• 227
    reddit'te kulüplere ait sub'larda tier listesi oluyor. hatta bazı kaynaklar o kadar kolpacı oluyor ki paylaşmak yasak oluyor. galatasaray sözlük'te böyle bir şey olmadığı için sorumluluğu üstlenip bir tier listeti oluşturmaya karar verdim.

    tier 0: galatasaray resmi hesap, kap
    tier 1: fabrizio romano
    tier 2: nevzat dindar, haluk yürekli
    tier 3: ali naci küçük, berk göl, sami yen haber
    tier 4: burhan can terzi, salim manav, süleyman rodop, kadir çetinçalı, gökhan dinç
    kolpa tier: ertan süzgün, metin karabaş, yakup çınar, haldun dolmaç, emre kaplan, yağız sabuncuoğlu, kutlu akpınar, mehmet özcan, uğur karakullukçu, eyüp yıldız, savaş çorlu
  • 228
    oldukça sakin geçiyor. medyaya çıkan isimlerin tamamen oyalama olduğunu düşünüyorum. satış yapılmadan transfer yapılmayacak belli ki. şöyle para var böyle para var deniyordu ama öyle görünmüyor. sponsorluk mevzuları da yine cacık. bir sürü yabancı şirket kapıdaydı güya şimdi kimse kalmadı 2ye düşmüş. bu haberlere de inanmıyorum. masada kimse yok muhtemelen. sonu iyi olur umarım.
  • 229
    ıcardi ve rashica şu an için; gomis, mata, okan, seferovic ve emre ise kesin olarak 2023-2024 sezonunda yoklar. pazartesi gün yapılacak olan sezon açılışında da olmayacaklar. batuhan, e.kılıç, taylan, cicaldau ve morutan ise şu anlık sözleşmeli futbolcularımız, takıma dönecekler. bazıları pazartesi, bazıları haftanın ilerleyen günlerinde takıma katılacaklardır.

    sezonu kapattığımız güne kıyasla güç kaybettiğimiz açık. sezonu bitiren kadro, şu an sahip olduğumuz sözleşmeli futbolcu havuzundan güçlü idi. bugün için çok önemli değil çünkü mevcut havuzun da şampiyonlar ligi ilk ön elemesini geçmesi lazım. takım haziran 2022'de sezonu açtığı döneme kıyasla bu dönem daha güçlü ama bunu uzun vade için kıstas alamayız. gitme ihtimali, tehlikesi olan futbolcularımız mevcut. bir anda zayıflayabilir kadro. şu ana kadar açıkçası bir sol bek ve bir forvet transferi bitirilmiş olsun isterdim. neticede suudi arabistan yatırım fonu belirli bir havuza saldırıyor ve hala dünya futbol piyasasının çok büyük bir bölümü transfer açısından müsait ve makul bir fiyat bandında dolaşıyor. biz de bazı transferleri bitirebilirdik/bitirmeliydik. eleştiri değil ama şahsi görüşüm bu yönde. umarım ilerleyen günler ve haftalar çok daha iyi geçer takımımız açısından.
  • 230
    fenerbahçe'yi yok ettiğimiz maçtan hemen sonra 1 hafta içinde 2 transferini açıklanacağı söylenmişti. ama o maçın üstünde tam 3 hafta geçmiş olmasına rağmen herhangi bir hareketliliğin olmaması biraz huylandırıyor beni. rashica ve icardi için şartların zorlanmasını anlıyorum ama galatasaray'ın eksikleri bunlarla sınırlı değil.
    1 sol bek, 2 orta saha ve 1 yedek santrfor için de girişimlerimizin olması ve bir kaç tanesini bitirmiş olmamız lazımdı diye düşünüyorum. ki boey ve nelsson'un gidişleri de kuvvetle muhtemel olduğundan listeye 1'er adet sağ bek ve stoper de ilave edilmeli. ıcardi ve rashica dışında minimum 6 ihtiyaç daha varken tabiri caizse yaprak kımıldamadan geçiyor zaman. yarın kamp başlıyor. hani transferlerin tamamının kampa yetişmesi imkansız zaten ama bari 2-3 tane imza olsaydı.

    son şampiyon ünvanıyla yapacağımız kampın başlamasına 24 saatten az kala 1 tane bile transferi tamamlayamadığımız dönem.
  • 234
    (bkz: ince eleyip sık dokuyoruz)
    (bkz: galatasaray'da transfer bitmez)

    genelde işleyiş şu şekildedir:

    haziranın son haftası- temmuz'un ilk haftası
    - anadolu külübünden sözleşmesi biten iyi oyuncu/ bonservisli türk oyuncu (mert müldür)
    - alt liglerden genç yetenek

    temmuz ayı:
    - ilk 11'e net bir ya da iki yabancı oyuncu transferi (leandro paredes, gomis'in yerine forvet)

    -ağustos'un ilk 3 haftası:
    kaos, yangıncı taraftar (icardi'nin bonservisi, forvet yokk alooooo????)
    bu sırada yönetim cl'ye kalıp kalamayacağına göre bütçenin derdindedir.

    - ağustos'un son haftası
    - ilk 11'e net kiralık bir ya da iki oyuncu (icardi + çilek)
    - genç yabancı oyuncu
    eylül içerisi:
    - sadece ligde rotasyon için düşünülen kiralık topçu
    - genç yerli oyuncu
    - ocak gelse de listeye yazsak diye heveslendiğimiz fırsat transferi

    bu sene işin içinde şampiyonlar ligi olduğu için transferi eylüle sarkıtamayacağız. bu fırsat transferleri için bir dezavantaj ama yapacak bişi yok.
  • 238
    2022-23 sezonunu şampiyon bitirmemize ve şampiyonlar ligi yolumuzun açık olmasına rağmen nedense günahların takımı ile birebir aynı harcama limitine sahip olduğumuz sezon.

    https://pbs.twimg.com/...t=png&name=large

    biz fenerle eşitiz ama beşiktaş niye bu kadar geride mesela? farkı yaratan kıytırıp ziraat kupası mı?

    edit: sağolsun bir sürü kişi özelden yazdı. avrupa ligi gelirleri katkıda bulunmuştur diyorlar.
  • 241
    eleme maçlarına kadar sol bek ve forvet transferi beklediğim dönem.

    bruno petkovic ile trabzonspor anlaştı diye haberler gördüm. açıkçası tam aradığımız yedek forvet tipiydi. uzun boylu havadan etkili teknik ve çift forvete döndüğünde orta sahandan yetenek eksilmeyecek bir tarzda. trabzon aldıysa yeni cornelius'larını bulmuşlar demektir. cornelius demişken kafamdaki ikinci isim de o. aradığımız yedek forvet tiplemesine tam oturuyor bence. erden bey burada bize nasıl bir sürpriz yapacak bekliyorum.

    ben birinci sol bek tercihinin orta saha transferine bağlı olduğunu düşünüyorum. orta sahaya sert bir isim alırsak angelino, yumuşak bir isim alırsa nuno tavares'e dönüleceği kanaatindeyim. angelino'yu oynatmak için bile sert bir orta saha kovalanır bence. defansta çok büyük sıkıntılar oluşturabilceğini bilsem de angelino büyük akıl koyar hücuma. bu noktada paredes tam aradığımız adam. hem oliveira'nın yapabildiği her şeyi yapabiliyor hem de kaya gibi sağlam defansta.

    paredes ile ilgili tek soru işaretim bu sene çokça yararlandığımız oliveira'nın ceza sahası girişlerini paredes'ten alıp alamayacağımız. bir ihtimal caza sahasına girme rolünü torreira üstlenebilir. o zaman da angelino kaynaklı boş alanları paredes tek başına nasıl kapatacağı soru işareti.

    elemelerden sonra nelsson ve boey'in satılma durumlarına göre yerlerine ikamesi alınır. her halükarda bir stoper daha alınacaktır. ross ve emin'in kiralanmasını bekliyorum. bu stoper türk olursa şaşırmam çünkü ileriye kontenjan açmamız gerekecek.

    dubois ve midtsjö'nün ayrılabileceğini hissediyorum. ikisi de oynamak isteyen topçular. dubois için gelen teklifleri kabul etmeliyiz ama bence midtsjö bu sene kalmalı. oliveira-torreira-berkan-midtsjö'den oluşan orta saha kurgumuzda topu dribbling ile taşıyabilen başka bir oyuncu yok. midtsjö illa oynamak istiyorum diye tutturursa afrikalı bir scout transferi gelmesi taraftarıyım. belçika şampiyonu antwerp'de alhassan vardı mesela. kronik bir sakatlığı yoksa ve piyasası uygunsa denenebilir. mckennie'ler renato'lar falan fazla lüks kaçar bu role.

    8+3'ün devam ettiği ortamda mert müldür'ü kesin isterim. boey gitmese de isterim. bek yedeklerin mert müldür-kazımcan olduğu yerde seni engelleyemezler*.

    rashica'yı ya son gün kiralarız ya da alamayız gibi, norwich oyuncuyu istememizi kendine koz olarak kullanıyor. son güne kalır bu transfer.

    icardi transferi ise bence paredes ve 10 numaraya yapılacak transfere bağlı. paredes'i çözersek aynı uçakla gelirler.

    10 numara transferi ise bence yönetimin şov yapmayı planladığı bölge. bilmiyorum piyasada uygun kim var ama buraya büyük bir isim bekliyorum.
  • 242
    gelecek oyunculardan ziyade mevcut kadromuzu korumaya yönelmemizi temenni ettiğim dönemdir.
    basında boey, nelsson ve zaniolo'nun satılacağı haberleri bitmek bilmiyor.
    icardi için girişimler olduğu aşikar ancak rashica gündemde görünmüyor gibi.

    2023-24 sezonunda minimum 45 maç oynanacağını düşünürsek mevcut kadromuzu korumanın ne derece önemli olduğunu daha iyi anlarız. ayrılıklar olsun elbette ama yerinde ve zamanında olsun. yerine birisini monte ettikten sonra boey'i satalım, nelsson'u satalım. hatta bu satışlar avrupa sezonu biterse devre arasında olsun.

    vaktiyle melo'da, gomis'te, fernando'da olduğu gibi dımdızlak ortada kalmayalım.
  • 243
    çok fazla sayıda galatasaray'ı gerek ödenecek bonservis, gerekse de oyuncuya verilecek yıllık ücret olarak aşacak kalite düzeyinde futbolcuyla ilgilendiğimizi düşünüyorum bu dönem. galatasaray'ın üst düzey veya üst düzeye çok yakın kalitede futbolcularla ilgilenmesi çok güzel, bu bir vizyon göstergesidir ama gerçekçi midir? bence değildir.
    transfere ihtiyaç duyulan hemen her mevki için bonservisi en az 15-20 milyon euro düzeyinde olan, türkiye'ye gelmek için de yıllık en az 4 milyon euro garanti ücret isteyecek futbolcunun adı geçiyor. hedef skalamız bu düzeyde futbolcular gibi gözüküyor şimdilik. galatasaray ekonomik olarak ne zaman bu kadar ciddi riskleri alacak kadar büyüdü bilmiyorum. bu düzeyde futbolcu alışları yapabilmemiz için, en az bu düzeyde büyük futbolcu satışları yapabilmemiz gerekiyor öncelikle. ancak satış noktasında da henüz ciddi bir ses yok. futbolcu alışında büyük hedefler konulması bir yere kadar iyi ancak bir noktada gerçekleştirmenin mümkün olmadığının anlaşılıp, ekonomik açıdan daha makul ve daha gerçekçi hedeflere dönüş yapılması gerekiyor. bu noktada da kadro planlamamızı yapan kişilerin zaman planlamasına da dikkat etmesi gerekiyor bence.
    klas bir a planımız olduğunu düşünüyorum ancak şu veya bu gerekçelerle bu plan gerçekleşmez ise, b planını uygulamaya dökebilecek kadar da zamana ihtiyacımız var. bunların titizlikle düşünülmesi lazım ve umarım da öyle yapılıyordur.
  • 244
    geçen sene dövizin baskılaması ile ülkece bir lale devri geçirdik. şimşek ile beraber dövizin serbest piyasada kendini bulması sonucu tl gelirlerimizin döviz bazında düşük kalacağı bir dönem olacak. bu dönemde iki 20 milyon euro civari satış ve şampiyonlar ligi gelirleri ülkedeki diğer takımlarla mali olarak aramızı açacağını düşünüyorum. burak elmas ve mustafa cengiz'in son dönemleri gibi bir ekonomiye gireceğiz ülke olarak. düşünün o dönemlerde ali koç bile ayağını yorganına göre uzatmak ve devre arası transfer yapamamak zorunda kalmıştı. torreira tarzı transferler bizi uçurur. yönünü arabistan'a kırmış büyük oyuncuları erken ve orta periodda asla transfer etmemeliyiz. en son boşta kaldıklarında bizim şartlarımızda anlaşmamız gerekiyor. 2. forvet tercihimiz şu anda aşırı önemli. ben pivot santrafor olması gerektiğini düşünüyorum. ıcardili bir planda pivot santraforu gole ihtiyacın olduğu dakikalarda ikinci forvet olarak oyuna alabilirsin. ıcardi olmadığı maçlarda da sana bir plan sunabilir. maaşı da belli bir seviyenin üzerinde olmamalı. burada büyük kontratlı yıldız futbolcu kullanmak mantıksızlık olur. mata transferi gitmez artık.
    ıcardi konusunu şu anda yönetim iyi bir şekilde yönetiyor. erden timur basına bayağı bayağı icardi'ye arabistan'a gitsin diye yol gösteriyor. bunlar bence hiçbir yönetimimizde olmayan özgüven dolu hareketler. adam açık açık bu ülkede de herkes eşini çocuğunu bırakıp bir iki yıl çalışmak ve yüklü para kazanmak için arabistana gidiyor dedi. biz o paralarla yarışamayız haberin olsun demek futbolcuya. avrupa şartları ya da biraz üstüne teklif yapacağız belli oldu. bu da ıcardi'nin katılımını ağustos sonu veya eylül başına bırakacak demek. onsuz işleri idare edebilecek 2 santrafora ihtiyacımız var. birini hemen kampa yetiştirmeliyiz ki kampın da bir anlamı olsun. devşirme forvetlerle hem o oyuncular da verim düşüklüğü yaşayıp topun ağzına atacağız, hem takımın antreman oyun kalitesi düşecek. şu ana kadar hazır olmamız da saçma geliyor bana.
    zaniolo, nelson ve boey konusunda bence ikisini elden çıkarabiliriz. nelson için talep varsa rahatça gönderebiliriz çünkü stoper ikamesi yapmak da daha başarılıyız. ayrıca şampiyonlar liginde birinci torba, ikinci torba ve hatta son eleme maçı ekipleri ile olan maçlarda savunma zaafiyetlerimiz ve oyuncunun defoları çok göze batacağı için teklif düşüşü bile yaşayabiliriz. zaniolo zaten 12. oyuncu olarak sezonu geçirdi onun da maddi değerini bulduğu her teklifi tok satıcı olarak değerlendirebilir. boey'in ümit milli takım turnuvasını kaçırması çok kötü oldu. bence onu bir sene daha kalmaya ikna edebiliriz. şampiyonlar ligi artı fransa ümit milli takımı performansları onun piyasasını artıracaktır. ama iyi bir teklifte ondan da çıkabiliriz. ligimizin çok üstü bir savunma performansı göstermesine rağmen hucümda ferdi'nin çok gerisinde kaldı. ferdi'nin 15 gömlek üstü bir futbolcu maçlarda 90 artılarda dinamo gibi tempo yapıyordu ama biliyorsunuz bizim ligimizde 34 maç caner erkin gibi bekler iş yapıyor 4 derbi maçında ve avrupada boey iş yapıyor. arkasında dubois varken oraya yine fransız tempolu scout beki denemesi yapılabilir ya da türk kontenjanı kullancağız diyorsak da kullanılabilir.
    avrupa'da oynacağımız bir sene yaşayacağız. okan hoca şampiyonlar ligi seviyesini biliyor ama unutmaması gereken en büyük şey ,bir sonraki sene de aynı başarıyı göstermek istiyorsak ligde başarılı olmalıyız. takım zaten maç seçmeye başlayacak. onlara bunu hatırlatması gerekiyor. mourinho real ile bizi eledikten sonra galatasaray lig şampiyonluğunu kazanmalı diye bir açıklama yapmıştı terim döneminde. biz 2-3 takımı şampiyonlar ligine gönderen bir lig değiliz hatta eskisi gibi ikincimizin playoff oynadığı bir lig de değiliz. başarıyı devamlı kıldığımız sürece fark yaratırız. umarım okan hoca başakşehir serüveninden gerekli dersleri çıkarmıştır.
    yaz döneminde ben yusuf demir'den büyük bir çıkış bekliyorum. adam için özel kural çıktı eğer bir çıkış yapamaz ise bir şey olmaz kendisinden. bu yaz döneminde ya kendisini kiraya vereceğiz ya da önümüzdeki sene büyük bir meblaya satma hayalleri kuracağız.
  • 245
    galatasaray için sosyal medyada aşağıdaki gibi senaryolarla geçen transfer dönemidir.

    x isimli oyuncunun transfer haberinin çıktığı 1. gün;
    galatasaray'ın sol bek gündeminde x ismi ön plana çıkıyor, oyuncu galatasaray'da oynamaya sıcak.
    2. gün;
    y isimli muhabir: x ismini yönetimde çok önemli bir kişiye sordum ve bana geniş listede olduğunu söyledi.
    3. gün;
    yapılan görüşmelerde oyuncunun maaşı konusunda çok pürüz kalmadı, galatasaray oyuncunun kulübüyle pazarlığa başladı.
    4. gün;
    kulübün yüksek beklentileri sonucu galatasaray'da ibre y oyuncusuna döndü, oyuncuyla temaslara başlandı.

    x isimli oyuncunun bir diğer transfer senaryosu;
    1. gün;
    galatasaray orta sahaya icardi seviyesinde bir oyuncu alacak.
    2. gün;
    galatasaray'ın orta saha transferi için geniş listesinde x-y-z-q-w-e isimleri bulunuyor.
    3.gün;
    galatasaray x ismiyle anlaşmaya çok yakın, oyuncu maaşta indirime giderse şampiyonlar ligi kozuyla birlikte imza atması an meselesi.
    4.gün;
    galatasaray x ismi ve kulübüyle anlaştı, hiçbir pürüz kalmadı ama x ismi galatasaray'ın 2. alternatifiydi.
    listede görüşme yaptıkları daha iyi bir isim olduğu için bekletiyorlar.
    5.gün;
    galatasaray şu an istesin x ismine imzayı attırır.
    6.gün;
    fabrizio romano : understand al ahli are in talks to sign x ismi . negotiations ongoing, waiting for player’s final decision.
  • 248
    buradaki genel kanının aksine transferde artık oldukça hızlı davranmamız gerekiyor. çünkü ön elemenin ilk turunu rahat geçtik diyelim ancak 2. elemede biraz çıkacak rakibe göre değişecek olsa da zorlanacağımızı son turda ise şansımızın en fazla yarı yarıya olacağını düşünüyorum. bayram bitiminden biraz sonra ilk 11 için bi' transfer açıklansa adamın buraya gelmesi, imza tantanası, toparlanıp yerleşmesi kampa katılıp takımla antrenmanlara çıkması vs derken ancak 1 sonraki tura kadar geçen sürede takıma tam manasıyla olmasa da alışır ve takıma monte edilebilir durumda olur. kaldı ki bu hayali transferin geçen seneyi oynayarak geçirdiğini ve tatilde yan gelip yatmadığını var saydığımız bi' senaryoda bu böyle olur. oliviera, mertens zaten fizik olarak düşüşte olan oyuncular, en azından ilk aylar bunlara fazla bel bağlamamak lazım. hadi icardi'yi bağladık diyelim bu adam sezonu hayatta ağustos'tan önce açmaz. fakat elde santrafor yok? geçen senenin en önemli oyuncularından rashica'da akşam pazarının oluşmasını bekliyoruz. orada da ne olacağı meçhul? o bakımdan öyle çok rahat modda takılmak çok da olası değil bence.
  • 250
    takımımız için oldukça sessiz ama derinden ilerlediğini düşündüğüm süreç. rakiplerimizden beşiktaş'ın bütçesi sınırlı o yüzden çok bir hareket beklemiyorum. fenerbahçe ise erken başladı sayılır. dzeko'yu aldılar, zaha ismi çok dilleniyor, stopere becao ismi çok geçiyor. bu adamlar bu kadar çok yıllık ücreti nasıl verebiliyor onu anlamadım pek ama iyi isim zaha ve yaşına rağmen dzeko.
App Store'dan indirin Google Play'den alın