• 576
    çok mu şey istedik ya.
    iyi bir scouting ekibi ile 20-25 yaşında ama kaliteli oyuncu grubu istedik.
    telles gibi bruma gibi oyuncular bulunsun dedik.
    çer çöp değil ama kaliteye 5-10 milyon euro ver sonra 10-15'e satarsın dedik

    onlar gidip 27 yaş üzeri her biri 5-10 milyon euroluk oyuncular aldılar. bir daha asla bonservis alamayacağımız oyuncular.
    artı inanılmaz kontratlar yaptılar. ola ki bonservis veren çıksa da gitmesinler sıcak parayı terketmesinler diye.

    öf be sözlük. adam olmaz bizden. ne için uğraşıyoruz ki.

    halbuki ne hayallerimiz vardı...
  • 580
    sneijder 5.000.000 euro maaş alıyor. sen sneijder'i 5.000.000 euro maaş alırken başka bir klübe satabilir misin? alıcısı çıkar mı?

    cevap: evet.

    sen belhanda'ya 10m euro bonservis 3,35 milyon euro + bonus (benim hesabımla 4.250m euro) maaş veriyorsun. sen belhanda'yı aldığın paraya 10m euroya satıp bu maaşını karşılayabilecek kulüp bulabilir misin?

    cevap: hayır.

    başka sorum yok. iyi futbolcu, kötü futbolcu olayına girmiyorum. herkes düşünsün, bebekte evin var satıyorsun aynı paraya kaynarcadan ev alıyorsun. sattığın evi herkes satın almak isterken, aldığın evi aynı paraya satabilmen mümkün değil. şu kulübü kapatıp gidelim, en azından dönüp arkaya baktığımızda iyi anlarımızı anarız. yoksa bu dursun özbek tüm taraftarı kanser edeceği gibi, bizi batıracakta.

    edit:

    bebekten 2 ev sattın, kaynarcadan 3 ev aldın kasadan para çıkmadı ama bak 3 ev aldık diyorsunuz. sabaha kadar tartışabiliriz, sneijder satılsın, podolski satılsın ya da gomis iyi futbolcudur, maicon kötü futbolcudur ama matematik yalan söylemez. matematik tartışmaya kapalıdır. 10 tane farklı hayatın içinden örnek sunarım burada belhanda'nın maaşı 2,2 milyon eur ve bunun %50.2 si vergi. yani 1.1m euro adamın net maaşı. hanginiz maaş zammı olarak aldığınız paranın 3 katından fazlasını alıyorsunuz?

    ffp diye en çok ağlayan yönetim, ben diğer yönetime enkaz bırakmayacağım diyen yönetim, nasıl oluyorda gomis'e 3 yıllık sözleşme yapıp son senesinde bile bu maaşları verebiliyor? yahu aklım izanım almıyor. birisi ne olur açıklasın.
  • 581
    sadece maicon'a sevindiğim sezon. az biraz da gomis ama aldığı para her şeyi yerle bir ediyor.

    bakalım şimdi 20 milyon euro bonservislere harcandı sadece.

    bizim eksiklerimiz neydi öncelik olarak ? forvet (alındı), 2 stoper (1 tane alındı), 1 sağ bek 1 sol bek, 2 tane orta saha ve sağ açık.

    biz ne yaptık gittik hiç önceliğimiz olmayan bir topçuya 10 milyon euro verdik. halbuki bu paraya 2-3 daha katılıp 2 tane adam gibi orta saha alınmalıydı.

    kısacası kazık yediğimiz sezondur.
  • 583
    wesley sneijder mevzusuna kadar çok takılmıyordum. takıldığım tek şey daha elzem bölgeler varken belhanda'nın lüks kaçma durumuydu, onu da kabul ettim, kadro zenginliği iyidir. 50 maç yapacağız bu sezon. bence gomis, belhanda ve maicon'un maliyeti %10-20 arası yüksek miktarlara yapıldı ama ona da eyvallah, başarı gelirse konuşulmaz. forma, tribün gelirleri vs için yeni transferler şart.

    şimdi en az bir orta saha(bence 2), en az bir sağ ve sol bek ve mümkünse bir stoper daha alabilirsek oldukça sağlam bir omurga oluşturmuş olacağız.

    yalnız hazır takım kaliteyi arttırmışken neden takımın en kaliteli ayağını yollamaya çalışıyoruz ki? bu sezon hedef sezonumuz olacak madem böyle bir değer kaybedilir mi?

    yani yerine düşünülen belhanda'nın maliyeti bonservis hariç sneijder'den 1 m euro falan az olacak. bu mu yani tasarruf.

    al 2 tane adam yiyen orta saha. 2 tane iyi bek al. kaptırdığımızda top orta sahamızı geçemesin, taş gibi takım yap. sneijder de bu takımın 3. ile 1. arasındaki farkı olsun. 28 maç oynadığı sezonda toplam 65 golümüzün 20'sine direkt katkısı var(5 g 15 a), skora yansımayan ve hiç edilen asistleri ve kilit pasları ise zaten bambaşka. yani iyi oyuncular varken neler yapar bir düşünsenize?

    ben iddia ediyorum ki bu yıl eğer dediğim ve beklediğimiz transferler de yapılırsa, önümüzdeki yıl sneijder ile 1 yıl daha sözleşme imzalarız.
  • 586
    simdilik bruma,podolski ve sneijder gitti diyelim
    (eger sneijder giderse diye yazılan kötü senaryodur) bruma ve podolski yerine gomis alındı sayalım, bence eşit gibi. tabiki de bruma ve podolski ile ortada gomis olsaydı keşke. sneijder yerine belhanda, tek kelime ile sneijder tabiki. ek olarak tek artımız maicon. eeee peki niye şampiyon olacakmışız gibi sevinenler var. şu anda kadro geçen seneden kötü. şu inen uçaklara mı aldanıyorsunuz. şu ana kadar tranfer politikası leş. tek yanılgım bu adamların bir sistem dahilinde alınmış olmasıdır ki o zaman da bence 2 orta saha bir sol bek ki ,bunların hepsi 1. sınıf futbolcu olamalı, alınmadan boşuna şampiyonluk havasına girmemek lazım.
  • 587
    2 tane adam gibi orta saha almadıkça boş geçmiş olacal sezondur. daha bunun kanadı var, beki var.

    işin kötüsü lemina ve asamoah'ı alsak tudor kesin sırf selçuk oynasın diye asamoah'ı sol beke ya da sol kanada koyar. neyse keşke alsak bu ikiliyi. tudor gidince düzgün bir hoca gelirse adam gibş orta sahamız olur.

    bu arada net eksideyiz. podolski, bruma ve sneijder'e karşılık gomis, belhanda ve maicon.

    buna ek olarak şöyle bir durum ortaya çıkabilir:

    gomis: 3,35
    belhanda: 3,35
    maicon: 2,2

    eğer gelirlerse,

    konoplianka (kiralık): 3,5 (en az)
    lemina (kiralık): 2,5
    asamoah (bonservisiyle): 3
    clichy (bonservissiz): 3,5

    yani toplamda 21,5 milyon €'luk bir ücret fazlalığı geliyor.

    gidenler ise şu şekilde:

    podolski: 3
    bruma: 1,2
    sabri: 1,2
    chedjou; 2,2
    sneijder: 4,5

    yani toplamda 12,1 milyon €'luk bir boşluk oluşuyor.

    bu hesapla 9 milyon € daha boşaltmamız gerekiyor.

    de jong: 2,5
    cavanda: 0,875
    hakan balta: 1,25

    bu ikiliden 4,5 boşalttık diyelim. yine 4,5 milyon € daha kalıyor. donk, tarık filan saymıyorum. onlar zaten yoktu geçen sene.

    bu hesapla bakıldığında selçuk (2,9) ile semih (1,8) gönderirsek rahatlıyoruz aslında. clichy yerine 2-2,5 milyon € bandında alabilecek bir sol bek de düşünülebilir.
  • 588
    pek de bir şey anlamadığım sezon.

    yahu ffp yok muydu? biz zaten kazandığımız paradan 2 milyon falan daha fazla harcamadık mı? hatta sözleşmelerde de az da olsa zararda değil miyiz?

    e tamam da hala clichy, kono, lemina, veinqeur, acerbi konuşuluyor. bu adamlar hangi parayla gelecek? hepsi bedelsiz gelse bile sözleşmeler ne olacak? sneijder gitse bile ne kadar yetecek ki bedelsiz gideceği konuşuluyor.

    ee anlamadım ben bu işi. ya ben yanlış biliyorum ya da patron çıldırdı.

    edit: ben yanlış biliyormuşum. fky ve atom uyardı. bizim fb ve bjk gibi sattığın kadar alma gibi bir kısıtlamamız yokmuş. bu entry dursun da benim gibi bilmeyenler aydınlansın.
  • 589
    şu ana kadar giden(sneijder'i de eklersek) ve gelenleri hesaba kattğımızda geçtiğimiz sezona göre daha da zayıf bir kadroya sahibiz. ki gelen futbolcuların uyumundan hiç bahsetmiyorum. sözün kısası uefa'da ön elemelerde elenme olasılığımız hala var, ligde yarıştan erken kopma olasılığımız hala yüksek. yönetim; bu transferler yeter diyip işleri yavaşlatırsa, orta sahaya çift yönlü futbolcu transferini ciddiye almazsa sonu gene hüsran olur bizim açımızdan.
  • 590
    (bkz: finansal fair play)

    bir konuda sözlük yazarlarını bilgilendirme ihtiyacı hissettim. mevzu, 65 milyon €'luk maaş kısıtlaması. "podolski out, gomis in; maaş sınırını aşmıyoruz" ya da "chedjou out, maicon in; maaş sınırını aşmıyoruz" ana fikirli bakış açıları var.

    2016 - 17 sezonunda uefa tarafından galatasaray futbol takımı özelinde galatasaray'a uygulanan 65 milyon €'luk maaş sınırlaması kalktı arkadaşlar. bu noktada serbestiz. tabii bu demek değil ki gönül rahatlığıyla 100 milyon €'lara çıkabiliriz. gözlem altında olma durumumuz devam ediyor. konuyla alakalı kaynak da iliştireyim:

    --- alıntı ---

    avrupa'dan men cezası ile birlikte maaş kısıtlaması getirilen galatasaray, bu sezon kurallara uyarak 61 milyon € seviyesinde kaldı ve uefa, bu nedenle sarı kırmızılıların gelecek sezon için limitini kaldırdığını kulübe iletti.

    ancak uefa, limiti kaldırmasına karşın galatasaray'ın finansal durumunu gözlemlemeyi kesmeyecek.

    bu gelişmenin ardından transferde eli güçlenen galatasaray'ın, limitin kalkmasına rağmen dikkatli davranacağı belirtildi. sarı kırmızılı ekip, bu sezon olduğu gibi gelecek sezon da maaş giderlerini 65 milyon € seviyesinde tutmaya çalışacak.

    --- alıntı ---

    kaynak linki: http://gss.gs/Oyx

    günler sonra gelen edit: imla
  • 591
    su ana kadar gelen giden adamlar karsılastırıldıgında defans haric hic bir yerde ilerleme olmayan transfer donemi. hatta uzerinde sneijder de digerse gecen seneden daha kotu bir kadroya sahip oluruz.
    takımda su an elle tutulur istikrarlı bir performans sergileyebilecek ne sol ne sag kanat oyuncusu yok.
    takımda sag bek poszisyonunda sabriden bile kotu performans sergilemis 2 bek var
    takımda sol bek pozsiyonunda vasat altı carole dısında yedek bile yok
    ortasahada maratoncu tolga ve gereksiz selcuk dısında adam yok
    bunun yanında ilginc sekilde elestirenler olsa da takımın elle tutulur iki adamı olan podolski ve bruma gitti.
    takımın avrupada hala adının bilinmesini saglayan sneijderi de gonderiyoruz.
    basımızda hic bir sekilde rustunu ispat etmemis bir hoca
    ve kotu oldugunu ispat etmis bir baskan var
    hala bu sezona umutlu girecek olan varsa polyanna ile akrabalıgı kesin olmalı
    durumun degismesi icin
    en az;
    1 sol bek
    1 sag bek
    2 ortasaha
    1 kanat oyuncu alıp sneijderin takımda kalması gerekli
    aksi taktirde bize husran ve gidenlere hasret kalır.
  • 592
    takımın en çok ihtiyacı olduğu sağ bek, sol bek ve ön libero/orta saha pozisyonuna halen transfer yapılmayan dönemdir. gerçekten ödenen paralarla ilgili çok doluyum ama yine de transfer sezonunun sonunu bekliyorum. gündemdeki clichy, konoplianka, imbula, asamoah, lemina, sagna isimlerinden en az üçünün transferi halinde bütçemizden daha ne kadar milyon eurolar çıkacak merak ediyorum. sneijder'i satıp 4-5 milyon euro bonservis geliri, 5 milyon euro da maaş bütçesinde boşluk mu bekliyorlar bilmiyorum. ah dursun, birilerinin gazına gelip kulübü daha da kötü bir yola sokmazsın inşallah.
  • 595
    gün itibari ile kalan dönemde bir 6 bir de 8 numara transfer edileceğini düşünüyorum, ekstra transferleri bilemem. böyle düşünüyorum çünkü elimizde orada oynayabilecek tolga ciğerci ve selçuk inan dışında oyuncu yok. ryan donk'un takımda kalacağını sanmıyorum, nigel de jong slovakya kampına götürülmedi. bu bölgeye 1 transfer yapılırsa 3 kulvarı 3 oyuncuyla götürmek demek olur ki bu imkansız. olur da 8 numarayı donk ve tolga ile götürmeye çalışırsak üzülürüz diye düşünüyorum. bir çılgınlık yapıp lionel carole o bölgede değerlendirilebilir ancak bu kadar yatırım yapılan sezonda bu riske girmek doğru olmaz. bu yüzden hem 6 hem 8 numara alınacaktır diye düşünüyorum. çok düşünüyorum bu konu hakkında, umarım böyle olur.
  • 597
    kalan sürede 1'er tane sol bek ve sağ açık ile 2 tane orta saha transferi yapmamız gerekiyor. bence sağ beke lüzum yok. carole'u takımda tutup alt yapıdan başka bir sağ bekle bek rotasyonunu kurarız diye düşünüyorum. hem bütçemizi de eksiltmemiş oluruz.

    öte yandan mutlak suretle bir sağ kanada ihtiyaç var. elimizde solda oynayabilecek belhanda, rodrigues ve maalesef yasin var. sağ kanatta ise yalnızca sinan. ilk 11'de -sinan'ı da tetikleyecek- güçlü bir ismi kadromuza katmalıyız.

    orta saha takviyesine detaylıca girmeye gerek yok bence. net olarak bir ön libero ve bir de iki yönlü orta saha almamız elzem. hadi bütçe yetmedi diyelim 1 kişi alacağız. mutlak suretle bir ön libero olmalı bu.

    sol bek için clichy transferini neden bitiremedik çözemiyorum. mevzu para olsa e belhanda ve gomis'e kepçeyle verdik. medyaya yansıdığına göre clichy'nin talep etiği tutar 3 milyon €. diğer 2 oyuncuya bunun üstünde para verdik ki bonservis parası da ödedik. e clichy bedava amk. 2 yıla yaymak suretiyle 2 milyon €'da imza ücreti veririz olur biter bu iş.

    sağ kanat için arsenal'in satmak istediği campbell düşünülebilir. konoplynaka ile ilgili nötrüm.

    orta sahaya lemina'yı alacağız gibi. yanına bir de ön libero alabilirsek gerçekten de şampiyonluğun en güçlü adayı olabiliriz. ama yok sadece lemina'yı alırsak yapılan diğer bütün transferleri çok daha büyük bir riskin içine sokmuş oluruz.

    bu kadar para harcamışken ve de harcayacakken orta saha yüzünden şampiyon olamazsak riva'yı boş yere satmış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın