• 2
    atatürk olimpiyat stadı'nın final maçına ev sahipliği yapacağı sezondur.

    ayrıca türkiye süper ligi 2018/19 sezonu şampiyonunun direk grup aşamasına katılma hakkının bulunduğu, lig ikincisinin ise 2. ön eleme turundan başlayıp grup aşamasına katılmak için 3 eleme turunu geçmek zorunda olduğu sezondur.

    4 mart 2019, yani entry tarihi itibariyle ön elemede karşılaşacak takımlar ise şunlar:

    2. ön eleme turu 3 eşleşme olacak:
    seribaşı: ajax, fc basel, olympiakos
    seribaşı değil: viktoria plzen, galatasaray, lask linz

    3. ön eleme turunda önceki turdan gelecek olan 3 takıma eklenecek takımlar:
    olympique lyon, cska moskova, fc porto, dynamo kiev, fc brugge

    daha sonra 3. ön elemede oluşan 4 karşılaşmanın galipleri aralarında play off turunu oynayıp 2 takımı grup aşamasına gönderecekler.

    güncel durum devam eder de ligi 2. bitirirsek bütün bu turlara seri başı olmadan katılıyoruz.
  • 3
    2018-2019 sezonu'nu 2. bitirirsek katılacağımızı zannediyor herkes ama yok öyle bir dünya.

    muhtemel rakiplerimiz bizden güçlü olabildiği gibi 3 tur geçmek hiç kolay olmayacak. temmuz'da sezonu açacaksın, transferler bile yapılmayacak daha ama sen şampiyonlr ligi kovalayacaksın öyle mi?

    bu sene şampiyon olup direkt katılmazsak, elemelrden gelerek katılamayacağımız sezondur. üstüne üstlük sezonu temmuz'da açmanın sıkıntısını da yaşayacağız.

    sırf bu yüzden bile hedef 22'den uzaklaşmamak lazım. o treni kaçırmadık henüz, biz şampiyon olacağız, olmalıyız!
  • 4
    artık bazı torbaların ve katılımclıların ligler bittiğinden şimdiden belli olduğu sezon

    1. torba
    barcelona
    manchester city
    juventus
    bayern munich
    paris saint-germain
    zenit saint petersburg

    2. torba

    real madrid
    atlético madrid
    borussia dortmund
    napoli

    2. ve ya 3. torba

    benfica
    bayer leverkusen

    3. ve ya 4. torba

    red bull salzburg
    valencia
    genk
    rb leipzig
    türkiye şampiyonu

    şampiyon olursak muhtemelen 4. torbadan katılacağız.
  • 5
    https://www.youtube.com/...3HyFjp1cLk&t=22s

    şampiyonluğa ne kadar sevindiysem, önümüzdeki sezon bu organizasyonda bir kez daha olacağımız için bir o kadar da buna sevindim. müziği ile, atmosferi ile, hatta renkleri ile bambaşka bir dünya, ütopya sanki.

    bu sefer o gruptan çıkalım ama. forveti, orta sahayı, defansı halledip, işimizi şansa bırakmayalım.
  • 8
    çok çok büyük sürpriz olmadığı takdirde 4. torbadan katılacağımız sezon.

    öncelikle durum tespiti yapalım. 21 mayıs 19 tarihinde grup aşamasını garantileyen en kötü puanlı takımlar şunlar, yani bizden kötü puana sahip iki takım var.

    galatasaray 22.500
    rb leipzig 22.000
    lille 11.699

    3. torbaya kaymamız için gerçekleşmesi gereken şey ise, daha gelecek olan takımlardan 6 tanesinin bizden daha kötü puana sahip olmaları.

    bu nasıl olabilir?

    1- serie a
    italya'da son hafta maçları oynanacak. atalanta, inter, milan ve roma aralarında 2 sırayı paylaşacaklar. bu takımlar arasından atalanta ve milan bizden kötü puana sahip. yani inter'in evinde empoli'ye yenilmesi, atalanta ve milan'ın da kazanması bize 2 sıra kazandıracaktır.

    2- lig yolu elemeleri
    11 takım arasından 2 takım grup aşaması bileti için oynayacak. bu takımlar arasında bizden kötü puana sahip olan da zaten sadece 2 takım var. lask linz ve istanbul başakşehir. ikisi de 2. ön elemede başlayıp 3 tane eleme geçmesi gerekecek.
    muhtemel rakipleri de şunlar: porto, kiev, lyon, basel, olympiakos, brügge, eindhoven, krasnodar/lokomotif ve plzen. yani baya baya mucize lazım burada.
    ama olur da bunların ikisi tüm devleri yıkıp geçerse buradan da 2 sıra kazanıyoruz.

    3- şampiyonlar yolu elemeleri
    buradan 4 grup aşaması bileti elde edilecek. burada takılmasını beklememiz gereken takımlar şunlar:
    ajax, kopenhagen, paok, dinamo zagreb, celtic, apoel, bate borisov, ludogorets, astana ve young boys

    bu yukarıdaki takımlardan kaç tanesi elenirse kardır 3. torba yolunda. bunları elemeleri için ümidimiz olan takımlar ise şunlar:
    slavia prag, karabağ, kızılyıldız, sheriff tiraspol, rosenborg, hjk helsinki, cluj fln işte...

    yukarıda saydığım 3 kategoriden tam 6 takımın altımıza yerleşmesi gerekiyor 3. torbaya girmek için.
  • 9
    ffp nedeniyle transferde rahat hareket edemediğimiz ve oyun planı anlamında gelecek adına henüz sağlam adımlar atamadığımız için bizim adımıza çok da parlak geçmeyecektir. dördüncü torbadan da girecek olmamız üstüne tüğ dikmektedir. bu nedenlerle gruptan çıkmak yerine üçüncü olup uefa kupasına gitmek ve burada çeyrek ya da yarı final kovalamak daha mantıklı ve gerçekçi geliyor bana.
  • 10
    birinci torbadan gelecek takımın hafiften korkuttuğu cl sezonu.

    önceden real, juve gelsin özgüveni vardı ama son 4-5 yılda olay farklı bir yere gitti. gruplardan namağlup çıkmış beşiktaş'ı bile bayren beşledi. ki cl gruplarından yenilgisiz çıkmak için iyi oyun yetmez, çok sağlam psikoloji gerekir. buna rağmen sonuç ortada.

    sonumuz hayrolsun. bizi patates eden schalke'nin city'den 7 yemesi gibi gerçekler varken ne halt edeceğiz bilemiyorum.
  • 13
    premier lig takımlarının bize uzak kupaya yakın olmasını dilediğim organizasyon. city, liverpool, tottenham senelerdir üstüne koya koya gidiyor. bu durum diğer takımları da daha iyi olmaya zorluyor. e para desen o da gani gani. dünyanın en iyi hocalarını da doldurdular lige. saçma sapan bir seviyeye çıktılar canavar gibi oldular.
    türkiye liginde ise durum tam tersi. 3 büyükler her sene daha kötü oluyor, ligde nerdeyse bütün takımlar batmış durumda, hocalar desen düzgün futbol oynatan yok. biz yine idare ediyoruz da ligin durumu vahim. uzun vadede bizi de kötü etkileyecektir bu durum.
  • 14
    turnuvanın grup kura çekimi her yıl olduğu gibi isviçre’nin nyon kentinde *29 ağustos 2019 perşembe akşamı tsi 19:00’da yapılacaktır.
    galatasaray’ımızın büyük ihtimalle 4.torbadan katılacağı organizasyonun final maçı ise malumunuz 2020 mayıs ayında atatürk olimpiyat stadı‘nda oynanacaktır.

    eminim hocam kafasında bunu düşünüyordur.
    biliyorum imkansız.
    biliyorum makas açık.
    ama hayal etmeden, çıtayı en yükseğe koymadan olmaz.

    `hayat, neden olmasın?`
  • 15
    atatürk olimpiyat stadı akıllı stadyum özelliği taşımadığı için final maçının ali sami yen arena'ya alınma ihtmali varmış.

    --- alıntı ---

    zeki uzundurukan: "önümüzdeki sezon şampiyonlar ligi finalinin atatürk olimpiyat stadı’nda oynanması bekleniyordu fakat uefa akıllı stat statüsütünde olmadığı için vazgeçti. galatasaray, devreye girdi ve büyük ihtimal ali sami yen'de oynanacak.”

    --- alıntı ---
  • 17
    preliminary aşamasından gruplara kadar katılacak bir takım hariç tüm takımlar belli oldu. son katılım gösterecek takım 29 mayısta oynanacak chelsea-arsenal uefa avrupa ligi final maçı ile belirlenecek ki bu eşleşme bir yandan başakşehir kulübünü ve türkiye'den katılacak takımların katılım şeklini de etkiliyor:

    *eğer uefa avrupa ligini chelsea kazanırsa fransa 3.'sü olan lyon 3. ön eleme yerine gruplardan katılım sağlayacak. türkiye ve avusturya'yı ön elemede temsil edecek takımlar da (lask linz ve başakşehir) 2. ön eleme yerine 3. ön elemeden katılım gösterecek.

    *eğer uefa avrupa ligini arsenal kazanırsa, premier lig'te ilk 4'e girememesine rağmen kupa kazandığı için uefa şampiyonlar ligine katılım gösterecek ve katılım gösteren son takım olacak. şampiyonlar liginde ön eleme oynayan takımlar da kendi turunda oynayacak.

    şampiyonlar liginde 2. ön eleme turu ile 3. ön eleme turu arasında ise şöyle bir fark var:

    -eğer 2. ön eleme turunda bir takım elenirse uefa'da yoluna 3. ön eleme aşamasından devam edecek (yani gruba katılım için 2 tur oynayacak)

    -eğer 3. ön eleme turunda bir takım bu turda elenirse uefa'da yoluna grup aşamalarına direkt katılım göstererek devam edecek (geçen sene fenerbahçe'ye olduğu gibi)

    şimdi normal şartlar altında bir galatasaraylı elbette kasasına yayın gelirlerinden gelecek paranın tamamının girmesini isteyeceğinden başakşehir'in bir an önce elenmesini isteyecektir. yukarıdaki bilgiden sonra arsenal destekçisi çok olacaktır :)
    fakat benim düşüncem ise biraz farklı. eğer chelsea finali alırsa yukarıdaki bilgiye dayanarak başakşehir 3 kulvarda oynamayı garantileyecek ve o yaşlı kadronun 2 sene önce neler yaşadığını ve bu sene tek kulvarda nasıl rahat oynadığını görmüş olduk (bu avantajı kullanamamış olmaları bence çok çok büyük bir dangalaklık). kim ne derse desin o yaşlı ve bu sezondan mental olarak fazlasıyla hırpalanarak çıkan kadronun, 3 kulvarda nasıl can çekiştiğini görmek isterim doğrusu :)

    öte yandan bizi ilgilendiren durum ise direkt katılım gösterdiğimiz grup torbaları. galatasaray'ın son 5 sezonda avrupa'da performansı öylesine kötüydü ki 5-6 sene önce ilk 20 sırada olan takımımız şu an için 68. sırada bu hem beşiktaş'tan ve fenerbahçe'den daha altta olduğumuz anlamına geliyor hem de cl'ye katılacak birçok zayıf ülke takımından bile daha altta olduğumuz anlamına geliyor. öyle ki 3. torbadan yer alabilmek için aşağıdaki fotoğraftaki en az 6 takımın şampiyonlar ligi gruplarına katılım gösterememesi gerekiyor :(

    http://gss.gs/jzU.png

    bu takımlardan bazıları sadece şampiyonların olduğu düşük sıralamadaki ülkelerin arasında (champions path) iken bazısı da aralarında başakşehir'in de bulunduğu şampiyon olamamış üst sıra ülke takımları arasında (league path). yukarıda bahsettiğim ihtimal dahilinde bazı kişiler "biz daha üst torbada yer alalım" mantığında ise legaue path diye isimlendirilen yerden lask linz veya başakşehir'den birinin gruplara katılımını beklemek durumunda (bu kulvardan sadece 2 takım gelebiliyor bu arada). diğer 4 takımın geleceği yer olan "champions path" te celtic, kophenag, ajax gibi takımların elenmesini beklemek durumundayız. yani bu kadar yazdığım şeyi bir hiç uğruna yazmış olabilirim ancak fatih hocam'in da belirttiği gibi ihtimal dahilinde bir küçücük umut varsa onu kovalamalıyız.

    dolayısı ile başakşehir'in gruplara katılım gösterip gösterememesi iki durumda da bizim için win olabilir. ben elenip uefa gruplarına kalmaları taraftarıyım.
  • 18
    (bkz: #2676244) şu entry'ye güncelleme olarak yazıyorum.

    31 mayıs 2019 tarihinde grup aşamasını garantileyen en kötü puana sahip olan takımlar şunlar:

    galatasaray 22.500
    rb leipzig 22.000
    atalanta bergamo 14.945
    osc lille 11.699

    italya'dan son iki sırayı atalanta ve inter elde etti. inter yerine ac milan gelmiş olsaydı bir sıra daha kazanacaktık, nasip değilmiş. bu şekilde sondan 4. sıradayız. yani eleme yolundan bizden kötü puana sahip olan 5 takım gelmesi lazım 3. torbaya geçebilmemiz için.

    1- lig yolu elemeleri
    geçen hafta da belirttiğimiz gibi burada yarışa katılacak 10 takımın arasından sadece lask linz bizden kötü. bu takımın diğer 8 takım arasından sıyrılmasını beklemeliyiz.
    kalan rakipleri tekrar belirtelim: olympiakos, fc brügge ve fc krasnodar.

    2- şampiyonlar yolu elemeleri
    4 bilet elde edilecek bu yoldan. şu takımların elenmesini beklemeliyiz:
    ajax, young boys, dinamo zagreb ve apoel

    torbalar şu şekilde oluşuyor.

    1. torba
    liverpool
    chelsea
    barcelona
    manchester city
    juventus
    bayern münchen
    paris saint germain
    zenit

    2. torba
    real madrid
    atletico madrid
    borussia dortmund
    napoli
    shakhtar donesk
    tottenham hotspur
    ajax
    benfica

    3. torba
    olympique lyon
    bayer leverkusen
    fc salzburg
    olympiakos
    brugge
    fc valencia
    internazionale
    dinamo zagreb

    4. torba
    lokomotif moskova
    genk
    galatasaray
    rb leipzig
    crvena zvezda
    slavia prag
    atalanta
    lille

    allah yardımcımız olsun...

    edit: el ve cl finali sonucu güncellendi.
    edit: elemeler güncellendi.
  • 19
    kura çekiminde diğer torba takımlar için, rb leipzig ile birlikte 4. torbadan istenmeyen takım olacağımız sezon. onun sebebi de ali sami yen cehennemi. avrupa'nın en zor deplasmanlarından birisi olmamız. gününde olduğumuzda yenemeyeceğimiz takım olmaması.

    yalnız 2018-2019'daki kura şansı bir daha denk gelmez. kuradan ve kurulacak olan kadrodan sonra yorumlamak daha doğru olacaktır ama hiç uçup kaçmaya gerek yok. kendimizi dev aynasında görmenin lüzumu da yok.

    sadece uefa ve yayın gelirlerinden 35-40 m euro minumum kazanç elde edeceğimiz yer.

    burası vitrin. marcao-luyindama gibi isimlerin piyasasını arttıracağı yer.

    maç maç gidip puanları aldıkça hedef koymak daha doğru olacaktır. her puanın önemi var.

    cenk tosun burada yaptığı piyasa ile 22 m euroya satıldı.

    marcao ve luyindama'yı yeni gelecek genç isimleri(?!) burada parlatıp satabilirsek, düzenli bir sistemin ilk ayağını oluşturabiliriz.

    hem yerel ligde şampiyon olmak hem de düzenli şampiyonlar ligi takımı olmak, ekonomik düzelme için olmazsa olmazımız. doğru isimlerin transferi ile de gelecek bonservis gelirleri, kurmaya çalıştığımız yeni modele katkı verecektir.

    tabii ki 3 yılı kalan ffp anlaşmamızı da unutmayalım.

    açıkçası hedefleri, beklentileri düşük tutmakta fayda var. en azından birkaç sene.

    bu yıl için son 16 efsane olur.
  • 22
    dengeli grup olmasın mümkünse bu yıl. birinci torbadan şöyle grubu süpürecek bir takım gelsin.

    ya da birinci torbadan zenit, ikinci torbadan real madrid gelsin. madrid süpürsün grubu. bizim 2013'teki juventus maçlarımızı özel kılan buydu. real madrid süpürdü, hatta içerde dışarda 10 gol yedik anasını satayım ama bize gruptan çıkma şansını da yine real madrid verdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın