• 108
    hakkında çok yazılıp çizilebilir ama hepsi boşa. öncelikle şunu bilmemiz lazım. yabancı sayısı ne olacak? 12+2+2, 8+2+2, 6+2+2, 21+0+0 (bu benim istediğim:)), 0+0+0 (bu da menajerlerin istediği:)). hangisi olacak belli değil. temmuz ayına geldik, tff zahmet edip karar verse de (nasıl olsa ne isterlerse onu yapacaklar.) biz de fantezi kadrolarımızı oluşturabilsek. daha da önemlisi hani bu kulüplerin ekonomileri suyla dönmüyor ya, kulüpler de kendi planlamalarını yapabilse. hoş artık biz şampiyonluktan kopmuş sayılabileceğimiz için bence yabancı sınırı değişmeyecek ama yine de resmi olarak belli olsun istiyor insan bu transfer dönemindeki yabancı sayısı durumunu.
  • 602
    bundan sonrası belhanda'nın durumuna bağlı olarak gelişecek gibi duruyor.

    sözleşme uzatmayacaksak mutlaka satmalıyız. kalacaksa da mutlaka makul bir maaş ile sözleşme uzatmalıyız. arası yok bunun. 3.35 net, bonuslarla 4'e yaklaşan maliyetiyle son senesine giriyor. alınabilecek bonservis ve maaş bütçesinde oluşan değer ile 2 oyuncu transferi yapılabilir.

    gidecekse eğer, belhanda'nın 3-4 m euro arası bonservisle gidişi ile birlikte toplamda 5 m euro'ya yakın artıya geçeriz. (etebo sonrası 1.2 falan var sanırım şu an) buradan da bir kiralık bir de zorunlu satın alma opsiyonlu iyi bir oyuncu alırsak bu iş tamamdır.

    okay yokuşlu konusunda da eğer okay'ın kulübüyle konuşup gitmek istediğini söylediği bir senaryo oluşuyorsa, okay bize gelir.

    zorunlu satın alma olur, hatta maliyetli de olur ama okay alınır. hele de hoca bu kadar istediğini tv.lerde bile söylerken...

    bir de son gün premier lig'den fırsat transferi gelir orta saha işi biter.

    bunlara ek olarak da, psv kardeş, babel-bruma kiralık takası yaparsa duacı oluruz :(
  • 538
    büyük kulüpleri yöneten yöneticilerin vizyon sahibi olmaları gerektiğinin en net örneklerinden biridir bu dönem. nasıl mı.?

    malum uefa ile ffp kapsamında 3 yıllık anlaşmamız var. bu anlaşmanın en can alıcı maddesi sattığın kadar al maddesi. yani elimizdekini satamazsak yenisine bonservis veremiyoruz. ilk sene 2018-2019 yaz transfer döneminde garry, cavanda ve gomis‘in satışıyla hareket alanı bulduk ama ilk büyük hatayı gomis’in yerine sağlam forvet almayarak yaptık. 2018 - 2019 sezonunun devre arasında bir yandan marcao ,luyindama ve nagatomo ile savunmayı yenilerken bir yandanda yana yakıla forvet arıyorduk.bu arada devre arasında savunma için harcadığımız bonservis 9.5 milyon euro. devre arası 11 milyona satılan ozan’dan gelen parayla değil, sezon başı satışlardan kalan artı parayla yapıldı bu transferler.

    devre arası alan carvalho’mu gelecek yoksa pato’mu gelecek, her ikisi birden gelebilir diye haberler çıkarken devre arası transfer süresinin bitmesine 13-14 gün kala ozan 11 milyona satıldı.
    ama forvet yada forvetler hala ortada yoktu.sonra son gün oluşan mecburiyet ve panikle kasımpaşa’dan kimilerine göre 10 kimilerine göre 13 milyona diagne alındı. bu transfer hikayesi bugün 2020 2021 yaz transferi döneminde elimizi kolumuzu bağlayan en büyük nedendir.

    büyük ihtimalle belhanda ve soso’yu bir şekilde satarız sıkıntı çekmeyiz diye düşündüler ki o denemlerde belhanda için tekliflerin olduğu konuşuluyordu. işte vizyonun burda harekete geçmesi gerekiyordu. ozan’nın satışı belli olduğunda ya kiralık hazır bir forvet yada genç potansiyelli tıpkı marcao ve luyindama transferlerine benzer birinin gelmesi gerekiyordu. ozan transferinde ise lazım olabilecek 3-4 milyonu kiralık olarak almak sene sonunda ise kalan 7-8 milyona zorunlu satın alma opsiyonu koydurmaktı.

    bunu yapmış olsaydık eğer belki bugün orta saha derdimiz olmayacaktı.2019 - 2020 yaz transfer döneminde tüm yaz sevilla’dan banega’yı beklerken, 4.5 milyona fernando sevilla’ya banega’nın yanına gitti. gelen bonservis luyindama’nın opsiyonuna kullanılırken tüm paramızı bastığımız diagne kiraya verildi. orta saha ve kanatlar ise kiralık olarak seri, lemina, nzonzi ve onyekuru ile dolduruldu.

    geldiğimiz noktada belhanda ve soso’yu satamıyoruz. sadece maicon’dan gelen 1.4 milyona bir kanat ve 3 orta saha almayı düşünüyoruz. 2020 - 2021 yaz transfer dönemindeki pasifliğimizin en büyük iki nedeni gomis’in yerini zamanında doldurmamak ve ozan’nın satışında akılcı davranmamak. sonuç olarak gereken hamleleri yapmak için ya ffp ile yapılan anlaşmayı bozacaz, ya marcao ve luyindama’dan birini satıp savunmayı bozacaz yada yine kiralık aşklara sarılacaz.
  • 496
    pandemi sürecinden itibaren bu dönemden umudumu kesmiştim. sağolsun yöneticiler de bu beklentimi karşılıksız bırakmadı. gelecek oyuncuların kağıt üzerinde taraftarı tatmin edeceğini düşünmüyorum. gelecek sezon başarılı olabilmemiz için 19-20 sezonundaki ömer bayram katkısı gibi ekstra katkılar almalıyız. arkada 5 linin bizi çok üzeceğini zannetmiyorum ancak ilerisi için işimiz biraz da futbol şansına kaldı. başarılı olacaksak falcaonun eski formuna dönerek sakatlanmadan oynaması ya da diagne ile arda turanın futbolcu olduğunu hatırlaması lazım. diğer bir ihtimal ise bizim gamsız kardeşlerin bizi şaşırtması. ihtimallere bakılınca 20-21 sezonu için şimdiden tüm renkdaşlarıma sabırlar diliyorum.
  • 252
    kısa vadede başarı kazanacak kadro oluşturmak yerine uzun vadede yeniden yapılanmayı hedeflememiz gereken transfer dönemidir.

    bu nedenle, artık falcao, feghouli, belhanda, diagne, maicon, babel, linnes gibi artık takıma fayda sağlaması pek mümkün görünmeyen oyuncuları, gerekirse yıllık ücretlerinin bir kısmını karşılamak zorunda kalsak bile gönderip olabildiğince bonservis girdisi sağlamalıyız. elde edilen bonservisle en fazla iki tane potansiyelli genç oyuncunun bonservisini almaya çalışmalıyız.

    bu iki potansiyelli gencin mevkileri orta saha, kanat ya da forvet olabilir çünkü defans dışında her bölgede eksiğimiz olacak. diyelim ki ilk on birde oynatmayı umduğumuz potansiyelli bir forvet ve orta saha aldık; eksik kalan diğer bölgeleri gerek kiralık gerekse bonservissiz biraz daha yaşlı oyuncularla, yani bonservis maliyeti olmayan oyuncularla doldurmamız gerekiyor. eğer transferi söylendiği gibi tamamlandıysa emre kılınç bu açıdan doğru örnek.

    son iki sezondur, sistem ve dizilişten bağımsız olarak takımın genel görüntüsü futbol anlamında agresiflikten uzak hem hücumda hem de defansta istenen dinamizme ulaşamaz haldeydi. bence takımda mario lemina haricinde doğru pres yapabilen, rakibi kendi yarı sahasında bozabilen oyuncumuz yoktu. iki sezondur beklerimizin özellikle defansif anlamda zayıf gözükmesinin sebeplerinden birisi önlerinde oynayan kanat oyuncularının yeterli defansif katkıyı vermemeleriyle beraber, bu eksikliği orta merkez oyuncularımızın da tolere edememesiydi. geçmişte başarılı olduğumuz hiç bir dönemde, bu kadar temposuz oyunculardan kurulu takım kadromuz yoktu. bence transferde ilk hedef a kalite olmasa da, dinamizm ve tempo kazandırabilecek oyuncuları bulmak olmalı. eğer sakatlanmasa florin andone anlatmak istediğim oyuncu tipinin doğru bir örneğini bize gösterebilirdi.

    malum yabancı sınırlamasından dolayı yerli oyuncuların önemi arttı. kadrodaki en değerli yerli oyuncumuz emre akbaba olduğuna göre transfer planlaması mutlaka emre ilk on birde düşünülerek yapılmalı. eğer emre ilk on birde olacaksa ve yukarıda anlatmaya çalıştığım tempo sorununu halletmek gerekirse tercih edilen forvet tipi pres becerisi olan, alan açabilen, fiziğini kullanabilen bir oyuncu olmalı ki emrenin de etkinliği artsın. yine emreyi daha etkili kullanabilmek için 4-4-2 varyasyonlarından birine dönmek lazım. (tabi ki emre öndeki ikiliden birisi.) takıma katılacak orta saha tiplemesini de belirleyecek kriter bu sisteme uygunluğu olmalı. böyle bakınca emreye takım içerisinde olduğundan fazla bir önem yüklenmiş gibi görünüyor ama gerek yabancı sınırı gerekse ffp gerçekleri ister istemez buna sebep oluyor.

    bu transfer döneminde gündem oluşturabilecek meselelerden biririsi marcao ve ya luyindama ikilisinden birinin, belki de ikisinin birden satılması olacaktır. uygun fiyata böyle bir satış olursa doğal olarak yerine daha uygun maliyetli oyuncu bulmak gerekecek. umarım ffp den dolayı bu ikiliyi bozmak zorunda kalmayız.

    kaptan sakatlıktan dönünceye kadar kalede okana güvenmeliyiz bence. zaten daha iyisini ucuza alma şansımız yok. ama okanın yanına idare edebilecek bir isim kısa vadede alınmalı. volkan babacan ve ya sinan bolat gibi yerli alternatifler olabilir. ya da bonservissiz carasso gibi bir senelik yabancı tecrübeli bir isim.

    her ne kadar hiç istemesem de defansa yerli alternatif olarak semih kayanın takıma katılacağını düşünüyorum. emin rotasyonda mutlaka yer alacaktır ama daha hazır yerli stoper mutlaka bulmak gerekiyor. eğer söylenildiği gibi ryan donkyıllık bir milyon avroyu beğenmiyorsa kendisine teşekkür edilip yollar ayrılmalı. defans için kaan ayhan takviyesi mükemmel olur.

    bütün transferler için ortak kriter maaşlarının uygun seviyede ayarlanması gerekliliği. belhanda, feghouli gibi çok üst düzeye çıkamamış oyunculara bir dünya maaş vermeye hiç gerek yok. gelmezlerse gelmesinler. ama, ne bileyim, david silva gibi oyun lideri olabilecek birini bulabilirsen beş de verirsin yedi de.

    netice olarak umarım yönetimin kısa vadede taraftarı memnun etmeye yönelik adımlar atmak yerine uzun vadede bir değişim sağlayacak adımların atıldığı bir transfer dönemi olur.
  • 691
    kis transfer dönemiyle birlestirilse bile mevcut yönetimin herhangi bir oyuncu alabilecegini düsünmedigim transfer dönemidir.

    kanatta adamin yok, orta sahanda banko diyebilecegin adamin yok ve siz bu kadroyla ligde sampiyonluk kovalayacaginizi düsünüyorsunuz hemi? ilk beste bitirelim öpüp basimiza koyalim. alternatifsiz bir kadro bir sicrar iki sicrar ücüncüde sicar. iki kere iki dört.
  • 400
    performanslardan bağımsız mükemmele yakın geçen 19-20 döneminden sonra ciddi bir hamle beklemediğim transfer dönemi.

    bu sene harcama limitimiz yüksek ama sattığın kadar al var. seneye sattığın kadar al bitiyor ama harcama limiti düşecek.

    üstelik seneye de babel, falcao, soso, diagne gibilerin sözleşmesi devam edecek.

    cüzzi bonservislerle ve hatta bonservissiz yüksek maaşlı oyunculardan kurtulup yerini satın alma opsiyonlu marcao bandında maaş ile gençleri hedeflememiz gerek.
  • 364
    muhteşem bir fırsat aslında bu dönem. bir yıl sonra bizim de harcama limitlerimiz düşük açıklanacaktır. maaş bütçesini düşürmek için son çare. falcao'nun eşi ülkemizde doğum yapacakmış o yüzden öyle bir transfer beklemiyorum. muslere ve falcao dışında yüksek maaş alan kimse kalmamalı takımda. yeni normalde diagne ve saracchi'ye verilen maaşların bile çok olduğu düşünülmeli. muslera ve falcao hariç tavan maaşın 1.6-1.8 milyon eurolarda olması gerektiğini düşünüyorum. 21 takımla oynatılma garabetinden de bir fırsat çıkartabiliriz. atalay, süleyman, emin, yunus, ışık kaan, ali yavuz, oğulcan, kerem gibi futbolcuları korkmadan sahaya sürersek içlerinden birkaç tanesini geleceğe taşıyabiliriz. hatta bartuğ elmaz bile denenebilir bu sene. emre akbaba ile sözleşme yenileyip, kılınç ve akbabayı ilk 11e yazacak bir taktik düşünmek en doğrusu. 4411 veya 4312 dizilişleri denenebilir.

    hatta marcao ve luyindama gibi bundan sonra uzun seneler boyunca göremeyeceğimizi düşündüğüm kalitedeki oyuncularımı bile uygun fiyat geldiğinde satmayı düşünürdüm. kaan ayhan olsaydı çok iyi olurdu hatta belki hala da umut vardır tam olarak bilemiyorum ama o olmazsa mert çetin transferi denenebilir. altay'dan lyon'a transfer olan arkadaşı kiralık isteyebiliriz. slovakya,slovenya,polonya gibi liglerden 2 tane 8 numara bir tane pivot santrafor bulmak çok zor olmayacaktır diye düşünüyorum. elimizdekileri çıkartıp gelecek oyunculara biraz daha yüksek bonservis ödeyerek yatırım yapabiliriz.

    bu sene çok önemli bir fırsat. bu fırsatı değerlendirip bu virajı akıllıca geçersek 10 sene üst üste şampiyon olmamız çok zor görünmüyor. yoğun maç trafiğinde kasımpaşa rotasyondaki 19. adamını ilk 11 sahaya sürerken biz altyapımızdan bir genci o maçta ilk 11 başlatamayacaksak altyapıyı kapatalım. hazır değillerse de atalım sahaya. bundan daha kaos daha saçma bir sezon bulmak zor. krizleri fırsata çeviren geleceği kendi yazacaktır.
  • 470
    riske girilmemesi gereken dönem. eğer takım bir iki hafta daha mevcut kadro ile kamp çalışmalarına ve antrenmanlara devam edecekse bence şunu bunu gönderelim gerekirse kiralayım kurtulalım algısından vazgeçmemiz gereken dönem. belhanda, babel, feghouli vb. satış listemizdekiler az da olsa bi bonservis getirip gitse iyi olurdu. fakat madem ki bu saate kadar gitmediler, yerlerine kampa geç gelmiş, form tutması, takımı, oyun şeklini öğrenmesi en az iki ay sürecek isimleri bulmamız daha beter bize kayıplar yaşatacak. tamam kabul edelim biz bu adamlardan zarar ediyoruz. demek ki bir daha böyle sözleşmeler vermeyeceğiz. o halde al sat dengemize zarar vermeyecek şekilde ve yabancı kontenjanında yer oldukça ismaila gibi gelecek vaat eden isimleri uygun maaşla alacağız ve bir sezon daha her cümlesinde pornografik paralar verdiğimiz isimlerle şampiyon olacağız.
  • 222
    younes belhanda, maicon ve alex telles'in satışından gelecek para ile birlikte 10-12 milyon avro bir bonservis girdisi sağlanabilirse kulübümüzün eli bir nebze rahatlar. üzerine sürpriz bir satış yapıp da christian luyindama marcao ikilisini satmak zorunda kalmazsak bizim için oldukça iyi bir transfer dönemi geçmiş olacak.

    yüksek maaş alan ve işe yaramayan bazı oyuncularımız için sonra güzel dileklerde bulunacağım.
  • 30
    bu sezon tamamlandıktan sonra muhtemelen maaş bütçemizi düşürüp tl ile sözleşmelere ağırlık vereceğiz, ki çıkan çoğu transfer haberi de yerli transferler. aslında kadromuz büyük ölçüde kaliteli. bu sezon çok sakatlık yaşadık. kalemiz zaten muslera ve okan ile gayet yeterli. defans için marcao-luyindama ve arkalarında donk ve ahmet gönderilip yerine semih düşünülüyor ki gayet iyi bir rotasyon olarak gözüküyor. sağ bekte şener ve mariano muhtemelen gidecekler, o bölgeye tahminim bir yabancı transferi ve ismi geçen nazım sangare ile kapatacağız, solda zaten sarachi de seneye bizimle alternatif olarak linnes kullanılacaktır. orta ikili de mert hakan transferi bittiği konuşuluyor ki burada leminayı da tekrar kiralayacağımızı düşünüyorum. ömer ve gerektiğinde donk gibi iyi iki alternatifimiz var. seri giderse belki oraya kiralık yabancı bir takviye gelebilir. muhtemelen belhandaya bu ortamda iyi bir teklif gelmeyeceğinden dolayı o da bu mevkiye yazılabilir. ön bölgede emre akbaba ve taylan gibi alternatiflerimiz mevcut ki gerekirse feghouli veya belhanda bu bölgede kullanılabilir. sağ önde feghouli ve geldiğini düşünürsek emre kılınç, sol önde ise yine kiralayacağımızı düşündüğüm onyekuru ve bize transfer olacağını düşündüğüm erdoğan yeşilyurtu yazabiliriz. ileride de çok büyük süpriz olmazsa falcao adem ikisilisi ve andone ve/veya ismi geçen enes veya geri dönecek diagneyi yazacağız. burada belirtmediğim isimlere ek olarak babel, jimmy ve nagatomo ile yollarımızı ayıracağımızı, selçuk inanın emekli olacağını ve sekidikanın kiralanacağını düşünüyorum. kağıt üzerinde gayet iyi gözüküyor ve maaş bütçemizi de hem tlye düşürme hemde kalitemizi aşağı çekmeme ayrıca muhtemelen gelecek olan yabancı sınırına hazırlıklı duruma geleceğiz. mert hakan, emre kılınç ve erdoğan yeşilyurt zaten bonservissiz gelecekler, nazım sangare ise muhtemelen yüksek olmayan bir ücret ile alacağız diye düşünüyorum. yabancı ise lemina, onyekuru zaten mutlular ve tekrar kiralayacağımızı düşünüyorum avrupada da artık çok yüksek paralar dönmeyecek sonuçta. kritik noktalar seri ve/veya yerine gelecek kişi ve sağ beke takviye yaparsak gelecek yabancının kim olacağı. belki burayı sadece nazım ve şener gerektiğide linnes ile idare edebilir hoca. özetlersek;
    kale: muslera-okan-berk
    sağ bek: sangare- şener (veya yabancı transfer)
    sol bek: sarachi-linnes
    stoperler: marcao-luyindama-donk- ahmet veya semih
    orta saha: lemina- mert hakan-ömer-donk-belhanda- seri (veya yabancı transfer)
    sağ açık: feghouli-emre kılınç
    sol açık: onyekuru-erdoğan yeşilyurt
    ön orta saha: emre akbaba-taylan-belhanda-mert hakan
    forvet: falcao-adem-(andone veya diagne veya enes)
  • 113
    kimler gelmeli bilemem ama kimler gitmeli çok eminim.
    - babel
    - belhanda
    - feghouli
    - falcao
    - selçuk inan
    - ahmet çalık
    - lemina ( maalesef sakatlık sorunu kronik boyutta )
    bunların yerine kimler, nasıl alınmalı. aslında doğru bir transfer izleme komitesi ve doğru teknik kadro planlaması, dışarıya haber sızdırmayan şovdan uzak yönetici kadrosu ile şimdiye çoğu halledilmiş olurdu ama maalesef bizde zor, hele de mustafa cengiz başkanın hastalık sürecinden sonra imkansız.
    artık menajerler kimi getirirse onlara kalacağız gibi; sportif başarıda çok eleştirsem de fatih terim de bu sıkıntıyı biliyor ve sinirleniyordur çünkü yönetimin mevcut hali her konuda başıboşluk ve iş bilmezlik örneği adeta.
    seneye şampiyonlar ligine gidemezsek kiralık oyuncu transferinde de zorluklar yaşarız.
  • 498
    bana kalırsa belhandanın olası gidişiyle (çünkü takım içinde de artık istenilmiyor) 4 orta saha ve 1 kanat oyuncusu almamız gereken bir dönem. bu transferleri yapabilmemiz için ise satabileceğimiz iki oyuncu var malumunuz ama zaten bu sebepten dolayı alındılar çünkü şu an marcao ve luyindama hariç birilerinden para kazanma şansımız oldukça düşük. marcao veya luyindama gider ise malum 1 stoper daha almamız lazım olacak bu sebeple çok hızlı git gel dönemi yaşanırsa şaşırmam. 1.4 m ile hareket olanağımız orta sahanın çölde su bulmak gibi değerli olduğu şu dönemde kiralık alsak bile mümkün değil. ocak ayında liglerin başlamasına 10 gün kala iki yeni stoperi yan yana koyup oynatan şampiyon olan hoca 3 orta sahayı 10-15 günde yine hazırlar yeter ki oyuncular menajer önermesi değil liste başındaki doğru isimler olsun.
  • 397
    burada yönetimi mensah, arda gibi gereksizler için yoruyoruz ama eğer haklarında hiç bir bilgim olmasa bile jakub moder ve kamil jozwiak tarzında * potansiyel sahibi genç yetenekler ile ilgileniyorsak hevesimin tavan yapacağı transfer dönemi...

    bize deyim yerinde ise başarıya aç, kendini geliştirme hevesi içinde genç yetenekler lazım, umarım yönetim dersini iyi çalışmıştır...
App Store'dan indirin Google Play'den alın