• 243
    çok fazla sayıda galatasaray'ı gerek ödenecek bonservis, gerekse de oyuncuya verilecek yıllık ücret olarak aşacak kalite düzeyinde futbolcuyla ilgilendiğimizi düşünüyorum bu dönem. galatasaray'ın üst düzey veya üst düzeye çok yakın kalitede futbolcularla ilgilenmesi çok güzel, bu bir vizyon göstergesidir ama gerçekçi midir? bence değildir.
    transfere ihtiyaç duyulan hemen her mevki için bonservisi en az 15-20 milyon euro düzeyinde olan, türkiye'ye gelmek için de yıllık en az 4 milyon euro garanti ücret isteyecek futbolcunun adı geçiyor. hedef skalamız bu düzeyde futbolcular gibi gözüküyor şimdilik. galatasaray ekonomik olarak ne zaman bu kadar ciddi riskleri alacak kadar büyüdü bilmiyorum. bu düzeyde futbolcu alışları yapabilmemiz için, en az bu düzeyde büyük futbolcu satışları yapabilmemiz gerekiyor öncelikle. ancak satış noktasında da henüz ciddi bir ses yok. futbolcu alışında büyük hedefler konulması bir yere kadar iyi ancak bir noktada gerçekleştirmenin mümkün olmadığının anlaşılıp, ekonomik açıdan daha makul ve daha gerçekçi hedeflere dönüş yapılması gerekiyor. bu noktada da kadro planlamamızı yapan kişilerin zaman planlamasına da dikkat etmesi gerekiyor bence.
    klas bir a planımız olduğunu düşünüyorum ancak şu veya bu gerekçelerle bu plan gerçekleşmez ise, b planını uygulamaya dökebilecek kadar da zamana ihtiyacımız var. bunların titizlikle düşünülmesi lazım ve umarım da öyle yapılıyordur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın