• 84
    kimler gelecek kimler gidecek ondan daha önemli bir konu var; sözleşme şartları. daha öncedende yazdım, bir oyuncudan verim almanın doğru yolu sağlam bir sözleşme. koy bakalım kulüp taraflı tek taraflı fesih hakkını, gör bak neler oluyor.
    o belhandayı, feghouliyi o zaman görürüm ben. senelik kemiksiz 3-4 milyon eurodan kapmışlar 4-5 sezonluk kontratı. keyfi gelirse oynuyor beyzadeler. koyamıyorsun tabiiki o şartı, ligimize yıldız oyuncu getirmek zor. anca böyle ballı kontratlarla geliyorlar. sonrada yatışa geçiyorlar. ikinci bir seçenekde maaşını düşük tutup, maçbaşına yüksek ücret vermek. oynamak için yırtınır durur oyuncu.
  • 331
    takımdaki kanat yoğunluğunu göz önüne alıp (sedika, adem, babel, feghouli, jimmy durmaz, yunus, ali yavuz kol) orta sahanın bomboş (belhanda'nın satılacağını varsayıyorum) olduğunu düşünürsek ve şuana kadar yapılan transferlerin de yine kanatlara (arda turan, oğulcan, emre kılınç, kerem aktürk) yapıldığını varsayarsak, transfer aklımızın yine olmadığını çok net görebiliriz.

    bir takımın neden 10 tane kanat oyuncusu olur da 1 tane merkez ortasahası olmaz, insan gerçekten hayret ediyor.
  • 753
    başında gelenlerden çok, gitmesi gerekenlerden kurtulmanın akıbetimizi belirleyeceğini düşündüğüm, ortalarına doğru acaba bir iki doğu avrupa ya da kuzeyli scout transferi yapabilir miyiz? diye heyecan yaptığım, sonlarına doğru ise takımdaki yalancı baharın da etkisiyle defolarımızı görmek istemeden bari mevcut as takım kadrosunun koruyalım fikrine ikna olduğum dönem. ama iç sahada 27 eylül fenerbahçe ve 1 ekim rangers fc deplasmanında oynanan temposuz oyun ile bir sene öncesinin sandalyede oturarak oynayan takımına döndüğümüzü görerek keşke bir son dakika operasyonu ile yüksek maaşlı temposuz bir bir iki ismin satış ya da kiralanması ile kontratlarından kurtularak mali rahatlama ile sahadaki temposuzluktan kurtularak hız arttırma sağlanabilir mi? diye de umdum. gitmesi gerekenler önemliydi, olmadı. bir iki numara yapıp gol atacaklar diye bazı isimlerin şımarık tavırları yüzünden güzel şeyler yapmaya çalışanların da emeği heba oluyor.
  • 454
    transfer haberlerini dikkate almaya gerek yok. su bir gerçek ki eldekiler satılmadan sadece ve sadece transferin son günü kiralık bir orta saha alacağız. onun dışında tam kadro hazırlıklara başladı takım. geçmiş yıllardaki üstelik de para varken forvet transferi yapamayan bir takımız neticede. kızıp sinirlenmenin kimseye faydası yok, boşuna strese girip sağlığımıza zarar vermeyelim. eldeki oyuncular ile kadrolarımızı kuralım. olursa olur olmazsa olmaz. ne kadar köpürürsek köpürelim, heyecanlanalım, kızalım hiçbir şey değişmeyecek... geçen 2 yılda ne olduysa bu yıl da o olacak...
  • 704
    solda babel-arda, sağda feghouli ile kalakaldığımız, ortada taylan’ın en küçük bir hastalık, sakatlık veya ceza durumunda bomboş bakakalacağımız ve bu konuda kendi ticari kaygılarından dolayı hiç bir verim alamayan akbayrak liderliğindeki transfer ekibimizi kutluyorum. mustafa cengiz’e bu sezonluk bir şey demeyeceğim hastalıklarla boğuşup durdu adamcağız.
  • 402
    ogün çalışkan, ercan şirin, , metehan baltacı, mirza cihan, erkan suer, berk aydemir, mustafa fettahoğlu, erencan yardımcı, atalay yıldırım gibi genç oyuncuları en az 15 maç oynatılmak şartıyla başka bir takıma kiralık verilmesi taraftarıyım. emin, süleyman luş, atalay babacan,ışık kaan arslan, abdussamed karnucu, bartuğ ve yunus ta muamma şu an. en doğru şekilde kullanılırlar umarım.
  • 548
    hiçbir şekilde satış olmadı senaryosu üzerinden konuşuyorum premier lig transfer sezonu 1 ekimde bitiyor bizim ise 5 ekim. hadi takımlar 20 eylülde artık kadrolarını netleştirmiş ve gidecek oyuncuları belirlemiş olsun diyelim. o oyuncularla ve kulüple anlaşma zeminleri en hızlı şekilde 5 günde gerçekleşsin yani 25 eylülde oyuncular geldi istanbula diye farzediyorum.

    şimdi zaten kafadan 25 gün oyuncuyu beklemiş olacağız bu demektir ki ilk 3 maç tren kaçtı. sonra bu oyuncu geldi idmana çıktı etti derken 1 hafta alışma süresi 4.maçta boşa gitti diyelim. araya turu geçersek 2 avrupa maçı ekleyelim (1 ve 2. tur olarak) kısaca lafı uzatmadan ingiltereden oyuncu kovalayacağız diye 6 maç orta sahasız mı oynayacağız ?
  • 429
    yine önemli trasnferlerin bir kısmını doğru zamanda en önemli kısmını ise yanlış zamanda yaptığımız/yapacağımız dönemdir.

    şimdiye kadar takımımıza kattığımız isimler transfer dönemi başlamadan önce anlaştığımız isimler. transfer dönemi başladıktan sonra yapılan görüşmelerden hiçbirini bitiremedik(belki fatih öztürk ama onun için de 2 aydır görüştüğümüz haberleri dolanıyor.).

    aldığımız isimler doğru isimler olarak görünüyor.

    son zamanlarda yönetimimiz maalesef "yine transfere 2 ay var acele etmeyeceğiz." gibi açıklamalar yapıyor. şimdiye kadar takımımızdaki isimlere bakılınca orta sahamızda kocaman bir boşluk görüyoruz. bir takımın orta sahası ise olması gereken en önemli yerdir. orta sahamız için planımız neydi merak ediyorum. seri ve lemina ile devam etmekse şimdiye kadar bitirilememesi rezalet. başka isimler düşünüldüyse en azından 1'i bitmeliydi şimdiye kadar.

    orta sahamız böyle boşken bu bölgeye alacağımız isimler için transferin son gününe kadar beklenip acele edilmeyecekse rezalet oğlu rezalettir bu.

    transferde öncelikle en kritik yerlerinizi en hızlı şekilde halledersiniz. fırsat transferi kollama aşaması olan acele etmeden bekleme işine ise takımın bölgelerindeki alternatifler için yoğunlaşılır. takımının 11'ini kampında yeni sezona hazırlıyor olursun ve ilerleyen dönemlerde transfer sezonu bitmeden bir fırsat yakalarsan mesela stoperleri yedekleyebilecek bir fırsat transferi gerçekleştirirsin.

    orta sahamızda kocaman bir boşluk var. takım orta sahasız yeni sezona hazırlanıyor şimdilerde. hangi taktiğe çalışıyorlar acaba orta sahasız? hadi çalışıyorsun eldekilerle diyelim. sonra yeni orta saha aldığında ona taktiği öğretmesi için baştan başlayacaksın neredeyse.

    maalesef orta saha için 3 isimde takılı kaldık. seri, lemina ve moder. ya bu 3 isimden en az 2'si ile anlaşacağız ya da kimsenin haberi olmayan sürpriz transferler olacak. tek pozitif beklentim bu. eğer bu 2 seçenek olmuyorsa transfer döneminin sonuna kadar bekleyeceğiz demektir. transfer döneminin son gününde orta sahalar alınır sonra da transfer yaptık derler; ancak lig de avrupa da bizim için o zamana kadar bitebilir de!

    bitir orta saha transferlerini de sonra rahat rahat transfer döneminin sonuna kadar fırsatları bekle.

    her sezon başlarda transferler yapıyoruz var olan idare edebilecek bölgelerimize, oyuncu varken oraya oyuncular alırken en acil gerekli bölgelerimize son güne kadar bekliyoruz! bir sezon stoper bekliyoruz bir sezon forvet. bu sezon da orta saha ve hepsinden de önemlisi.

    evet ekonomik olarak zorlanıyoruz kabul ama ortada seri, lemina ve moder'den başka resmi bir isim geçmiyor bizim için. seri ve lemina takımda düşünülüyorsa neden şimdiye kadar ilerleme kaydedilemedi? bu 2 isim düşünülüyorsa şimdiye kadar takımla çalışıyor olmalılardı. bu 2 isme kafayı takıp başka oyunculara son dakika teklifler ediyorsak o da ayrı bir rezalet. ligin başlamasına 23 gün kaldı!

    bu hafta içi orta saha işi çözülmezse avrupa'da ilk maçtan elendiğimizi görebiliyorum şimdiden. ligde ise geçen sezonkinden de kötü bir başlangıç hayal değil!
  • 371
    pandemi'den sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. bu sözü ben söylemiyorum. hemen herkes söylüyor. daha dün mustafa cengiz de söyledi. bir kaç gün önce arsenal yazılı bildiri yayınladı. büyük kulüpler büyük harcamalar yapamayacak. bizim gibi kulüpler ise tavşanın ayağının suyunun, suyunun, suyunun, suyuna muhtaç.

    sözleşmesi sonlanmış ve bizim alabileceğimiz doğru düzgün adam da yok. muhtemelen devre arası da transferini yokladığımız texeira ile görüşüyoruzdur. tamamen tahmin bu. ama hocanın bir 10 numara istediğini biliyoruz. texeira muhtemelen 3-4 milyon €'dan aşağı yıllık ücret istemez. bunu da karşılayabileceğimizi zannetmiyorum.

    omar ve emre kılınç transferlerini resmi olarak açıkladıktan sonra seri ve lemina'yı yeniden kiralasak bile benim içim rahatlayacak. en azından kampa ilk 11'in büyük çoğunluğuyla gitmiş olacağız. umarım seri ve lemina işi hızlıca halledilir. olacaksa da, olmayacaksa da.
  • 545
    egri oturup dogru konusmamiz ve mevcut durumu iyi analiz etmemisi gerektiren donem.

    oncelikle sunu kabul edelim. kulubun son 6 aydir bir geliri yok ve ne kadar sure daha geliri olmayacagi belirsiz. bu durumdaki sirketlerin neredeyse tamami paralarini elde tutmaya calisip maliyetlerini olabildigince dusurmeye calisiyorlar. galatasaray`in da tam olarak yapmaya calistigi daha dogrusu yapmasi gereken budur. peki biz ne yaptik, ne yapmaya calisiyoruz?

    oncelikle takimin maliyetini dusurmek icin yapilan calismalar var. bunlarin en onemlisi ve en buyuk gideri olusturan kismi oyuncu maaslari. yuksek maasla kiralik oynayan isimleri gonderdik. ayrica kadrodaki oyuncularla masaya oturup maaslarinda indirime gitmelerini istedik ve cok yuksek bir yuzdeyle basari sagladik (rakiplerimizden bjk nin durumu ortada, tek bir oyuncu dahi kabul etmedi. fenerbahce`de indirim adi bile gecmiyor dogru duzgun).

    simdi sunu dusunmek lazim. siz oyunculardan %15-30 arasi indirim istiyor ve aliyorsunuz. akabinde gidip yeni bir oyuncuya bir kac milyon euro bonservis ve maas verseniz sizce bu oyuncularin dusunceleri ve psikolojileri ne olur? kaldi ki bir oyuncuyu sattiniz, bu durumda bile yuksek meblagli transfer yapsaniz bu oyuncularin psikolojilerini olumsuz etkilemez hayli yuksek. bunun da otesinde, yeni transfer yapsaniz ve ilerleyen donemde futbolularin maaslarini odeyemeseniz yine ayni sekilde performans sorunlari ve bir suru ic kargasa ile ugrasmak zorunda kalacaksiniz. bu sartlar altinda bir tercih yapmak zorundasiniz ve gorunen o ki yapilan tercih mevcut ekibi mumkun oldugunca mutlu kilip, kadroya dusuk maaliyetli oyuncular eklemeye calismak.

    ayrica sunu da not etmek lazim, kulupten aldigim bazi bilgilere gore mevcut yoneticilerimiz kasa kolayligi saglamaya sicak bakmiyorlar ve bunun iki temel sebebi var. bir tanesi, onumuzdeki sene secimi kaybederlerse yonetimde olmayacak olmalari ve paralarini geri almanin cok zor olmasi. ikinci sebep ise kulubun ongorulemeyen bir sure ile geliri olmayacagi ve bu nedenle paralarini geri almakta sikinti yasama ihtimalleri. bu da bizim icin su demek; kulubun transfer yapabilmek icin parasi yok.

    transfer icin takimizi sevenlere de uzulerek sonu soylemek isterim. evet bu takimin basta ortasaha olmak uzere transfere ihtiyaci var. ama mevcut sartlarda kulup ya cok cok ucuz fiyata dusuk maasli gencler bulmak zorunda ki gs seviyesinde bize katki verebilecek bu sartlari saglayan oyuncu yok denecek kadar az. ya da sizden kiralama ucreti istemeyen ve maasini karsilayabileceginiz isimlere yonelmek. bu opsiyona yonelecekseniz de o zaman transferler niye kampa yetismiyor diye sizlanmanin manasi yok cunku sizin kiralamak istediginiz adamlari son ana kadar satmaya, ya da ucreti karsiliginda kiralamaya calisiyor kulupler. tek akilli maalesef biz degiliz...
  • 248
    artik scout ekibine guvenip adlari cok duyulmamis genc ve potansiyeli yuksek oyunculara yonelmemizin elzem oldugu transfer sezonu.
    1 adet uzun boylu, servis yapabilecek pivot forvet.
    1 adet dinamik, tempolu, fizikli ve az biraz yetenekli 8 numara.
    1 adet mariano'nun yerine iyi bir sag bek.
    ve 1 adet emre kilinc gelecek sezon icin yeterli olabilir.

    seri, lemina ve onyekuru'nun da bir sekilde tekrar kiralik ya da bir sekilde bir yerden bonservis kazanabilirsek* alinmasi cok faydali olur, zira kendilerinin yerine o kalitede bonservissiz oyuncular almamiz cok zor. tutmusu varken, ustune daha cok para harcayip yeni maceralara atilmak daha buyuk bir risk.

    bir cok taraftarin da ayni fikirde oldugu uzere feghouli, belhanda, babel, maicon, diagne, ahmet, şener ve jimmy gibi oyunculardan bir sekilde kurtulmamiz sart.

    falcao konusunda kararsizim cunku kendisini elimizden cikartirsak cok iyi bir forvet almak zorundayiz ve bunu yapabilecek paramiz yok. falcao'yu gonderdigimiz an tekrar forvetsiz kalacagiz ve zaten kotu durumdaki takimimiza bir sorun daha ekleyecegiz. falcao bu sezonun buyuk bir kismini sakat gecirdi ama kendisine 3 sezon yatirim yaptigimiz icin ozellikle cok fazla riske edilmedigi acik. en mantiklisi, gelecek vaadeden ucuz bir oyuncu daha alip falcao varken bu denemeye gitmek.

    luyindama ve marcao'yu da kesinlikle satmamaliyiz. elimizde ust seviyede futbol oynayabilecek dogru duzgun oyuncumuz kalmamisken sirf odenek yaratmak icin luyindama ve marcao gibi oyunculari gercek degerlerinin altinda asla birakmamaliyiz.

    ikisinin de yerini bedavaya ya da daha ucuza doldurmamiz neredeyse imkansiz. bu iki oyuncu da potansiyellerinin cok altinda maas aliyorlar ve ikisi de daha genc. ozellikle pandemi donemi piyasa dusmusken ve luyindama 6 aydir futbol oynamamisken kendilerinden yuksek bir bedel elde etmemiz zaten imkansiz.

    belki uygun bir ucretle kaan ayhan'i alabilirsek marcao'nun satilmasi cok kotu olmayabilir ama yine de marcao'nun gercek degerinin cok altinda gidecegini dusundugum icin satilmasina karsiyim.
  • 334
    an itibariyle, geldiği kesin görülen isimlerle beraber sahaya şu 11i çıkarabilecek durumdayız;

    okan
    omar-luyindama-marcao-saracci
    feghouli-donk-ömer -emre kılınç
    emre akbaba (adem)- falcao(diagne)

    bu sene muhtemelen sadece lige konsantre olacağız. bu durumda da yukarıda listelediklerimden birini satmaz isek, ortasahaya yapılacak 2 transfer ile ligin en iyi kadrosuna sahip olacak durumdayız.

    rotasyona gelecek olan oğulcan, ali yavuz kol, yunus, kerem aktürkoğlu ve de büyük transfer (!) arda ile kanat rotasyonumuz fena değil. kaldı ki tempolu beklerimiz olacağı için, orta saha özellikli oyuncuların kanatta oynaması da daha mümkün olacaktır, emre akbaba ya da kalırsa belhanda gibi.

    emre taşdemir, linnes, şener üçlüsü artı ömer ile bek rotasyonu da fena değil.

    kalede okan’ın arkasında an itibariyle sadece altyapı kalecilerimiz var, fikrim yok ne durumdalar.

    defansta donk, ahmet ve emin rotasyonu yeterli değil gibi. üçlü oynama olanağı da verebilecek bir stoper daha transfer edilmesi faydalı olur diye düşünüyorum.

    orta ikilide ise felaket durumdayız. kiralık oyuncular seri ve leminanın ayrılışı ile ortasahada sayı olarak bile yeterli futbolcumuz kalmadı. şahsi fikrim, olası futbolcu satışından kazanacağımız tüm parayı orta saha transferine yatırmamız gerektiği. 2 as 1 de yedek 3 tane iyi futbolcu bulmalıyız.

    özetle bence transfer döneminde o kadar yangın yapmaya gerek yok. gönderilecek oyuncularımız da, maaşını mı öderiz ne yaparız bilmiyorum bir şekilde elden çıkar en nihayetinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın