• 252
    bence transfer için iki şey bekleniyor. sponsorluk ve futbolcu satışı. bu ikisi yada ikisinden biri olması durumunda transferde imzalar atılmaya başlanacaktır. ancak bu bekleme aşaması sadece para kısmı için. görüşmeler tüm hızıyla devam ediyor zannımca. hem tok alıcı hem tok satıcıyı oynamaya çalışıyoruz bence.
    biraz sabır gerekiyor taraftarımızdan. sosyal medya da orada şurada isimler ortaya atılıyor. taraftar hemen gaza gelip beklemeye başlıyor. oyuncu gelmeyince bu sefer de yönetime kızıyor. bu tarz taraftarlar benim nazarımda ergen taraftarlardır. o isimleri ortaya atanların etkileşim için atmadıklarını nereden biliyorsunuz? ya da taraftarla yönetimin arasını bozmak isteyen ş…sizlerin bir oyunu olmadığını?
  • 254
    2022-2023 sezonunda şampiyon kadrodan iki eksiğimiz var; mauro icardi ve milot rashica.
    kabul edelim ki ikisi de bizim takımımız için çok önemli ama şampiyonlar ligi 2. ön eleme turunu ikisi olmadan geçemeyeceksek bence hiç katılmayalım zaten.
    hiç satış olmadığını ve kimsenin alınmadığını düşünelim.
    muslera, boey nelsson apo kazım, torreira sergio, barış mertens kerem, zaniolo.
    şu takım ile 2. turu güle oynaya geçeriz.
    bence acele edip hata yapmaya lüzum yok.
  • 257
    tüm takımlar için durgun başlayan transfer dönemi. sadece bizim açımızdan meseleye bakmak yanlış olur düşüncesindeyim. menajerlerin oyuncağı olmamak ve kulübün kasasını boşaltmamak için temkinli davranmak önemli. koskoca manchester city gibi bir kulüp bile parayı saçmıyor ve yeri geldiği zaman transferden çekiliyor. süreç ilerledikçe daha rahat transfer yapma olanaklarımız artacaktır.
  • 258
    kur belli, arabistan bir de çıktı...
    çok öyle aman aman eksik yok bizde zaten bir sene sonra direkt avrupa'da kupa kaldırmayı düşünelim ama olmayınca da başarısız adletmeyelim kendimizi.
    zira belli bir kadro oynama olgunluğu ve belli bir süre gerekmektedir.
    2000 uefa da böyle kazanıldı zaten.
    sol bek eksikliği var giderilecektir.
    nellson ve boey giderse eleman alınacaktır.
    mertens yerine yedek şart ve mertensi bile yedek yapacak adam gerek.
    ayrıca oliviera yerine de adam şart.
    raschica umarım alınır.
    icardi de bir an evvel sonlandırılması gerek olumlu, olumsuz fark etmez. ona göre yolumuza bakmamız gerek.
    zaniola gidecek mi bilemedim.
    icardi ve raschica hariç kimse satılmasa bile.
    1 solbek, 1 stoper, 2 sekiz biri ofansif biri defansif, bir 10 numara, 2 forvet şart oğlu şart.
    ayrıca yunus, yusuf ve morutan akibeti de önemli.
    keza midtsjö, dubois gibi oyuncuların da akıbeti önemli az para almıyorlar.
    1 hafta içinde 2 transfer haberleri gelecekmiş bekleyip göreceğiz.
    yangına gerek yok erdem bey var.
  • 259
    2022-2023 yaz transfer dönemi'nde yerli kuralına adapte olamamıştık. erden timur çok büyük hikayeler yazdı, hatta romanlar yazdı ama en basit öyküyü yazamamıştı. 12. haftaya kadar falan patrick van aanholt sol bek, yunus akgün yerli kuralını sağlamak için sağda 11 çıkıyordu. ikisi de yeterli değildi. rashica'yı devreye sokabilmek için 11 için hiç düşünülmeyen iki ismi, kazımcan'ı ve emre taşdemir'i tamamen zorunluluktan kullanmaya başlamıştık.

    sözün özü apokerim-kerem-yunus üçgeninde bir form düşüklüğüne karşı yabancı sınırı için bir planımız yoktu ve sol bekte ite kaka, biraz kazımcan, biraz taşdemir, hatta vuran piyango sonrası biraz adekugbe ile finish çizgisine ulaştık. sonuç olarak bu durum da bir başarısızlık olarak nitelendirilebilir.

    neyse efendim geldik bu sezona, yabancı sınırı ile nasıl mücadele edeceğiz hala muamma. sol bek için büyük büyük isimler ortaya çıkıyor. herhalde sağ bek yerli olacak diyorsun, ama oradaki alternatifi fenerbahçe kapıyor. acaba stoper mi diyorsun, basına bir sürü genç avrupalı stoper ismi düşüyor. kerem ile yine bir türk kanat mı diyorsun zaniolo 11'de deniyor. e 10 numara, 8 numara ve 6 numara da türk olmadığına göre, muslera ile devam edileceğine göre sanırım maçlara 2 türk ile çıkıp her maç hükmen mağlup olmak istiyoruz.

    şimdi abarttığımı söyleyenler, beni torreira, zaniolo, icardi getiren transfer ekibine ve başta erden timur'a nankörlük etmekle suçlayanlar olacak ama görünen köy kılavuz istemiyor.

    geçen sene yabancı sınırı mühendisliğimiz rezaletti. allah'ını seven sol bek'e gelsin diyerek orada 3 farklı türk alternatif kullandık. bakıyorum bu sene de değişen bir şey yok. hatta daha kötüye giden bir senaryo var. sol bek'e angelino'yu alırsan kesemezsin, böylece kazımcan ihtimali ortadan kalkıyor, kalan mevkilerin hangisini türk yapacaksınız?

    yabancı sınırı konusunda yine plansız programsız ilerleniyor gibi hissediyorum, umarım beni utandırırlar.
  • 261
    daha kesinleşmemiş, tamamen twitterda söylenen duyumlar üzerinden eleştiriler, analizler yapılan dönem. üstelik daha yeni başladı. sanırım gelecekten gelip yazıyorsunuz, başka açıklama bulamadım. geçen sezon başında sosyal medyada, ekşi sözlükte hatta bizim sözlükte yazılanları açıp bir okuyun, neden erkenden fazla çıkarım yapmamanız gerektiğini daha iyi anlarsınız. hem de baya eğlenirsiniz (ben yakın zamanda yaptım, ondan biliyorum).
  • 264
    kulüplerin halen pusuda beklediği bir dönem. bir de suudi faktörü var. alım ve satımda dengeler avrupanın first class kulüpleri için bile altüst olmuş durumda. bu nedenle çok da elestiremiyorum galatasarayı. mesela icardiyi getiremeseler bile zerrece kızamam. bekleyip görmekten başka bir seçeneğimiz yok. gitme ihtimali en yüksek oyuncu victor nelson. sampiyonlar ligi faktörü diğer oyuncuların takımda kalmasınada başat sebep olabilir. eyyorlamam bu kadar hayırlı bayramlar.
  • 266
    haziranda yapacağımız panik transferlerinin bedelini önümüzdeki mayısta fazlasıyla öderiz. o yüzden sakin olmakta fayda var. mevcut kadro da zaten öyle eksik dökülen bir kadro değil. hatta şampiyonlar ligi play off turuna kadar rahat rahat bizi idare edecek bir kadro olduğunu düşünüyorum hiç takviye olmasa bile. o yüzden sakin olalım, doğru adımlar atalım ve kısıtlı paramızı doğru harcayalım. acele işe şeytan karışır.
  • 269
    suudi piyasası sanırım bir tek biz etkilemiş gözüküyor. zira avrupa'da cayır cayır transferler başladı. mesela şimdi okudum pulisic milan ile anlaşmış. a ve b sınıfı gayet de yer değiştiriyor.

    1-2 örnek dışında da arap ligine giden oyuncular 30+ yaşında, kariyerinde önceliğin para olduğu, "çıtır hasarlı" oyuncular.

    kısacası suudi'lerin piyasayı alt üst ettiği algısı fazlasıyla abartı. arap ligine giden 33'lük kante, 32'lik koulibaly, 30'luk ziyech falan avrupa transfer piyasasını etkileyecek tranaferler değil. kariyerini kafaca bitirmemiş oyuncularla avrupa transfer sezonu her zamanki gibi devam ediyor.

    kısacası suudi'lerin peydah olması yeri yerinden oynatmadı.
  • 271
    suudların piyasaya girişinin avrupa genelini değil ama türkiye'yi etkilediği dönem. biz zaten avrupa'yı kafasında bitirmiş adamları çekebiliyorduk genelde, bu adamlar şimdi rotayı arabistan'a kırdılar. fenerbahçe bile devlet bahçeli'nin devresi dzeko'yu ancak suudvari paralara alabildi zaten.

    benim esas şaşırdığım olay, sezon devam derken ve ilk 2'de bitireceğimiz kesinken hiçbir sözleşme sonu transferini bağlamamış olmamız. bosman kuralından faydalandığımız yanlış hatırlamıyorsam sadece elmander ve omar transferleri oldu geçmişte, oysa 1 milyon kişilik scout ekibimizden bir tane bile olsa bedelsiz önerisi bekliyordum ben.

    yine akşam pazarına bakacağız gibi duruyor, umarım panik transferi yapmak ya da taylanlara kılınçlara kalmak gibi bir salaklık yapmayız. her transfer döneminde icardiler zaniololar düşmez, son gün havalimanına inamotolar da inebilir aman derim.
  • 272
    bir planımız yokmuş gibi davrandığımız dönem. aslında oyuncu satışı önemli bir konuydu ama boey ve nelsson için yeteri kadar iyi teklifler alamadık sanırım. en az 45 milyon euro bekleniyordu ikisinden. ben zaniolo'nun da satılmak istendiğini sanmıyorum. şampiyonlar liginde kayda değer bir şeyler yapmadan 35 milyon euroyu görmez çünkü.

    boey ve nelsson takımda kalsa bile yine de 2 orta saha, 2 forvet ve rashica'yı almalıyız. nerden baksan 20-25 milyon euro harcama yapmamız muhtemel. mustafa, morutan ve cicaldau'dan toplamda 15 civari para kazansak üstünü mevcut gelirlerle tamamlar işimizi çözerdik ama morutan cicaldau ikilisine toplamda 5 milyon euro veren bile çıkmadı. 2 orta saha alınacağı için midtsjö de satılabilir bir noktada bence.

    oyuncu satışı olmadan transfer yapmayı ayıp saydığımız anlayıştan kurtulamadıkça bir hareket beklemiyorum. ki oyuncu da satamıyoruz hali hazırda. ne yapacağız nasıl yapacağız hakikaten merak ediyorum.
  • 273
    erden timur'a guvenmekle birlikte su ana kadar ciddi sikintili gecen donem. on elemeye forvetsiz girecegiz. takimin tatil donusu de oldugunu dusununce kazara yenilecek bir gol herseyi mahveder.
    net olarak 2 forvet, biri 10 biri 8 iki ortasaha net olarak gerekli. sol bek ileri doneme birakilabilir. umarim alamayacagimiz adamlara gidip isin sonunda elimiz bos kalmayiz.
  • 274
    bizim açımızdan oldukça sessiz geçmektedir. sözleşmesi bitip ayrılanlar ve kiralıktan dönenler dışında henüz ne alım ne de satım yaptık. tabii transfer dönemi daha yeni başladı. avrupa’nın önde gelen kulüpleri gibi de parayı bastırıp istediğimiz adamları alamadığımız için bu sessizlik anlaşılabilir. transferin kesin gereklilik olduğu yerlere şampiyonlar ligi ön elemeleri öncesi takviye yaparsak yeterli olacağını düşünüyorum. geçen sezon gelen yıldızların hepsi zaten en erken ağustos ayında alınabilmiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın