzüldüm çünkü doğru görev verildiğinde epey sağlam performans veren bir futbolcuydu. fakat sanıyorum çok daha ana plan olacağı bir takımda forma giymeyi arzuladı. bu noktada sanıyorum ki galatasaray yönetimi oyuncunun alternatifini bulmuştur. eyüp aydın ve gökdeniz gürpüz hakkında pek bir şey bilmiyoruz. keza efe akman da artık forma giyebilecek yaşa geldi.

    neyse ayın 4'üne çok az kaldı. sanıyorum ki 4'ünden sonra galatasaray'ın ilk puan kaybına kadar sözlük ve sosya medyadaki diğer troller biraz rölantiye geçerler.

    erden timur ne diyor hatırlamakta fayda var. en büyük bütçeyi 8 numaraya ayırdık. bir öncelik sıralamamız yok transferde. hedeflediğimzi futbolcular var onları uygun zaman geldiğinde almaya çalışacağız. 40 gündür bizi bekleyen 8 numara var.

    yazın başında daha transfer dönemi başlamadan şunu demiştim. kafam rahat. transfer dönemi bittiğinde hepimizin memnun olacağını düşünüyorum. nitekim bir kaç gün sonra fred'e 15 milyon eu bağlamadığı için hepimiz yönetimin ne kadar doğru bir iş yaptığını konuşuyor olacağız.

    ha isteyen sports digital veya fahri üyesi uğur karakullukçu dinlemeye devam etsin. ben bu sosyal medyalara da, bunların borazanı olan diğerlerine de aynı "çöp" muamelesini yapmaya devam ediyorum.
  • 778
    orta saha transferinde geç kaldığımız ve kişisel fikrime göre hatalı davrandığımız transfer dönemi. geç kalma olayı bizim için yeni bir şey değil, zira her yıl en önemli transferler için son günü beklemeye alışığız. ama transfer hedefleri konusunda yapılanları hatalı buluyorum. tüm yazı neden yıldız isimleri hedefleyerek geçirdik onu anlamıyorum. madem bu yıldızlar bize gelmiyorlar, bunların alternatifi olarak belirlenmiş olan daha genç ve yıldız olma potansiyeli taşıyan futbolcular hedeflenemez miydi? belki de vardı ama biz bilmiyoruz. medyaya ismi düşen bu tür oyunculardan sadece monaco'lu fofana var bildiğim. ama o da ismini yapmış ve fazla değerli bir futbolcu olduğundan alamamamız gayet normal. eskiden çalışan bir scout ekibimiz vardı. boey'i bunlar bulmuştu yanılmıyorsam. başka isimleri de önerdikleri oluyordu. acaba bu sezon orta saha için önerdikleri kimse olmadı mı? yoksa öyle bir scout ekibi artık yok mu?

    her neyse, belki boşuna yangın yapıyoruz ama bu gidişat gomis'i satıp sonra forvet alamadan transferi kapattığımız döneme benzemeye başladı. hani şu aa'nın çıkıp "saydık, saydık, baktık, limitimiz yokmuş" dediği. inşallah tekerrür etmeyiz, zira bir yandan da eldeki orta sahaları da satıyoruz. sezona orta sahada kerem demirbay'la başlayacağız diye korkuyorum. o yüzden "dedeye* sahip çıkalım".
  • 781
    şampiyonluğu garantiledigimiz andan itibaren acayip beklentilere girdiğimiz, yönetimin de bunu dizginleyecek pek bir şey yapmadığı dönemdir. gerçi hakkını yemeyelim erden timur bazı transferlerin bu döneme kalacağını söyledi ama kimsenin umrunda olmadı. gerçi kendi adıma icardi harici paniklemedim ama çoğu taraftar gibi bir açlığa ben de düştüm.

    ocak ayından beri konuşulan ortasaha transferi yüzünden yaz transfer dönemi sergio, mertens, berkan topun ağzına koyuldu. yıldızlar yağacak denildikçe özellikle de sergio ve mertens'in gideceğine kesin gözüyle bakıldı. işin gerçeği gitmeleri istenildi. fakat tek yapılması gereken fredrik'ten çıkıp yerine topla ilerleyebilecek iki yönlü bir ortasahanin alinmasiydi. geldiğimiz noktada gidişini her ne kadar onaylasam da berkan kaçmak zorunda kaldı, sergio gitsin diye bekleniyor ve her maç elinden geleni yapan mertens'e tu kaka yapılıyor. peki bu arada bilin bakalım noldu? ortasaha transferi yapılmadı. yapılacağından gram şüphem yok ama koca yaz taraftarı gazetecilerin insafına bıraktı yönetim. burada hem dursun başkan hem metin öztürk hem de erden timur hataliydı. gerçi her ne kadar erden timur ve okan buruk eldeki kadroyu korumak istiyoruz dese de taraftar öyle bir yükseldi ki kimse bu sözleri sallamadi, inandırıcılığı yoktu. yönetimi tek bu noktada eleştiririm eğer eleştirmek istersem.

    öyle ya da böyle yönetim çok başarılı bir transfer dönemi geçirmiş olup kadroyu kaliteli oyuncularla güçlendirdiler. ortasaha da gelecek ama gelmezse de bu yüzden yönetim linçleyecek değilim.
  • 785
    https://x.com/...bsVEG8kbINtUaolOa3jQ

    galatasaray için en heyecanlı döneme girdiğimiz zaman dilimidir. yukarıda verdiğim linkten 2 tane futbolcu çekip bitireceğimiz transfer sezonudur.

    duyum, tanıdık, hissiyat falan değil. yalnızca erden timur’un açıklamalarını dinledim, okudum ve anladım. aksi olmadan da kimseyi eleştirmem…

    ha, bu futbolculardan biri için: (bkz: berkay özcan)
  • 787
    15 eylüle kadar fırsat transferi bakmaya devam edelim 20sinde kopenhag maçına efe akman, hamza akman orta sahasıyla çıkarız. böyle saçma sapan bir planlama görmedim ben. 3 ay önceden liste hazır diye her mikrofona konuşuluyordu, kamp dönemine takımı kuracağız deniyordu. fatih terim döneminde de forvet almayıp mis gibi gruptan çıkamamıştık eren derdiyokla oynamıştık. şimdi benzer şekilde bir dönem oldu. hazır durumda bir orta saha alma ihtimalin de pek yok. en çok kazanmamız gereken maç 20 eylül. kazanamazsan geçmiş olsun eziyete dönecek şampiyonlar ligi ama biz 3 aydır orta saha bekliyoruz.
  • 788
    tam anlamıyla yaprak kımıldamıyor. bu sessizlik hiç hoşuma gitmiyor ama erden timur’a da güveniyorum bir yandan. ortada geçen isimlerin çoğu daha büyük teklifleri reddedip takımlarında kalan oyuncular. ilk şampiyonlar ligi maçına 18 gün kaldı.

    milli arada milli takıma gitmeyecek bir oyuncu bulmamız da gerekiyor bir yandan. ki takımla çalışabilsin ilk maça kadar.

    iki ayağımızı bir pabuca soktuk resmen.
  • 792
    resmi kağıt işlerinin bitmesi ve imza, duyuru, istanbul'a geliş, sağlık kontrolü, önce tff sonra fifa nezdinde lisans çıkartma vb. bütün prosedürel işlemlerin bitirilerek verilecek şampiyonlar ligi listesi için son 32 saat.
    bugünün kap duyurusu(ları) ve istanbul'a geliş bildirimleri ile geçmesini bekliyordum, yanıldım. bugün hala "x listeden çıktı, y listeye girdi. son karar verilecek" şeklinde haberler okuyoruz. bu geceyi ve yarını çok merak ediyorum. bu işin nasıl sonuçlanacağını, daha doğrusu bu işin altından alnımızın akıyla kalkıp kalkamayacağımızı 24 saat içerisinde göreceğiz. allah yardımcımız olsun.
  • 796
    net olarak 2 bölgeyi geliştirmemiz gereken dönemdi. bunlardan birisi sergionun pozisyonu diğeriyse mertensin pozisyonuydu. mertensin yerine hiç kimse alınmadı, sergionun yerineyse belli ki daha düşük seviye biri alınacak. bu iki açıdan erden timura ciddi sitem ediyorum. şimdi clde orta sahamız kim olacak sorusu başımızı ağrıtıyor. daha da kötüsü fener de bu sene iyi kadro kurdu. 6-8 ve 10 numara mevkisinde kariyerinde hâlâ üst seviye futbolcu olan torreira var. grupta kopenhaga karşı bile zor zamanlar bizi bekliyor gibi görünüyor ne yazık ki.
  • 798
    dünya maaş verdiğin 2 adam ziyech ve zaha ekime kadar oynamayacak ama eksik ortasahana yine 32 yaşında bonservisli şampiyonlar ligindeki rakibinin futbolcusunu getiriyorsun. vecino umarım bizi yanıltır ama bu planlama falan değil bu tamamen şov merakı.

    berkan ve yunusu kaybettin ancak yerli havuzunu genişletemedin. nakit problemin varsa oyuncularını opsiyonlu kiralık göndermek yerine bonservisi ile gönderecektin.

    şimdi yedek oturacak yüksek maaşlı kenar oyuncusu elemeye çalışırken merkeze de adam arayıp devşirmeye çalışacaksın. demek ki 2 aydır bizden haber bekleyen kimse yokmuş.

    planı olmayan, büyük laflarla dolu transfer sezondur. her türlü yönetime eksi yazar.
  • 799
    bu dönemin sonunda şu sonuca ulaştık. sanırım hayatımızda kendimize her hafta 90 dakika daha fazla zaman ayırabileceğiz bu sene. 90 dakikada kitap okunur, spor yapılır, insan en kötü oturur düşünür kendisiyle ilgili kararlar alır. en iyisi bazen köşeye çekilmek ve kafayı dinlemek. sonunu bildiğin şeye katlanmayı tercih edip kendine işkence etmekten daha mantıklı şeyler vardır. bazen insanın kendine ayırdığı vakit çok kıymetlidir.

    takımımıza hayırlı olmasını dilediğim transfer dönemi. iyisiyle kötüsüyle bitmek üzeredir.
  • 800
    icardi ve angelino hariç ihtiyacımız olan tek bir oyuncu bile almadan kapatmak üzereyiz. alınan diğer tüm oyuncular takıma katkısından çok market fiyatı üzerinden değerlendirildiğini düşünüyorum. bu takım ligte hala kafaya oynar ama avrupada hiç bir şey yapamaz gerçekçi olmak lazım. ilk hedefinde ligte şampiyonluk olarak koyulması lazım. bu yıl şampiyonlar ligine girmemiz ne kadar önemliyse seneye girmemiz de aynı derecede önemli. bunun için işi sıkı tutmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın