• 30
    digiturk yüzünden full hd diye bize kitlenen görüntülerde piksel saydırtan organizasyon. teknik bilgiye sahip değilim. bu yüzden bein'i sorumlu zannediyordum ancak zannediyorum sıkıntı digiturk'ün eskimiş altyapısından dolayıymış. (saha içinde aynı sıkıntıdan bülent kalafat da bahsetmişti. o digitürk'ün alt yapısı yüzünden olduğunu bildiğini söylemişti.)
  • 39
    şöyle bir ütopya var kafamda.
    ülkede olan yayıncı kuruluş diyelim ki 4 adet.
    bunlar; d-smart, dijitürk, tv+, tivibu
    bu kuruluşların hepsi aynı anda süper lig, premier lig, la liga, seri a ,lig 1, bundesliga, ş. ligi, uefa, hazırlık maçlarını alıp satsa harika olmaz mı?
    hem firmalar arası rekabet artar, hem yayın kalitesi artar.
    halk futbola daha kolay ulaşır, futbol kulüpleri yayın geliri olarak daha fazla para alır.
    tekelleşmek yerine neden böyle bir yol izlenmiyor anlamış değilim. madem her şey şifreli olacak o zaman rekabeti arttır ki herkes kazansın.
  • 60
    dünyanın en pis, en çirkef, en rezil, en kötü niyetli yayıncı kuruluşuna sahibiz.*sahada futbol namına bir şey yok bari gerilimden para kazanalım diyen zavallı bir anlayışa sahipler. bu uğurda nice insanı futboldan soğuttular.

    uefa organizasyonlarından örnek alsınlar. var kontrolü olurken 1 kere bile tartışmalı pozisyonun tekrarını vermiyorlar. bizim yayıncı kuruluş ise 3 dakikalık maç özetlerine bile uyduruk tartışmalı pozisyonları koyup %100lük gol pozisyonlarını koymuyor. faul sarı kart hakem verse ne vermese ne 3 dakikalık özete girmesi gerekenler gerçekten bunlar mı?

    geçen hafta icardi'nin golünü 1 kere gösterdiler torreira'nın topa müdahale edip alışını farklı açıdan 10 tekrarını özete koymuşlar mesela.

    sonra neden gerilim, neden küfür kıyamet neden düşük marka değeri, neden kaçak yayın. azıcık dik dursunlar "falanca pozisyonu özete koymadılar ühühühüh" diyenleri dinlemesinler inanın futbol atmosferi çok daha pozitif hale gelir.
  • 21
    ----alıntı----
    1-bu da oldu..
    galatasaray tv’ye beinspor darbesi..yayıncı kuruluş
    bein spor , galatasaray kulübüne bir yazı yollayarak 19/07 tarihinden itibaren platformdan çıkarıldığını söyledi. 2017 yılından beri taraflar masada idi. bein yetkilileri galatasaray ‘a anlaşma istemiyoruz dedi.

    2- bu da oldu..
    geçtiğimiz sezon yayıncı kuruluş galatasaray ‘ın hakem hataları ile ilgili yaptığı video’yu gs tv ve youtube kanalından mahkeme kararı ile kaldırtmış. taraftar bein spora tepki göstermişti. bein’in galatasaray tv yayınını kesmek için 19.07 gününü seçmesi manidar
    ---alıntı---

    yayıncı kuruluşun yanlı tutumu çok açık. bunu tartışmaya gerek yok. ama süleyman rodop'un bu tweeti epic fail. nasıl gazetecilik bu anlamıyorum.

    zira yayıncı kuruluş beinsports. ama platform diye bahsedilen şey digitürk. ayrıca tek platform da digitürk değil. mesela demirörenlere ait dsmart ve teledünya da var. bu platformlardan da beinsports izlenilebiliyor parası ödenirse.

    süleyman rodop'un bahsettiği platform ise digitürk. yani 19.07 tarihinde galatasaray televizyonu beinsports'dan değil digitürk'ten çıkarılıyor. bir gazeteci şunu bile doğru yazmaktan aciz olmamalı.
  • 47
    mevcut yayıncı kuruluş bir çok açıdan kötüydü. ama en azından kimi anlaşmazliklardan ötürü değer vermiyor gibi gözüküyordu. herhangi bir algı çabası içinde olduğunu da düşünmüyorum. yeni gelecek yayıncı kuruluş a.ı isimli ve malum takımlı şahıs ise oturup hep beraber seyredelim yapılacak algıları ve çarpıtmaları.
  • 16
    galibiyetlere verdiği performans priminde değişikliğe gitmesi gereken kuruluştur. dün serkan korkmaz da değindi ve önerisi benim çok hoşuma gitti.

    bu sezon galibiyete 2.2, beraberliğe ise 1.1 milyon tl veriliyor.

    bunun değişmesi gerekiyor yoksa son haftalarda bir iddiası kalmayan takımlar saldım çayıra mevlam kayıra mantığıyla oynayarak adalet ve güven duygusunun içine ediyorlar.

    sezonu 3'e bölüp bu primlerin tutarında her bölümde artırıma gitmeli. misal;

    1. haftadan 12.* haftaya kadar galibiyete 1.5 milyon tl, beraberliğe 750 bin tl
    13. haftadan 23 haftaya* kadar galibiyete 2.5 milyon tl, beraberliğe 1.25 milyon tl,
    24. haftadan itibaren kalan maçlarda galibiyete 4 milyon tl, beraberliğe 2 milyon tl

    ödül verilse son haftalara böyle saçma sapan geçmez.
  • 18
    sevgili sözlük,

    burada alanında uzman yazarlarca yazılanların okuyucuyu bilgilendirmek adına ne derece olumlu bir etki yaptığını gözlemliyoruz. ben de haddim olmayarak mesleğim gereği yayıncı kuruluş ve lig yayınlarının ekonomik olarak doğru yönetilmesi adına nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum.

    bildiğiniz üzere beinsports 2016 yılı kasım ayında girdiği yayın ihalesini 500 milyon dolar + kdv ödeyerek 5 yıllığına kazanmıştı.

    https://www.ntv.com.tr/...E529NDL02zG1bxPoT19g

    2018 yılının şubat ayında gerçekleşen ihaleyle premier ligin yayın hakları ise sky sport ve bt sport (evet 2 ayrı kanal) tarafından toplamda 4,4 milyar sterlin karşılığında alındı ki bu ihale tüm maçları kapsamamaktaydı.

    https://www.ntv.com.tr/...QkH-onDEuRY-XNLicO_A

    buraya eklenebilecek la liga, bundesliga, seri a ve lig 1 gibi liglerin ihaleleri, ayrıca nba ve euroleuge yayın ihalelerini de ekleyebiliriz. tüm bu liglerin değer açısından ligimizin üstünde konumlandığı gerçeğini de göz ardı edemeyiz. o halde ne anlatmaya çalışıyoruz?

    bir ligin kalitesi ligde boy gösteren oyuncu ve takımların değer, başarı ve performans verileriyle muhakkak ki doğru orantılıdır. fakat tüm bunlar iyi bile olsa doğru pazarlama stratejisi uygulanmazsa lig hak ettiği değeri görmeyebilir. doğru pazarlama stratejisi ile tali sebeplere rağmen (hakemler, şike iddiaları vs) ligin izlenilirliği arttırılabilir. dolayısıyla modern pazarlama araç ve stratejilerinin etkin kullanılmasıyla bile kötü bir lig merak uyandırabilir bir hale gelebilir.

    türkiye'de eleştirilebilecek bir çok eksik olmasıyla beraber bunlardan ilki abonelik sistemine dayalı yayın mantığı bence en temel eleştiri noktalarından biri olmalı. örneğin premier lig yayıncısı skysports ya da nba yayıncısı espn ücretli bir platform değil, fakat platformlar üzerinden takip edilebiliyor.

    2. soru beinsports türkiye ligini zarar ederek yayınlarken s sport 13 milyon sterlin vererek satın aldığı, bunun yanına f1, nba ya da moto gp gibi içerikleri eklediği halde nasıl zarar etmemekte? saran grubu tüm bu şartlarda s sport 2 isimli 2. kanalı nasıl açabilmekte?

    ligin izleyicisi ne kadar artarsa ligin haber değeri de o denli artar. eğer ligi genele yayabilirseniz bu size reklam olarak geri döner. her ne kadar abonelik size bir kısıt getirse de kazanılabilecek parayı arttırmak için olmazsa olmaz cihetinde. dolayısıyla aynı anda hem abonelik gerektiren hem de genele yayılıp birden fazla platformdan takip edilebilecek bir kurguya gidildiğinde bu size ekstra bir gelir kaynağı sağlayabilir. bu ekstra, reklam birim fiyat ve bütçelerinin artışını beraberinde getirir. neden mi? çünkü yayının genele yayılabilmesiyle hedef kitle genişlerken kişi bazlı erişim artacak, bu da daha geniş bir kitlede daha doğru kişiye gidebilecek bir reklam imkanı sağlayacaktır. dolayısıyla reklam-veren çeşitliliği artarken, elde olan birim fiyatların artmasına sebep olacaktır.

    örneğin s sport tüm platformlarda yayın yapan fakat karasal frekanslarda yayını bulunmayan bir kanal, yani bir üyelik gerektiriyor. fakat hangi platform üyesi olursanız olun s sport'un yayınlarını takip edebiliyorsunuz. dolayısıyla tüm platformlar s sport üzerinden para kazanabilirken s sport da her platformdan ayrı para kazanabiliyor. böylelikle sağlıklı ve çok taraflı bir ekonomik döngü sağlayabiliyorlar.

    o yüzden fenerbahçe galatasaray maçı ile aynı saatte oynanan liverpool chelsea maçı türkiye'de daha çok konuşulup, daha çok haber olabiliyor. buna örnek olarak hasan ali kaldırım'ın kırmızı kart gördüğü anda muhammed salah attığı muhteşem golün aynı dakikalara denk gelişini ve salah'ın golünün nasıl konuşulduğunu gösterebiliriz.

    ekran tarafını böylece toparladıktan sonra tribün dolulukları konuşulmalı. burası üç başlıkta anlatılabilir;

    1) ülkenin ekonomik gerçeklerinden uzak fiyat politikalarıyla satılmaya çalışılan biletler olduğu sürece tribünlerimizi dolduramayız. şehir takımı tribünleri yok olursa yerelde de genelde de futbol gelişmez.
    2) sürekli küfür edilen bir tribün olduğu sürece yeni nesilleri kız erkek demeden tribünlere çekemeyiz.
    3) boş tribünlere oynanan bir maçı tv'de de satılabilir bir yayın olarak sunmak imkansıza yakındır.

    bundan sonra devreye ligi pazarlayacak tali akıl devreye girmeli. tabi ki sosyal medya! bugün türkiye süper liginin her hangi bir sosyal platformda (instagram, twitter, facebook, youtube) resmi bir hesabı yok. konvansiyonel medyanın dijital karşısında zayıfladığı bu dönemde yüz milyon dolarlar fiyat biçilen bir ligin dijital mecralarda temsiliyetinin olmaması ligin pazarlama alanlarını kısıtlamakta. bu da muhtemel gelir kapılarından birinin tamamen kapalı olması demek. peki bu lig para kazanmak istemiyor mu?

    aslında temel sorumuz bu?

    not : bir diğer büyük gelir kaynağı ise bahis, bu yılla birlikte buradaki gelişmeleri izleyeceğiz. o yüzden bu konuyu detaylandırmadım.
  • 73
    * metehan'ın kırmızı kartından önce o herifin elle oynamasını göstermedi,
    * attığımız golden önce sallai'nin ikili mücadelesinden kare kare göstererek dakikalarca faul algısı çıkarmaya çalıştılar,
    * mertens'in yüzüne dirsek atan koita'nın müdahelesini sadece saniyelik gösterdiler,
    * sallai'ye tokat atan adamı öylesine göstermelik 1-2 kere gösterdiler, sallai tokat atsa 5-6 dk. sadece onu göstereceklerine eminim,
    * manaj denilen adam torpilli midir yaptığı faullerin hepsi kartlıktı sadece 1 sefer gösterip geçtiler,
    * barış'a yapılan insanlıkdışı hareketin bile yeterince üzerinde durmadılar bu taraf olmak değil artık vicddansızlık

    gerçekten kötüler ve bunlara ne yaptığını artık sormak lazım...
  • 32
    pahalı ve teknik olarak kalitesiz yapan kuruluş. kaçak yayına teşvikten haklarında işlem yapılması lazım.

    bein connect'te yayın, kaçak yayıncılardan daha çok durup daha geriden geliyor?! bu istemeden yapılamaz bence.

    fiyatı kırıp tarafsızlık ve teknik kalite üzerine yoğunlaşsalar hem sürümden kazanırlar hem de toplum içinde kaçak yayınlara tepki kendiliğinden oluşur. bu şartlarda kaçak yayın izleyene kötü gözle bakamıyor hiç kimse. toplumsal mutabakat olmayan bir konuda ilerleme kaydedilemez.

    premier lig izlerken maç kötü olsa bile görüntü kalitesi sayesinde yine de belli bir zevk alınıyor. bunu yapmak zorundalar.
  • 49
    2012 den beri bir fiil parasını sorgulamadan üyesi olduğum yayına artık bu seneden sonra üye olmama kararı aldım.
    o kararı da bir kaç ay önce aldım ancak mayıs ayına kadar sözleşmem var peşin ödedim.
    ihaleyi kim alırsa alsın galatasaray spor kulübüne yapılan haksızlıklar yüzünden artık almayacağım ve gerekirse trt radyodan dinleyeceğim.
    o da olmadı bütün iptv'leri şikayet edeceğim.
    yayın ihalesini alacak olan şanslı kişiler kimse şimdiden bilmeliler ki çok galatasaray'lı kaybetmiş olarak ihaleyi alacaklar.
    yani gelirleri düşecek ve türk futbolu gerileyecek.
    öyle kolay sıyrılamayacaklar bu işlerden.
    işte şimdi galatasaray taraftarı için büyük fırsat. görelim bakalım 30 milyonluk camianın gücünü.
    gördük ki bizim yöneticilerden ses seda,aksiyon yok geriye taraftarın birlik olması kaldı.
    yayın ihalesini alacak olana da güzel bir ders olmalı.
    ne zaman herkese eşit şekilde yayınlar yapılır,yorumlar yapılır,tff mhk hakkaniyetli olur o zaman tekrar almayı düşünürüm.
    aslında burada böyle bir bildiri yayınlamak ultras kültürünün devamı olan taraftar gurubumuza yakışır ancak onlar mangal peşinde herhalde şu sıralarda. ortalık yangın yeri hiç sesleri çıkmıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın