• 468
    para harcanmasına karşı değilim. zira başarı harcadığınız paranın amortismanını sağlar.
    ancak harcadığınız paranın amortismanını bir de geri dönüşüm sağlar. yani futbolcuyu alırsınız. oynatır faydalanırsınız. sonra da satar maliyetini karşılar ya da oyuncudan kar edersiniz.
    bunu başarıyla birlikte yapabiliyorsanız kulüp bütçeniz büyük artıda demektir. ancak sadece birini yapabiliyorsanız sadece zarar etmemiş olursunuz.

    galatasaray izlediği transfer politikasıyla kendini başarıya mecbur ediyor. ancak bu siyasi ortam futbolda adaleti de yok ettiğinden türkiye'nin ötekileştirilmiş takımı galatasaray'ın en azından yerel ortamda başarıda devamlılığı sağlaması bana göre imkansız.

    7-8 milyon eu rakamlar her yaş grubundan iyi oyuncuları transfer etmek için yeterli bir bütçe. bu rakamlara 4-5 oyuncu alıyorsan yeni takım kuruyorsun demektir türkiye şartlarında. her sezon yapabileceğin bir şey değil. o halde bunu geleceği de planlayarak yap. bunu yaparsan kimse seni eleştirmez, kimse başına muhasebeci kesilmez.

    gomis'e 12-14 milyon eu arası bir para bağlanacak 2+1 sene galatasaray'da futbol oynasın diye. e galatasaray her 2-3 senede bir forvetine bu parayı bağlayabilir mi? bağlamalı mı? harca. parayı yine harca. ama 25 yaş altında kaliteli bir adam al. 12 milyon bütçe ile millet böyle oyuncuları buluyor. sen de bul. faydalanabildiğin kadar faydalan. değerini bulunca da sat.

    yapılan işlere bakınca daha içinden çıkamadan yeni ve kurtuluşu olmayan bir borç batağına ilerlediğimizi rahatlıkla söyleyebilirim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın