• 244
    geçen sene dövizin baskılaması ile ülkece bir lale devri geçirdik. şimşek ile beraber dövizin serbest piyasada kendini bulması sonucu tl gelirlerimizin döviz bazında düşük kalacağı bir dönem olacak. bu dönemde iki 20 milyon euro civari satış ve şampiyonlar ligi gelirleri ülkedeki diğer takımlarla mali olarak aramızı açacağını düşünüyorum. burak elmas ve mustafa cengiz'in son dönemleri gibi bir ekonomiye gireceğiz ülke olarak. düşünün o dönemlerde ali koç bile ayağını yorganına göre uzatmak ve devre arası transfer yapamamak zorunda kalmıştı. torreira tarzı transferler bizi uçurur. yönünü arabistan'a kırmış büyük oyuncuları erken ve orta periodda asla transfer etmemeliyiz. en son boşta kaldıklarında bizim şartlarımızda anlaşmamız gerekiyor. 2. forvet tercihimiz şu anda aşırı önemli. ben pivot santrafor olması gerektiğini düşünüyorum. ıcardili bir planda pivot santraforu gole ihtiyacın olduğu dakikalarda ikinci forvet olarak oyuna alabilirsin. ıcardi olmadığı maçlarda da sana bir plan sunabilir. maaşı da belli bir seviyenin üzerinde olmamalı. burada büyük kontratlı yıldız futbolcu kullanmak mantıksızlık olur. mata transferi gitmez artık.
    ıcardi konusunu şu anda yönetim iyi bir şekilde yönetiyor. erden timur basına bayağı bayağı icardi'ye arabistan'a gitsin diye yol gösteriyor. bunlar bence hiçbir yönetimimizde olmayan özgüven dolu hareketler. adam açık açık bu ülkede de herkes eşini çocuğunu bırakıp bir iki yıl çalışmak ve yüklü para kazanmak için arabistana gidiyor dedi. biz o paralarla yarışamayız haberin olsun demek futbolcuya. avrupa şartları ya da biraz üstüne teklif yapacağız belli oldu. bu da ıcardi'nin katılımını ağustos sonu veya eylül başına bırakacak demek. onsuz işleri idare edebilecek 2 santrafora ihtiyacımız var. birini hemen kampa yetiştirmeliyiz ki kampın da bir anlamı olsun. devşirme forvetlerle hem o oyuncular da verim düşüklüğü yaşayıp topun ağzına atacağız, hem takımın antreman oyun kalitesi düşecek. şu ana kadar hazır olmamız da saçma geliyor bana.
    zaniolo, nelson ve boey konusunda bence ikisini elden çıkarabiliriz. nelson için talep varsa rahatça gönderebiliriz çünkü stoper ikamesi yapmak da daha başarılıyız. ayrıca şampiyonlar liginde birinci torba, ikinci torba ve hatta son eleme maçı ekipleri ile olan maçlarda savunma zaafiyetlerimiz ve oyuncunun defoları çok göze batacağı için teklif düşüşü bile yaşayabiliriz. zaniolo zaten 12. oyuncu olarak sezonu geçirdi onun da maddi değerini bulduğu her teklifi tok satıcı olarak değerlendirebilir. boey'in ümit milli takım turnuvasını kaçırması çok kötü oldu. bence onu bir sene daha kalmaya ikna edebiliriz. şampiyonlar ligi artı fransa ümit milli takımı performansları onun piyasasını artıracaktır. ama iyi bir teklifte ondan da çıkabiliriz. ligimizin çok üstü bir savunma performansı göstermesine rağmen hucümda ferdi'nin çok gerisinde kaldı. ferdi'nin 15 gömlek üstü bir futbolcu maçlarda 90 artılarda dinamo gibi tempo yapıyordu ama biliyorsunuz bizim ligimizde 34 maç caner erkin gibi bekler iş yapıyor 4 derbi maçında ve avrupada boey iş yapıyor. arkasında dubois varken oraya yine fransız tempolu scout beki denemesi yapılabilir ya da türk kontenjanı kullancağız diyorsak da kullanılabilir.
    avrupa'da oynacağımız bir sene yaşayacağız. okan hoca şampiyonlar ligi seviyesini biliyor ama unutmaması gereken en büyük şey ,bir sonraki sene de aynı başarıyı göstermek istiyorsak ligde başarılı olmalıyız. takım zaten maç seçmeye başlayacak. onlara bunu hatırlatması gerekiyor. mourinho real ile bizi eledikten sonra galatasaray lig şampiyonluğunu kazanmalı diye bir açıklama yapmıştı terim döneminde. biz 2-3 takımı şampiyonlar ligine gönderen bir lig değiliz hatta eskisi gibi ikincimizin playoff oynadığı bir lig de değiliz. başarıyı devamlı kıldığımız sürece fark yaratırız. umarım okan hoca başakşehir serüveninden gerekli dersleri çıkarmıştır.
    yaz döneminde ben yusuf demir'den büyük bir çıkış bekliyorum. adam için özel kural çıktı eğer bir çıkış yapamaz ise bir şey olmaz kendisinden. bu yaz döneminde ya kendisini kiraya vereceğiz ya da önümüzdeki sene büyük bir meblaya satma hayalleri kuracağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın