• 455
    (bkz: 2015 - 2016 transfer sezonu)
    başlıca yalan - ibrahimovic.
    (bkz: 2016 - 2017 transfer sezonu)
    başlıca yalan - genel olarak şampiyonluğa oynayacak kadro yalanı.

    iki sezondur belirli yalanlarla muazzam uyutuluyoruz transfer dönemlerinde, farkında mısınız?
    hatta ilk transfer döneminde ibra adı geçince aklını kaybedenler oldu, o dönemde yazar değildim çok fazla okumazdım da sözlüğü ama twitter'da edindiğim izlenim bu şekildeydi. sonuç: ibra gelmedi. buna bağlı olarak sonuç: ibra ismiyle uyutulduk ve bütün transfer dönemi ona konstantre olurken biz adamlar kadronun en merkezi pozisyonunu boşaltıp yeniden doldurmaya çalışırken öyle işler yaptılar ki hayatımız kaydı resmen. zorla altıncı olduk, unutan yoktur zannımca.

    geçen sezon transfer döneminde de levent nazifoğlu damga vurdu. adam kimi almak istese "alma" dedik, hepsi için "şöyle iyidir, böyle iyidir" diye imza törenlerinde bizi ikna etti, girdik sezona yine tepetaklak gittik. oysa ki hepsi bildiğimiz isimlerdi. eren derdiyok bu takımın santraforu, cavanda sağ beki, josue 10 numarası değildi ki. hatta bir çoğumuz serdar aziz'in sakatlık problemlerini de baya baya biliyorduk ama ne olduysa şampiyonluk hedefine inandık. sonuç: hüsran. buna bağlı sonuç: levent nazifoğlu "ben bir kazayım" dedi ve bırakıp gitti. o kazanın bize maliyeti de yanımıza kar kaldı.

    peki bu sezon.
    servis edilen isimlerle bir kadro kurulsa mesela; muslera / tete - maicon - acerbi - clichy / imbula - selçuk (çaresiz) / garry - sneijder - belhanda / gomis

    iyi kadro değil mi? hah işte, ben bunların bu kadro ile bilinçaltımıza oynadığını düşünüyorum. hedef gösterilen oyuncular bunlar, esas hedef ise yine komisyon. sol kanatta belhanda transferinden komisyon alacak 8 kişi şeklinde başlık var yahu sözlükte. haluk yürekli yazmış twitter'da bişey çıkar mı bilmiyorum ama o 8'i de çok iyi biliyoruz hepimiz kim olduklarını. d.a.ö. - m.ö. - c.e. - c.ç. - a.b. ve belhanda'nın menajer ekibini de 3 kişi saysan buyur sana tertemiz komisyon çetesi.
    bir diğer yandan da kadroda bir isme sahip olan selçuk inan - semih kaya - yasin öztekin dışında bir çok isim için bir karalama ki bu 2 senedir var neredeyse. sneijder başta olmak üzere poldi (gönderilmesi sağlandı), melo (gönderilmesi sağlandı) gibi bir çok ismi de karalayarak göndermek derdindeyiz. gönderelim tamam ama bunlardan sonra planın var mı? melo'nun yerine yapılan transferlerin sayısı 6-7 olmuştur, doldu mu? dolmadı. poldi'yi sattık, yeri dolacak mı? hiç zannetmiyorum ki dolacaksa bile ne seviyede komisyon dönecek bilemiyorum. sneijder için de poldi ve melo için yapılan mobbing devam ediyor, yutulursa wesley'i de harcayacaklar. wesley'in yerine planı belhanda olan bir yönetim ve takım düşünün, esas amaçları komisyon olsun. bu ekiple transfer dönemindeyiz. bu ekiple çaresiz aynı gemide, dümeni onlara vermiş gidiyoruz.

    bakın, haber burada. ali naci başladı. https://twitter.com/...s/877119614169296897
    yok birisi servet istemiş de, diğeri için anlaşılan kulübü olumsuz yanıt vermiş de. (yanlış anlaşılmasın, anlaşılan kulübü derken 2-3 gün önce yine ali naci ve nevzat tarafından yapılan haberleri baz alıyorum.) eee? ne oldu şimdi?

    velhasılı, ben artık inanmıyorum. herhangi bir dursun aydın özbek döneminin başarılı geçebileceğine de inanmıyorum. ya tamam adamın şanssızlığı diyelim peki ama pazar günü yayınlanan röportajda "pazartesi transfer uçakları istanbul'a inecek" demesinin ardından pazartesi günü hava muhalefetinden hiç bir uçağın istanbul'a inememesi de yuh yani.
  • 457
    gomis 31, clichy 32 yaşında. tamam bu ikiliye okey diyorum ama diğer transfer edilecek futbolcuların 28 üzeri olmamasına dikkat etmeliyiz. aksi halde geçici bir başarı elde edebiliriz ama uzun vadede irtifa kaybederiz.

    stopere de maicon' tercih ederim. çünkü hiç olmazsa yaşı itibariyle 5-6 yıl yararlanabiliriz. çünkü bir stoper dinamik ise 35-36 yaşına kadar çok rahatlıkla oynayabilir. örneğin popescu, puyol, skertel, bonucci, chiellini. (son üçlünün 36 yaşına kadar oynayacakları kesin gibi)

    ancak stoper dışındaki mevkilere mutlaka 25 yaş civarı futbolcular almalıyız. uzun vadeli mükemmel takım kurmak istiyorsak tabi. geçici başarı için belki hamle yapılabilir ama o zaman futbolcuyu satın almak yerine kiralamak daha mantıklıdır.

    yani sözün özü 28 yaş üstü futbolcuları satın almak pek akıl karı değildir. gomis clichy gibi istisnalar olabilir ama bonservissiz olmalılar.

    son olarak tüm dünya taranarak 19-20 yaş yıldız adayı futbolcular tespit edilerek en azından bir futbolcu takıma kazandırılabilirse o da başka bir tat katar takıma. taraftarında heyecanına neden olur.
  • 458
    gomis 85 doğumlu yani 32 yaşında ( 3 bonservis+ 3*3,5 toplam 13,5 milyon)
    clichy 85 doğumlu yani 32 yaşında (3*3,5 toplam 10,5 milyon)
    acerbi 88 doğumlu yani 29 yaşında ( 9 bonservis + 4*2,5 toplam 19 milyon)
    maicon 88 doğumlu yani 29 yaşında (8 bonservis + 4*2,5 toplam 18 milyon)
    belhanda 90 doğumlu yani 27 yaşında ( 8 bonservis + 4*3 toplam 20 milyon)
    visca 90 doğumlu yani 27 yaşında (7 bonservis + 4*2 toplam 15 milyon)

    bu sene ciddi ciddi transfer etmeyi düşündüğümüz futbolcular yukarda. yaklaşık bonservis ve yıllık ödenecek ücretler de yanlarında. toplam maliyetleri yaklaşık 100 milyon euro. o miktar da bizim şu anda rivadan elde edeceğimiz toplam paranın neredeyse yarısı. düşünülen oyuncuların hepsi 27 ve üstü. 4 yıl sonra hiçbirini satamayacağın ve hiç bir para kazanamayacağın topçular. aydı chedjou, engin, yekta, olcan, umut ve sayısız diğer topçular gibi.

    işte bu kulüp bu yüzden batıyor. 10 sene sonra satacağımız bir riva ya da florya da yok. geleceğimiz bu kafayla çok kötü. ama bak transfer edilen genç topçulara. jose'den bile para kazandık. bedavaya alıp parayla sattık. o yüzden tek yapmamız gereken gençleri bonservis ödeyerek transfer etmek, yaşlı veya tecrübelileri de bonservissiz veya çok uygun şartlarda almak.

    inanılmaz hüsran dolu bir dönem geçiyor benim için.
  • 462
    bu transfer sezonunda ismi bizimle anılan oyuncularla alakalı ince bir detay sunmak istiyorum. yamulmuyosam elmander ve melo'dan bu yana, gol attıktan sonra büyük bir hırsla taraftara koşan oyuncumuz çok olmadı. gomis ve maicon isimlerinin de bu tarz olması bence önemli. taraftarlarla bütünleşip, sevinçlerini bizlerle yaşayacak oyunculara da ihtiyacımız vardı. bu arkadaşların taraftarı daha da ateşleyip, oyunun içine adapte edeceğini düşünüyorum. güzel günler göreceğiz inşallah.
    not : ayrıca takımı için sahada kavga edecek oyuncumuz da kalmamıştı podolski gidince. ( muslera'yı ayrı tutuyorum kalede olduğu için ) maicon'un bu problemi de fazlasıyla çözeceğine inanıyorum melo gibi. *
  • 463
    gomis (2,5 milyon avro)
    belhanda (8 milyon avro?)
    maicon (7 milyon avro)

    bunlarla anlaşıldı sanırım.

    kucka için 4 milyon avro bonservisle anlaşıldığı yönünde haberler düştü gece kanallara.
    imbula hala zorlanıyor sanırım ama imkansız gözüyle bakmak lazım.

    sağ bek için tete'den vazgeçileceği aşikar. defansif bir bek dörtlü savunmaya gitmeyecektir. juanfran da açıklanır gibime geliyor bu hafta. o da 5 milyon avro idi.
    clichy bonservissiz.

    kabaca toplarsak

    toplam 26,5 milyon avro bonservisle: gomis, belhanda, maicon, clichy, juanfran, kucka alınacak.

    elden çıkartılanlardan gelen kazanç(bruma- poldi): 17,5 milyon avro.

    yani net 9 milyon avro paraya takımının omurgasını yeniden dizayn etmek, üstelik bunu kaliteli oyuncular alarak yapmak bana olumlu geldi.
    araya bir de maliyetsiz-bonservissiz- kiralık futbolcular sıkıştırıp da orta saha, stoper, kanat gibi mevkileri pekiştirsek tadından yenmeyecek.
    ayrıca galiba yarısı da kampa yetişecek. ilk defa rastladığım bir durum bu galatasaray'da.

    maaşlara ise takılmayın, onun hesap kitabını geçen gün yazmıştım. 4 yılda 3 kez şampiyon olursak,
    4 yıl için toplam 127 milyon avro kar elde ediyoruz. yani giderleri- maaş falzasını fazlasıyla kapatırız başarı geldiğinde.
    hatta tekrardan kadroyu yenileyecek kadar da para artıyor bahsettiğim olsalıkta.

    hayırlısı olsun diyelim galatasaray için.
  • 465
    yine muhasebecilerin ortaya çıktığı sezon. neymiş bu oyunculara şu kadar para basmışız. hepsi mehmet ayan gibi full paket şu kadar milyon euro muhabbetine daldılar. e güzel kardeşim madem bunlar bu kadar maliyetli diyorsun bir de bruma ve poldi'den gelen 17.5m euro ve poldi'nin 3.5m, bruma'nın 1.2m euro, chedjou'nun 2m küsür maaşından düştüğümüzüde full paket olarak açıklada aydınlanalım.

    edit : sabri arada kaynamış unutmuşum bile. hakan balta'nın olası ayrılığınıda düş güzel kardeşim.
  • 466
    gidenler
    sabri -
    podolski 2.6 milyon €
    bruma 15 milyon €
    chedjou -

    sabri 1.25 milyon €, bruma 1.1 milyon €, podolski 3 milyon € ve chedjou 2.2 milyon € maaş alıyordu. toplam karımız; 25.15 milyon €

    transferler
    belhanda 9 milyon €
    gomis 2.5 milyon €
    maicon 7 milyon €

    belhanda 3.35 milyon €, gomis 3.4 milyon € maicon 2.6 milyon € senelik ücret alacak. toplam harcamamız ilk yıl için 27.35 milyon €.

    şimdilik yaklaşık 2 milyon € içerdeyiz. satacak başka oyuncumuz yok buna mukabil en az 3 transfer daha yapacağız. yaklaşık 25-30 milyon € arası bir meblağ içeri gireceğiz muhtemelen. şampiyon olamazsak ada gitti gider.
  • 467
    şu ana kadar ismi bizimle ismi geçen isimlere bakmak gerekirse ;
    clichy : yüksek meblağ imza parası istiyor. kendisini getirmek için başka şansımız yok zaten. zamanında yalvardığımız kolarovu alamamıştık lütfen bu arkadaş gelsin. koca bir sene carole arkasına kaçırdığı adamı izlemeyelim.

    belhanda : 8 milyon bonservis konuşuluyor ki zorunlu olmayan bölgeye en fazla bonservis bedeli vereceğimiz yer olarak tamamen soru işareti.

    gomis : maaş ve bonservis olarak en makul ve elzem transferlerden biri.

    maicon : sertlik ve takım olgusunu birleştirmede sınır tanımayan kardeşimiz. melo 2 gibi duruyor şimiden. tek sıkıntı 5 sene sözleşme mi olur amk adam elimizden kaçmayacak diye rivada bi dönüm arsa verseydik bari.

    tete : 4-5 milyon bonservis bedeli konuşuluyor ki yaşı bence buna müsait. ajax alt yapısı görmüş ve avrupanın en kaşar menejerine sahip biri için her türlü zararı çıkartırsın.

    imbula : gelmesi imkansız transferlerden biri gönül ister 10 milyon verelim 5 sene arkamıza yaslanalım.

    acerbi : tamam sol ayak , sol stoper , topu oyuna iyi sokma falan ama tek stopere 12 milyon euro gömecek kadar çılgın değiliz. bizi kesinlikle aşar. koskoca kulüp rekoru chedjou 6.5 milyon euro zaten.

    juanfran : kendisi deportivonun sağ beki . bunun için de 4-5 milyon eurolar geçiyor ayrıca yaşı 28 kendisinin. tete parasını her türlü çıkartır dedik bu bizde patlayabilir. tehlikeli.

    kucka : aralarında en fazla tanıdığımız isimlerden birisi kendisi. bence aranan kan budur ve direkt üzerine düşülmelidir. bahsedilen rakamlar 4-5 civarı. haber sitelerine göre rakibimiz trabzonspormuş. zamanında o mevki için mbia kaptırmıştık hem de çok cuzi miktara diye hatırlıyorum. umarım bu sefer sıkıntıya sokmadan bu işi bitirirz.

    bence en elzem mevki orta saha orası için sadece imbula ve kucka isimlerinin geçmesi yetersiz gibi geliyor. geçen transfer sezonunda 2 ay diarrayı bekleyip de jongu aldığımızı hatırlayalım. bizim için en önemli mevkinin yerini nasıl dolduracağımız soru işareti . sonuç olarak ya elimizde patlayacak ya da inanılmaz bir ivme verecek transfer sezonudur , beklemeye devam.
  • 468
    para harcanmasına karşı değilim. zira başarı harcadığınız paranın amortismanını sağlar.
    ancak harcadığınız paranın amortismanını bir de geri dönüşüm sağlar. yani futbolcuyu alırsınız. oynatır faydalanırsınız. sonra da satar maliyetini karşılar ya da oyuncudan kar edersiniz.
    bunu başarıyla birlikte yapabiliyorsanız kulüp bütçeniz büyük artıda demektir. ancak sadece birini yapabiliyorsanız sadece zarar etmemiş olursunuz.

    galatasaray izlediği transfer politikasıyla kendini başarıya mecbur ediyor. ancak bu siyasi ortam futbolda adaleti de yok ettiğinden türkiye'nin ötekileştirilmiş takımı galatasaray'ın en azından yerel ortamda başarıda devamlılığı sağlaması bana göre imkansız.

    7-8 milyon eu rakamlar her yaş grubundan iyi oyuncuları transfer etmek için yeterli bir bütçe. bu rakamlara 4-5 oyuncu alıyorsan yeni takım kuruyorsun demektir türkiye şartlarında. her sezon yapabileceğin bir şey değil. o halde bunu geleceği de planlayarak yap. bunu yaparsan kimse seni eleştirmez, kimse başına muhasebeci kesilmez.

    gomis'e 12-14 milyon eu arası bir para bağlanacak 2+1 sene galatasaray'da futbol oynasın diye. e galatasaray her 2-3 senede bir forvetine bu parayı bağlayabilir mi? bağlamalı mı? harca. parayı yine harca. ama 25 yaş altında kaliteli bir adam al. 12 milyon bütçe ile millet böyle oyuncuları buluyor. sen de bul. faydalanabildiğin kadar faydalan. değerini bulunca da sat.

    yapılan işlere bakınca daha içinden çıkamadan yeni ve kurtuluşu olmayan bir borç batağına ilerlediğimizi rahatlıkla söyleyebilirim.
  • 469
    orta sahaya adam alınmadığı müddetçe, yapılacak transferlerin bende hiçbir heyecan yaratmadığı sezondur.

    herkes kucka filan diyor da, kucka tek başına gelse, herhangi bir yaraya derman olmaz beyler. benden söylemesi. kucka, kendisinden daha teknik ama kendisine yakın sertlikte bir orta saha ile iş yapar. yoksa kısır bir orta saha ve dolayısıyla kısır bir takım izlemeye devam ederiz.
  • 470
    fenerbahçe'nin 2015-2016 sezonu öncesinde yaptığı gibi bir transfer sezonu'na giriyoruz. rvp, nani, kjaer, josef de souza, fernandao, ozan tufan, volkan şen hepsi aynı zamanda alındı ve daha sezon başlamadan fenerbahçe şampiyon ilan edilmişti ama vitor pereira ile yapamadılar, beşiktaş şampiyon oldu.

    aziz yıldırım önceki sezon(14-15) biz şampiyon olduğumuzda "50 m euro harcasam şampiyon olurdum ama kulüp batardı" dedi.

    sonraki sezon 70 m euro harcadı ve bu sefer de şampiyon olamadı ve ffp sebebiyle transfer cezası aldı.

    yani kağıt üzerinde konuşulan isimler güzel ama bize maliyetleri, olası bir başarısızlıkta bizi oldukça geriye götürür ve bunun sonu tekrar ceza almak olur.

    dursun aydın özbek de son kurşununu sıkıyor bakalım. tudor ile başarı gelmezse zaten mayıs 2018'de kesin gider.

    tek temennim bu transfer döneminde, başarısız olsak bile, en azından seneye çöp olmayacak oyuncular almamız.
  • 471
    şimdiye kadar büyük ölçüde alnaştığımız oyuncuları ve maliyetlerini hesaplarsak;
    maicon= 7 milyon
    belhanda= 6.5 milyon
    gomis= 2.5 milyon

    ismi bizle anılanlar;

    clichy= bonservissiz
    tete=3 milyon
    imbula= 2.5 milyon(kira ücreti)
    kucka=6 milyon

    hepsini alabildiğimizi varsaysak 27.5 milyon euro bonservis ödemiş olacağız.

    sattığımız oyunculardan ise;

    bruma= 13.5 milyon(1 milyon hazırlık maçı ücreti alacağız)
    podolski= 2.6 milyon

    toplam= 15.1 milyon euro

    olası transfer dengesi= -12.4 milyon euro

    sneijderi de bir mls takımına yıllık ücretini karşılayabilmeleri için 7.5 yerine 4 milyon euro civarına satabilirsek kiralık veya bonservisiyle gidebilecek çöplerden de 1.4 milyon kazanabileceğimizi varsaydığımızda 5.4 milyon euro daha gelir elde etmiş oluruz.

    bu durumda güncel transfer dengesi -7 milyon euroya düşüyor ki bence bu derece yenilenen bir kadro için son derece makul bir rakam hatta üzerine acerbi bile zorlanabilir. hem maaş dengesi çok zorlanmamış hem de gayet elit bir kadro kurulmuş olabilir.

    selçuk konusunda linç yemeden belirteyim ki kendisini satabilmemiz imkansız keşke satabilsek ama maalesef 2019'a kadar bizimle kalacak gibi.

    asıl güzel konuya gelecek olursak gelecek sezon çöplerin çok büyük bölümünden kurtuluyoruz maaş bütçemiz inanılmaz rahatlayacak. yani öyle riva parası hiç edildi gibi bir durum göremiyorum.

    edit: bruma+podolski bonservis gelirinde hesap hatası yapmışım toplam gelir 16.1 milyon olacak. bu şekilde senaryo gerçekleşirse bonservis dengesi -6 oluyor. yeni takım kurmak için çok ideal bir maliyet.
  • 472
    2016 - 2017 sezonunda izlediğim galatasaray futbol takımındaki başarısızlığın sebebinin organizasyon bozukluğu ve disiplin sorunlarına bağlı performans düşüklüğü ile bazı pozisyonlarda yaşanan zaaflar olduğu kanaatindeyim. bu zaafların giderilmesi için öncelikle;

    defans hattına, yanındaki stoperi de yönlendirebilecek, kaliteli bir defans oyuncusunun alınması, semih'in takımla ilişiğinin kesilmesi,

    orta sahaya, topla ilişkisi iyi olan, tempolu bir oyuncunun transfer edilmesi, selçuk'un takımla ilişiğinin kesilmesi,

    forvet hattına, pres gücü yüksek bir santraforun transfer edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
  • 474
    -----------------------muslera------------------------
    ---------------maicon---------acerbi-----------------
    hücumcu sağ bek-----------------hücumcu sol bek
    ----------------------tolga ciğerci---------------------
    -------sağ iç o.saha------------sol iç o.saha--------
    -----------------------sneijder-------------------------
    ------------------transfer----transfer-----------------

    olması gereken budur, galatasaray'ın genlerinde bu vardır. bruma'yı da sattık, artık 4-2-3-1 saçmalığına devam etmemize gerek yok. 4-1-2-1-2 'yi hücumcu bek oyuncuları ile oynarsak, koşan, pres yapan bir takım ile çok başarılı olabiliriz.

    geçen sene ve ondan önceki sene kadroda bulunan oyunculardan umudum yok.
    yeni oyuncularla yeni bir takım kurulmak zorunda.
    muslera-sneijder ve herşeye rağmen tolga ciğerci en güven veren isimler.
    ayrıca; linnes iyi bir alternatif olabilir,
    ahmet ve serdar da iyi birer yedek olabilir.
    bunun dışında güven veren oyuncu maalesef yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın