• 471
    şimdiye kadar büyük ölçüde alnaştığımız oyuncuları ve maliyetlerini hesaplarsak;
    maicon= 7 milyon
    belhanda= 6.5 milyon
    gomis= 2.5 milyon

    ismi bizle anılanlar;

    clichy= bonservissiz
    tete=3 milyon
    imbula= 2.5 milyon(kira ücreti)
    kucka=6 milyon

    hepsini alabildiğimizi varsaysak 27.5 milyon euro bonservis ödemiş olacağız.

    sattığımız oyunculardan ise;

    bruma= 13.5 milyon(1 milyon hazırlık maçı ücreti alacağız)
    podolski= 2.6 milyon

    toplam= 15.1 milyon euro

    olası transfer dengesi= -12.4 milyon euro

    sneijderi de bir mls takımına yıllık ücretini karşılayabilmeleri için 7.5 yerine 4 milyon euro civarına satabilirsek kiralık veya bonservisiyle gidebilecek çöplerden de 1.4 milyon kazanabileceğimizi varsaydığımızda 5.4 milyon euro daha gelir elde etmiş oluruz.

    bu durumda güncel transfer dengesi -7 milyon euroya düşüyor ki bence bu derece yenilenen bir kadro için son derece makul bir rakam hatta üzerine acerbi bile zorlanabilir. hem maaş dengesi çok zorlanmamış hem de gayet elit bir kadro kurulmuş olabilir.

    selçuk konusunda linç yemeden belirteyim ki kendisini satabilmemiz imkansız keşke satabilsek ama maalesef 2019'a kadar bizimle kalacak gibi.

    asıl güzel konuya gelecek olursak gelecek sezon çöplerin çok büyük bölümünden kurtuluyoruz maaş bütçemiz inanılmaz rahatlayacak. yani öyle riva parası hiç edildi gibi bir durum göremiyorum.

    edit: bruma+podolski bonservis gelirinde hesap hatası yapmışım toplam gelir 16.1 milyon olacak. bu şekilde senaryo gerçekleşirse bonservis dengesi -6 oluyor. yeni takım kurmak için çok ideal bir maliyet.
App Store'dan indirin Google Play'den alın