• 801
    vecino denen çöp oğlu çöpü açıklayıp kapatırsak kötü kapatacağımız transfer dönemidir. 6 aydır bağır bağır bağıran orta sahaya "efsane topçular geliyor", "en iyisini sona sakladık" diye diye takıl, tüm hedefler elden kaçınca vecino indir. saçmalık. üstüne gittik berkan'ı yolladık; oliveira ve midtsjö de eli kulağında. kafayı yiyeceğim.
  • 802
    angelino ile sol bek, icardi bakambu halil üçlüsü ile forvet rotasyonunu tamamlamış; rashica yerine ziyech yunus yerine tete, mertens önüne zaha veya zaha'yı sola atııp kerem; berkan yerine kerem demirbay eklemeleri yapılan dönem.
    genel olarak güçlenildiği görülebilir ancak değişen oyuncu tiplemeleri ile ana planımızda bir değişikliğin şart olduğu göz ardı edilemez.
    8 numara için ya çok büyük bir profil alınacak ve kerem d. kazımcan ve güney'in bol bol süre aldığı rotasyonlu bir sezon geçirecektik; ya da yedek alıp yalnızca yorgunluk/sakatlık/cezaya bağlı bir rotasyon yapılacaktı. sanırım şampiyonlar ligi kurasının çok zorlu gelmesiyle bütçeyi korumaya karar verilip ikinci seçenek seçildi.
    4 eylül 23:59 da her şey netleşecek. et miyiz balık mıyız o zaman göreceğiz.
  • 803
    benim için icardi hariç hiç kimsenin içime sinmediği dönem. aylardır bu planlamayı eleştiriyoruz hayvan gibi ofsaytlandık, başlığımıza yazan bile olmuş hatta.

    sezon bittiğinde yapılacak iş icardi+rashica ile kamada ve lemina tarzı bir adam almaktı ondan sonra da fırsat kanat transferi kovalardın. yönetim gitti alakasız alakasız zaha ve ziyech aldı. adamlar ortalıkta yok olsalar da kerem’le beraber bu üçünü nasıl verimli kullanacağın soru işareti.

    angelino aldın zaten ofansif olan kadroya ne kadar uyacağı muamma, gereksiz bir şekilde halil’e girdin, rashica’yı rakibine peşkeş çektin vs vs.

    hadi bunlar yapıldı oldu bitti. adam akıllı bir 6-8 oynayan bir adamın transferiyle ortalığı sakinleştirecekken gidip 32 yaşında ne idüğü belirsiz adam alıyorsun. cidden şaka gibi.
  • 804
    takımımız adına çok kötü geçen bir dönemdir.

    yapılması gerekenler çok basitçe şunlardı:

    - oliveira'nın bölgeye fred çekecektin
    - mertens'in bölgeye sebastian szymanski çekecektin
    - icardi'yi bonservisiyle alacaktın
    - senin için aylarca bekleyen rashica'yı baştan bitirecektin
    - sacha boey tipi, hücumda ve defansta atletik ve güçlü bir sol bek alacaktın
    - bir de yedek forvet, varsa fırsat transferi ve potansiyelli oyuncu transferi yapacaktın

    ama sen ne yaptın? sadece icardi'yi aldın, kalanını komple sıvadın. hadi zaha transferini anlarım. bir star transferi ve fenerbahçe'nin 3 ay peşinden koştuğu topçuyu çektin. arkadaş neden en önemli yere en kötü transferi yaptın? öncelikle seni tercih eden fred'i ve szymanski'yi fenerbahçe'ye, rashica'yı komedi ötesi paralara beşiktaş'a, yani şampiyonluktaki en önemli 2 rakibine kaptırdın.

    bu gece kafayı yemezsem başka zaman yemem.
  • 806
    bence yapmamız gereken ilk iş icardi’nin bonservisini almak ya da bir sene daha kiralamaktı. bunu yaptık, ama ikinci işi yapamadık. bir tane çok iyi gir orta saha alacaktık. sonra giden olursa yerini dolduracak ya da işte bütçeye bağlı kulübe/fırsat transferi olabilirdi. takım orta saha diye bağırdığı halde şampiyonlar ligi kadro kayıtlarına çok az bir süre kalmasına karşın giden orta saha var; ama gelen yok. çıkan spekülasyonlar da cabası. orta sahasızlık forvetsizliğe benzemez. umuyorum yanılırım ve eksiklerimiz öyle veya böyle giderilir.
  • 807
    kâğıt üstünde orta saha takviyesi hariç iyi giden dönemdir.

    zaha ve ziyech'in henüz sahaya çıkmamış olması bu adamların kötü transfer olduğunu göstermez. kadromuzdaki hiçbir oyuncu bu isimler ile kıyaslanamaz. kusura bakılmasın ama ne kerem ne de barış alper zaha ve ziyech'in yanından dahi geçemez. ligimiz için yeterli olmaları idare etmemizi gerektirmez.

    defans sıkıntılı; oradan oyun kuramıyoruz. takviye lazımdı. orta sahayı söylemeye gerek dahi yok.

    avrupa için dönem bugün bitiyor. ligi asla bir kenara bırakmamak lazım. moraller bozuk olabilir, transferler yetişmemiş olabilir ama daha 15 eylül olmadı. çok acil şampiyonluk için takviye yapılmalı.
  • 808
    sami yen haber'in belirttiğine göre 2 eylül tarihinde gaziantep fk galatasaray maçı sonrasında toplantı yapılacakmış da öyle nihai karara varılacakmış.
    https://twitter.com/...F4jyrrHmTkQ&s=19
    sen 3 ay bekle, en iyisini alacağız diye taraftarı uyut, 2 eylül akşamı transfer için toplantı yap ve sonunda ala ala matias vecino al. aferin beyler. olaya bak ya neresinden tutsan elinde kalıyor. transferin bu kadar geciktirilmesi mi dersin, ihtiyacın olmamasına rağmen alınan oyuncular mı dersin ihtiyacın varken alınmayan oyuncular mı dersin yoksa tüy diken matias vecino transferi mi dersin?
  • 812
    bu dönemde takım içi istikrar ve uyumun dikkate alınarak öncelikli mevkilerin işi bitirilip varsa fırsat transferlerinin kovalanması gerekiyordu. ihtiyacımız geçen seneki 2 kiralık oyuncumuzun alınması, sol bek ve merkez orta saha transferiydi. fırsat da 10 numaraya kovalanabilirdi ki ziyech biraz buna benziyor. ama önceliklerimiz icardi ve angelino dışında uygulanmadı. maalesef önce fenerbahçe ile transfer yarışı kimyamızı bozdu, sonra da icardi benzeri transfer yapacağım diye popülist taraftarın gazıyla hareket eden galatasaray yönetimi istediğine ulaşamadı. benim hiç hoşlanmadığım transfer dönemi bugün inşallah bitiyor. bugün bir şey de alsak da alamasak da futbol er meydanında yani sahada oynanacak. üst üste alınan yıldız isimler değil takım olabilen takımlar başarılı olacak ve şampiyon olacak. bu takım zaten şampiyon takım ve bala göte değil güçlü bir oyunla şampiyon oldu. ben transferden önce takıma ve teknik ekibe güvenmeyi tercih ediyorum. şampiyonlar liginde grupta üçüncü olursak da ben okeyim. zaten hayal ettiğimiz 8 numarayı alsak bile gruplarda bütçesiyle ve kadrosuyla yarışamayacağımız united ve bayern var. oyunla tabi ki yarışabiliriz, yeter ki galatasaray'ın genlerinde olan mücadele ruhunu hep sahaya yansıtalım.

    aylar önce de aynı fikirdeydim: (bkz: #3648723)
  • 814
    transfer sezonunun bitimine resmi olarak daha günler kalmasına rağmen, şampiyonlar ligine kadro bildirilmesinin son günü olması açısından bizim açımızdan da son saatlere girdiğimiz dönem. son saatlerde plansızlık ayyuka çıktı ve rezalete doğru gidiyor. diğer taraftan da bir an önce bu dönem bitsin istiyorum, oyuncu çekmek, bir oyuncudan çıkmak, bir oyuncuya girmek gibi lafları bir süre duymayacağım için ayrı mutluyum.

    son olarak hiç oyuncu alamıyorsanız, son dakika da ömer bayramvari birini almayın.
  • 815
    ta bir genel seçimlerde altılı masa hareketi görüyoruz. aylarca toplantılar, kamplar, görüşmeler falan filan ancak takımın sol bek ile beraber en önemli eksiği tempolu bir orta saha yokluğu konuşulmamış. adaylar alternatifler belirtilmemiş, sıralanmamış. son dakika vertigo diye birini ortaya atıp, milletin başını döndürdüler, ortalık karıştı. baba daha ne toplantısı. boşverin transferi dubois'den kaan ayhan'dan angelinho'dan orta saha yapalım. olmadı abdukerim var bak. arada efe hamza da oynasın. zaten takımın oturması 2-3 ayı buluyor, bu çocuklar da oynadıkça gelişir.
  • 816
    rüya gibi geçerken bitişinde kâbusa dönme sinyalleri veren süreç.

    rams park'ta oynadığımız molde maçında ofsayt nedeniyle iptal edilen yediğimiz ikinci golün bünyede yarattığı soğuk duş etkisine benzer bir duruma yakın bir yerdeyiz, yavaş yavaş oraya doğru ilerliyoruz. ama içimizde hâlâ bir umut ve beklentiyle sabrediyoruz. gün nasıl sonlanacak bilmiyorum ama bugün olacaklar önümüzdeki yılın kaderini baştan sonra değiştirecek. taraftarın yönetime olan güveninden, takım başarısına kadar oldukça geniş kapsamlı bir etkiye sahip olacak.

    yönetimin bugüne kadarki başarılarını ve hatta yalnızca bu transfer dönemindeki performansını standartların çok üzerinde bulsam da, orta saha transferi konusunda sınıfta kaldıklarını da kabul etmek gerekiyor. son güne kalması bile başlı başına bir hatadır bana kalırsa. ola ki bir transfer gerçekleşti; oyuncunun oryantasyonu vs derken şl grup maçlarının sonuna yaklaşmış olacağız. bu büyük bir handikap. eldeki imkânlarla bu kadar oluyor, onun da farkındayım, hatta eldeki imkanların ötesinde işler çıkarıldığını da düşünüyorum ama bu konuda eksik kaldık. olmadı. işin özü budur.

    bu dönemin büyük bir kaosa neden olmadan, çıkan ufak çaplı yangınların da etrafına daha fazla sıçramadan söndüğü bir şekilde bitmesini dilerim.
  • 818
    bizim adımıza 10 saat içerisinde sona erecek gibi gözüküyor. bu 10 saat içerisinde henüz paris'e doğru yolda olan uçak inecek, umarım iyi bir oyuncuyu alacak, yaklaşık 2-3 saatte istanbula getirecek, istanbulda bu oyuncu hastaneye götürülüp sağlık kontrolünden geçirilecek, imza attırılacak, böylece cl listesine eklenecek.
    ortaokula giderken öğretmenin verdiği 1 haftalık ödevi son gün son gece uyumadan önce yapmaya çalıştığım zamanlar geldi aklıma.
  • 822
    tanguy ndombele ve davidson sanchez transferleri ile kapatacağımızı hissettiğim dönem.

    edit: tff futbolcu arama kısmına isimleri yazdığınızda lisans no.ları ile kayıtların açıldığı görebiliyorsunuz. 18707 ve 18708 numaraları.

    edit 2: arkadaşlar duyumcu falan değilim. dün gece rüyamda gördüm yazdım o kadar. galatasaray yönetiminde tanıdığım bir allahın kulu yoktur. ben nire galatasaray camiası nire..
  • 823
    isimler açısından bakarsak çok güzel bir transfer dönemi geçirildi. maliyetler ise çok yüksek. maaşlarda bir dengesizlik olduğunu düşünüyorum. 2-3 tane boey, nelson gibi potansiyelli scout transferi(yabancı) de beklerdim. özellikle ismi çok geçen almanya doğumlu iki genç türk oyuncunun da takıma katılması gerekiyor.
    taraftar olarak bir tarafım maliyeti düşünme tadını çıkar diyor, diğer tarafımda bu maliyetlerden ve geçmişte yaşanılanlardan dolayı huzursuz. genel anlamda bu kadar alınan iyi oyuncuya rağmen içime sinmeyen birşeyler var. hakkımızda hayırlısı. umarım içeride dışarıda rakibini ezen, bizleri gururlandıran bir galatasaray izleriz.
  • 824
    heyecanıyla, yangınıyla, sevinciyle, gerginliğiyle esas kısmını bitirdiğimiz dönem. bundan sonra takımdan ayrılacak oyuncular dışında lig için fazla hareket olacağını düşünmüyorum.

    başta erden timur olmak üzere dursun aydın özbek yönetimine bir taraftar olarak teşekkür ederim. mevcut şartlarda ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarına inanıyorum. bundan sonrası okan buruk'ta. elinde alternatifli, yetenekli ama yönetmesi zor bir kadro var.

    futbol şansı yanımızda olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın