resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Al-Shabab
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 33576
    yakın zamanda, avrupa'daki vaziyet nedeniyle istifa etmemesi ya da böyle bir şeyin istenilmemesi gerektiğine dair düşüncelerimin şu an tam tersine dönmesine sebep olan antenörümüz.

    sebebi başakşehir ve adana maçlarının kazanılmaması değil aksine skor benim için önemli olsa daha önceki 5 maçlık galibiyetsizlik serisinde böyle bir şey isterdim.. sebebim tamamen takımdan kendini soyutlaması. yani hiç mi olumlu bir şey değişmez takımda? her geçen gün daha kötüye gitmeyi nasıl becerebiliyoruz? adana demirspor'un bir planı sistemi varken bizim neden yok? ya allah aşkına nerede bu takım? nerede yav galatasaray? 7 maç nedir amk ya! nasıl üst üste 7 maç kazanamaz bu takım? ne demek 18 maçta 23 puan toplamak yav?

    çözüm bekledim, olumlu bir şeyler gördüm ve yazdım, söyledim ama bu nedir artık.. yani suçumuz umut etmek miydi? hani mutluluk alınmış ama umutlar alınamazdı.. ben de umut mumut kalmadı artık yeter..

    kendisi de, gölge başkanı da istifa etsin.. bu kulüp kimsenin oyuncağı değildir, kimsenin egolarını tatmin etme yeri hiç değildir..
  • 33577
    2021-2022 sezonu 18. haftası itibariyle ligde berbat bir durumda olduğumuzun tartışılacak bir yanı yok. sadece lig performansı baz alınarak bakıldığında 3 yıllık planlama vaadi de dahil olmak üzere kendisini kurtaracak bir şey yok. dünyanın tüm liglerindeki yarışmacı takımların hocaları böyle bir ilk yarı performansı sonrası kovulur. ancak avrupa ligi performansının da fatih terim'in eseri olduğunu unutmamak gerekiyor. zorlu grubu lider bitiren fatih terim son 16 turunu oynamayı ve takımı toparlamak için bir transfer dönemini daha avrupa ligi performansı ile hakediyor bana göre. son 16 turunu oynamasına izin verilmemesi halinde yine camianın bir kısmında ukde olarak kalacak. bir sonraki başarısızlıkta adam avrupa ligi'nde gruptan lider çıkmıştı ligde hakemler doğradığı için gönderildi diyenler çıkacaktır. bu sebeplerle kalması gerektiğini düşünüyorum.

    bugüne kadar hep savundum, aşağıdaki entride yazdığım gibi 3 yıllık planlamanın gerekli olduğuna, bunu ancak terim ile yapabileceğimize inandım. ama işler öyle bir noktaya geldi ki benim de şüphelerim fazlasıyla arttı. son haftalarda ligde inanılmaz bir dibe vuruş yaşadık. bir takımın bu noktadan radikal bir değişim olmadan toparlamasını çok olası görmüyorum. bakalım daha neler yaşayacağız. aşağıda yazdığım 2. ihtimaldeki gibi takım üzerinde etkisi kalmadıysa, takımın kendisine inancı kalmadıysa istifa etmesi gerekiyor. böyle bir durum yoksa kalıp toparlamaya çalışması lazım. bakalım daha neler yaşayacağız.

    (bkz: #3270159)
  • 33578
    kurduğu takım ne yazık ki gelişmiyor. bugün itibariyle sıradan bir atak organizasyonu hazırlarken bile çaresiz kalıyoruz. problemlerimize çözüm üretmeye çalıştığına dâir de bir işaret de göremiyorum sahada. eskiden elindeki malzemeyi çok iyi kullanırdı. esnek fikirliydi. son döneminde ise sürekli 4-1-4-1 formasyonuyla oynatıyor. üstelik, elindeki futbolcuların uygunluğuna bakmadan. bunu bir sistem oturtma çabası olarak yorumlamak mümkündü işler nispeten yolunda giderken fakat şu anki rezalet durumumuzda hâlâ aynı oyunu oynatmaya çalışması benim de kendisine olan ümitlerimi bitirecek seviyeye getirdi. böyle bir oyunun bizim için ideal olduğuna niçin kanaat getirdi? neden kendisine şöhret kazandıran o görkemli, heyecan verici futbol anlayışını bir anda terk ederek insana hiçbir haz vermeyen son derece sıkıcı bir kurguyu benimsedi? daima merak edeceğim.
  • 33579
    hocam seni hiç eleştirmedim. istifanı aklımdan dahi geçirmedim. bir şeyler değişmez ise bu yolun sonu istenmeyen olaylara sahne olacak.seninle çok güzel ayrılmalıyız. çok kötü oynuyoruz. ben takımı tanıyamıyorum. böyle bir galatasaray izlemeyeli çok uzun zaman oldu.lütfen hocam ya değiş ya da değiştir bu durumu. bu hikaye mutlu sonla bitmeli.
  • 33580
    öncelikle şunu belirteyim; kredisinin sonsuz olduğunu düşünüyor burası çok net. taraftarda bu kadarcık da olsa hatrım vardır diyor buna eminim.

    hocam zaten hatrın olduğu için şu an florya basılmıyor. tribünlerden istifa sesleri yükselmiyor. başka herhangi biri şu rezalete imza atsaydı neler olurdu tahmin bile edemiyorum.

    geçen gün de söyledim. avrupa kupası hayalini kovalayacak. o iş bitmeden kimse istifa falan beklemesin. sezon sonu zaten kendisi ayrılacaktır. ha ligde bu kadar kötü gitmeye insanlar ne kadar dayanabilir, onu da yaşayıp göreceğiz.

    hayırlı akşamlar.
  • 33581
    avrupa'dan elenmiş olsak muhtemelen çoktan istifa etmişti, ancak avrupa hayali için devam ediyor. vedalaşacaksak umarım hoca en azından avrupa'da bir şeyler yapar ve o şekilde vedalaşırız. evet hakemler bu hafta hariç haftalardır doğruyor, evet genç bir takım ve projenin zamana ihtiyacı var ama 21 puan geriye düşecek, 11. sıraya demir atacak kadar da sabır bekleme bizden hocam. avrupa bileti sırasında olsak ben eminim ki bu kadar tepki olmazdı ancak şu bulunduğumuz sıralama gerçekten büyük rezalet.
  • 33583
    galatasaray futbol takımı ile 3 yıllık planlama adı altında. öylesine başlanılmış bir menejerlik oyunu gibi takılan teknik direktör.

    oğulcan çağlayan: avrupa maçlarında oynatamıyorum diye ortalığı birbirine kattı daha sonra tek bir dakika şans vermeyip haftalar sonra sağ bek oynattı.

    barış alper yılmaz: transfer edildikten sonra çok fazla süre bulamadı ardından bir kaç hafta beklenmedik bir anda ilk 11 olarak oynamaya başladı. daha sonra sonradan bile oyuna girmedi.

    sofian feghouli: sezon başı sonradan bile oyuna girmiyorken ardından orta sahada süre almaya başladı belli bir süre sürekli ilk 11 çıktıktan sonra tekrar süre almamaya başladı.

    morutan: özelikle avrupa'da güzel oynarken birden kulübeye geçip süre almamaya başladı. ardından tekrar 11 olarak süre almaya başladı.

    mbaye diagne: fırtına gibi girdiği sezona halil'in takıma katılmasıyla kulübeye çekildi ve süre alamadığı bir çok maç oldu. akabinde tekrar ilk 11 oldu.

    halil dervişoğlu: yarınlar yokmuşcasına ilk 11 olarak oynadı. ardından uzun süre kulübeye çekildi.

    mostafa mohammed: doğru düzgün forma giymedi. bir kaç maç ilk 11 başladı.

    aytaç kara: neden alındığını bilmiyorum ama kaybedilmesi garanti olan maçlarda sonradan oyuna girerek süre buldu.

    gustavo asunçao: neden alındığını bilmiyorum süre de bulamıyor. kayserispor mağlubiyeti kendisinin üstüne yıkıldı sanırım.

    emre kılınç: bir kaç kez ilk 11 başladı daha sonra çok kısıtlı süreler aldı.

    defans dörtlüsü hariç aldığı süreler düzenli olan oyuncular berkan, cicaldau, kerem geri kalan tüm herkes sürekli bir değişim halinde. yani kendisi henüz bu yılın planını bile yapabilmiş değil. kendinden 3 yıllık plan yapmasını beklemek büyük hayalcilik olur. aslında sadece bu yıl değil uzun süredir bu takımın bir ilk 11'i yok ve bu böyle gidip duracak.

    bir an önce kendisi ile yollarımızı ayırmamız gerekiyor. artık gerçekten yeter.
  • 33584
    istifa etmemelidir, kovulmalıdır. yerine de mümkünse yabancı, değilse türk genç, taktik bilen, futbolcudan anlayan,kadro planlamasını bilen, ingilizce ispanyolca almanca bilen, ingiliz gazetelerinde, ispanyol basınında ne var, avrupa futbolunda ne oluyor, güncel nedir, tartışmalar nedir, en azından okuyup takip eden bir hoca gelmelidir. siz gerçekten galatasaray futbol takımının teknik kadrosunun bunları yaptığına inanıyor musunuz ?

    türkiye liginin gelmiş geçmiş en baskın 3-4 forvetinden biri olan gomis'i gönderip de mustafa mohammed denen odun ayaklı, top kontrolü, pas dağıtımı, fundamentali sıfır olan, konyaspor'da oynasa kimsenin dikkatini çekmeyecek adamı takıma alan adamdan geleceğimizi inşa etmesini bekliyoruz. bunun gibi 50 tane daha örnek verilebilir futbolcu tercihleriyle alakalı.

    (bkz: 21 aralık 2021 adana demirspor galatasaray maçı)
  • 33585
    bir transfer dönemi daha umarım kendine emanet edilmez. attık yeter. tudor kadar teşhis koyamadı maalesef. daha ne kadar transfer yapacağız. bir kaleci hariç bir tane bile transfer yapılmasın gerekirse. sorun sadece oynatıp oynatamadığı oyunda değil artık. elçisi vasıtasıyla sahadaki futbolcuları yine çöp ilan etti. şimdi bu futbolcular nasıl inansın nasıl güvensin sana. senin ne farkın kaldı hocam sahada oyuncumuzu fırçalayan hakemden. bugün hala ismail çipe’ye kaleyi teslim etmen bile başlı başına takımı nasıl gözlemlediğinin daha doğrusu gözlemleyemediğinin kanıtı. hocam bu takımın zaten özgüveni yerlerde. ve sen gol yemesi için topun kaleyi tutması yeterli olan bir kaleciyle oyuna başlıyorsun.
  • 33586
    hiçbir şeye kızmıyorum. liderin gerisinde kalmışız, şampiyon olma şansımız kalmamış, takım mental olarak saha dışı sebeplerin de etkisiyle çökmüş kızmıyorum dünyam başıma yıkılıyor 2 aydır yine de sabrediyorum. daha üç gün önce seni destekleyen şeyler yazmışım satırlarca ama 18. haftada yardımcına çalışarak gelişemiyorsak, değişerek gelişeceğiz dedirtemezsin hocam kusura bakma… ilk okuduğumda selçuk taktiksel açıdan değişeceğiz diyor sandım ama bildiğin transfer beklentisi içindesiniz net olarak anlaşıldı. bu takımın olsa olsa bir genç kaleciye ihtiyacı var dahasına değil… sorumluluğu gencecik adamlara yıkıp transfer sevdası peşine düşmeyin bu sizi aciz gösteriyor ve ben takımımın başında bize her defasında umutlu olmayı öğreten hocamın bu acziyetini sindiremiyorum. açık konuşuyorum ben bu açıklamaya kadar takımdaki müspet değişimin farkında olan ve önümüzdeki sezonlara umutla bakan bir taraftardım bu bakış açısı çok yanlış gündelik başarıların sarhoşluğunu isteseydik burada 3 yıllık planlama diye kendimizi yırtıp gençler oynasın varsın yenilelim demezdik…

    edit: maç sonrası toplantıyı tekrar dinledim selçuk’un “çalışarak gelişemiyorsak, değişerek gelişebiliriz” cümlesini transfer için söylemediğine kanaat getirdim. futbolculara da sonsuz güven duyduklarını söylemiş.
  • 33587
    futbolcu öğütme makinası. talepleri ve istekleri her geçen gün farklılaşıyor o yüzden sürekli bir sonraki transfer sezonunu işaret ediyor.

    döngüsü şu şekilde:

    hoca: x oyununu oynatabilmem için a tipli sol bek, b tipli sağ bek, c tipli orta saha, d tipli sağ ön, e tipli forvete ihtiyacım var.

    ilgili yönetici: tamam hocam hepsini aldık getirdik.

    hoca: vazgeçtim, oynamak istediğim oyun için c tipli sol bek, a tipli sağ bek, f tipli ön libero, h tipli sol açık isterim.

    ilgili yönetici: tamam hocam aldık hepsini.

    hoca: yok ben yine vazgeçtim, sağ bek a tipli olsun ama derinde oyun kuran 6 numara istemiyorum adam yiyen orta saha istiyorum. sağ öndeki topçu ofansif oyun kurucu olmasın, iç forvet gibi olsun. sol öndeki topçu da onyekuru gibi olsun ama rashford tadı alalım.

    ilgili yönetici: hocam 25 harcadık ancak bu kadarını tamamladık.

    hoca: boşver boşver. geliştiremiyorsak değiştiririz. getir oradan bir 25 daha ben kış transfer sezonunda harcayacağım.
  • 33588
    süper lig'de şampiyonluk şansımız nerdeyse kalmadı. uefa ligi'nde ise son 16 turundayız. bu dönemde hoca değiştirmenin ne galatasaray'a ne de gelecek hocaya bir faydası olmayacak. bu yüzden sezon bitene kadar fatih terim'le devam etmemiz gerekiyor. takım muhakkak toparlayıp puanlar toplamaya başlayacaktır. uefa son 16 turu maçına kadar da fatih terim'le hazır olmamız gerekiyor.

    hem takım hem de fatih terim kötü bir dönem geçiyor. 4. döneminde iki kez şampiyon olduk, bir kere araya pandemi girdi, sonuncusunda ise 1 golle şampiyonluğu kaçırdık. şampiyon olamadığımız son 2 sezonda da çok iyi top oynadığımız 10'ar haftalık dönemler mevcut. açıkcası hocanın kafasını toparlayıp tekrardan takımı yukarı bir ivmeye taşıyacağını ve düştüğü yerden kaldıracağını düşünüyorum.
  • 33589
    hazır transfer dönemi gelmişken, halihazırda avrupa ligi son 16'sı cepte iken istifa etmesi mümkün olmayan teknik direktör.

    hoca hem transfer hem de avrupa kupalarının hastası. bir nevi bilgisayar oyunu gibi görüyor bu aşamaları. mart ayına kadar bu zevklerinden ödün vereceğini hiç sanmıyorum.

    gelgelelim şuanda başkanlık koltuğunda oturan adamın da terim ile uğraşacak vakti yok. kendisi ne yapıyor bilmiyorum ama koltuğu bu denli sarsilirken terim ismini karşısına almak ile uğraşmaz. bunu hepimiz biliyoruz. terim'in bütün isteklerine he diyip biz aldık hoca beceremedi işte diyip isin içinden siyrilacagina adım gibi eminim.

    kulüpte şuanda körler sağırlar birbirini ağırlar mottosu hakim. mevcut başarısızlıklar, oynana kötü oyun kimsenin umurunda olduğunu sanmıyorum. eskiden olsa taraftar terim kırmızı cizgimizdir diyip mustafa cengiz'e sallardı ama bu sezon malesef canim eski başkanımız da hayatta değil.

    yine devre arasında milyon eurolar harcayıp hiçbir derdimize derman olmayacak futbolcular alacağız. umarım en ufak rezalet ile bu ligi bitirir, bir şekilde bala göte ziraat kupasını alırız. önümüzdeki sezon avrupa şansı ancak bu şekilde olacak gibi...
  • 33590
    (bkz: 21 aralık 2021 adana demirspor galatasaray maçı)

    yunus akgün konusunda verdiği karar bile istifa etmesi için yeterli. yunus hazırlık maçlarında en iyi oyuncumuzdu. oraya barış ve morutan transferi yapıp feghouli'yi takımda tutup yunus'u göndermesi artık bazı şeyleri beceremediğinin ya da takıntılarına göre karar verdiğinin net göstergesi.

    umudumuzu alamadılar ama sen de elinle verme hocam.
  • 33591
    galatasaraylı futbolcular üç aydır maaş alamıyorlarmış. o yüzden 2020-2021 sezonunda 18. haftada liderden 21 puan fark yemişiz. ya hocam allah aşkına şu trollerine şu haberleri yaptırma artık. 21 aralık 2021 adana demirspor galatasaray maçından sonra tüm galatasaraylı basın mensupları ve twitter trolleri tek ağızdan bunu konuşuyor. üç ay denilen şey 12 hafta yapmıyor mu arkadaşlar siz söyleyin. bu takım üç yıldır ne oynuyorda üç ay para alamadılar diye maç kazanamaz olduk.
  • 33593
    kadro kuramasa da 3 yıllık planlamadan bahseden teknik direktörümüz.
    okan'ı gönderip ismail ve fatih'i kadroda tuttu. babel, arda, barış, feghouli'yi takımda tutup yunus'u gönderdi. 3 yıllık planlamayı yapacak adam fatih terim değil arkadaşlar. şimdi de çalışarak gelişemiyorsak, değişerek gelişiriz muhabbeti çıktı. oh ne güzel her transfer dönemi olmadı baştan kuralım... kadro kurmayı bilen biriyle 3 yıllık planlama yapılır.
    zaten son şampiyon olduğunda da kadronun temellerini atan o değildi. kadro giderek bozuldukça ocak-yaz transfer dönemi bahaneleri döngüsüne girdik.
  • 33594
    football manager hastası arkadaşlarımız iyi bilirler transfer sezonlarında scoutlar yollanır, nerde genç potansiyelli futbolcu, boşta ya da satılık listesinde yıldız oyuncu varsa takıma transfer ederiz. begenmediklerimizi de ne boş oyuncu çıktı ya deyip yine ilk transfer döneminde bir şekilde elden çıkartmaya çalışırız ve bu transfer silsilesi bu şekilde devam eder. hoca sanki bunu reelde yaşıyor. bizim hayallerimiz hocanın gerçekleri.
  • 33596
    kaç maçtır sürekli pozitif basmaya özen gösterdim. her ortamda son 4-5 maçlık kötü skorlu performansların iyi taraflarını görmeye çalıştım. sürekli hamle hatası yapıyor diye dert yandım. ama artık yeter.
    pereira için de aynı şeyi söylemiştim. bir hatayı çok defa yaparsan bu artık hatadan çıkar tercih olur.
    sayın terim ne yazık ki yanlış hamleleri doğruymuş gibi kabul ettirmeye çalışıyor.
    sezon sonuna kadar beklememiz gerektiğini söylüyordum ancak bir çuval incir berbat oluyor. bu adamlar genç. bunlara başarı verdiremezsen ne piyasa yaparlar ne moral olarak ileri giderler.
    bir de yardımcı hocan çıkıp diyor ki; hocamızla görüştük "çalışarak gelişemedik değiştirerek gelişeceğiz".
    e nerde kaldı 3 yıllık planlama?
    nerde kaldı yetiştirici kulüp olma arzusu?
    bu başarısızlıkla bu çocukların mental sağlığı iyi olmaz. uefa'da şansa göre ilk rakibe de elenirsek tüy dikmiş oluruz.
    bugünden tezi yok artık futboldan elini çekmeli.
    olmuyor artık iki tarafta yıpranıyor bu işin sonu kötü bitmeden düzgünce bitirelim.
    biz seni iyi hatırlarız da hocam yeni nesil bilmezler seni. tadında bırakalım bu işi bitirelim. şuan en iyi hizmet istifa gibi duruyor. bu takımın ölü toprağı üstünden kalkması için güzel bir dille bırakman lazım.
  • 33597
    selçuk inan'ın söylediğine göre transfer fikrinde olan hocamız.

    --- alıntı ---
    selçuk inan: çalışarak bu durumu geliştiremiyorsanız değişerek biraz da değiştirmemiz gerekiyor.

    --- alıntı ---
    bu söylem özeleştirinin yapılmadığını çağrıştırıyor bana. yahu çalışan da sorun arayıp onu değiştirmeye kalkıyorsunuz da çalıştıranda neden sorun aramıyorsunuz ? hep mi hırsız suçlu, ev sahibinin hiç mi suçu yok ?
  • 33599
    (bkz: 21 aralık 2021 adana demirspor galatasaray maçı) yenilginin uzerinden bir gun gecti sayilir.
    yarindan itibaren yine hoca guzellemeleri dinlemeye baslayacagiz.
    su anda mac ile ilgili olumlu butun bilgiler derlenip hazirlaniyor.
    aslinda iyi oynadigimiz, sucun hakem ve oyuncularda oldugu 3 yil sabretmemiz gerektigi falan yazilacak.
    sonra yine bir yil gececek hocanin bir bildigi vardir denecek yine transferler, yine sabir temali entryler derken bir bakmisiz taraftar vasata alismis.
  • 33600
    (bkz: 21 aralık 2021 adana demirspor galatasaray maçı)
    22 aralık 2021 itibarıyla bu sezon türkiye ligi’nin son iki aydaki en başarısız teknik direktörüdür:
    7 maç 0 galibiyet.
    bunu kendisine yakıştırabiliyorsa bir şey diyemem. ama selçuk inan’a söylettiği sözlerin arkasındaysa, uefa avrupa ligi’nde bu yetersiz kadronun nasıl olup da bu denli zorlu bir grubu mağlup olmadan geçtiğini de anlatması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın