• 457
    gomis 31, clichy 32 yaşında. tamam bu ikiliye okey diyorum ama diğer transfer edilecek futbolcuların 28 üzeri olmamasına dikkat etmeliyiz. aksi halde geçici bir başarı elde edebiliriz ama uzun vadede irtifa kaybederiz.

    stopere de maicon' tercih ederim. çünkü hiç olmazsa yaşı itibariyle 5-6 yıl yararlanabiliriz. çünkü bir stoper dinamik ise 35-36 yaşına kadar çok rahatlıkla oynayabilir. örneğin popescu, puyol, skertel, bonucci, chiellini. (son üçlünün 36 yaşına kadar oynayacakları kesin gibi)

    ancak stoper dışındaki mevkilere mutlaka 25 yaş civarı futbolcular almalıyız. uzun vadeli mükemmel takım kurmak istiyorsak tabi. geçici başarı için belki hamle yapılabilir ama o zaman futbolcuyu satın almak yerine kiralamak daha mantıklıdır.

    yani sözün özü 28 yaş üstü futbolcuları satın almak pek akıl karı değildir. gomis clichy gibi istisnalar olabilir ama bonservissiz olmalılar.

    son olarak tüm dünya taranarak 19-20 yaş yıldız adayı futbolcular tespit edilerek en azından bir futbolcu takıma kazandırılabilirse o da başka bir tat katar takıma. taraftarında heyecanına neden olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın