resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 33834
    galatasaray'ın efsanesidir. doğru.

    galatasaray tarihinde heykeli dikilmesi gereken 2-3 kişiden biridir. doğru.

    galatasaray'ın iyiliği ve başarısı için çalışır. iyi niyet konusunda evet. geçmişte evet ama artık enerjisi ve gayreti yetmiyor. daha da kötüsü kontrolünü yitirdi ve bunun farkında değil. ben galatasaray'a zarar verdiğimi fark edersem bırakırım tarzında cümleleri bunu gösteriyor.

    kendisi ile uğraşılmaktadır. doğru ama kendisi de kendisi ile uğraşılmaması için sağ duyulu ve sakin kalmamakta, sürekli polemik ve atara atar tarzında yaşamaktadır. bu onun değil yönetimlerin üzerine vazifedir. bu yaklaşımı kulübe zarar olarak dönüyor.

    galatasaray'ın çıkarlarını kendi çıkarlarından önde tutar. katılmıyorum. sebep ise kendisinden sonrası için hiç bir hazırlık yok, yarın gitse ne bir sistem var, ne oyun anlayışı, ne de iyi bir altyapı koordinasyonu. yanındakileri hep yancılarından seçiyor, kendisine eleştirel yaklaşanları asla yanında tutmuyor, liyakat gözetmiyor.

    kendisinin formsuzluğuna sabredilmelidir. doğru.

    kendisinin formsuzluğuna sonsuza dek, emekli olana dek sabredilmelidir. hayır, hiç kimse galatasaray'dan büyük değildir.

    takımın bu sıra düştüğü durumlarda en büyük hata payı terim'indir. doğru, tüm takım yapılanması 3 yıldır terim'in üstediğine göre yapıldı. alınsın dediği oyuncular alındı, gitsin dedikleri gitti.

    takımı iyi antrene edemiyor. doğru. sistem yok, goller bireysel beceri, birinci ligin sonuncusundan sahamızda 3 gol yiyoruz, takımdaşlık yok ve futbolcular bencil oynuyor, duran top organizasyonu ve alışılmış hücum organizasyonu yok. yeni transferler çılgın başlayıp her hafta daha da biterek devam ediyor. takım tutarsız, avrupa ligindeki yırtan takım ligde kediye dönüşüyor. oyuncuları motive edemiyor. ilk yarılarımız çöp, eskisi gibi devre arası hocam hizaya çeker ikinci yarı iki tane atar geçeriz diyemiyoruz.

    yönetim terim'i uzaklaştırmalıdır. yanlış. şu an için yanlış, ama ünal aysal'ın kararı yapılış yöntemi olarak hatalı olsa da uzaklaştırması doğru idi. çünkü kendisine ve galatasaray'a kötülük yapanlarla yan yana yüzünde güller açarak pozlar verdi, kulübe zarar verdi. galatasaray'da hiç bir yönetici o tip bir durum olmadıkça terim'i uzaklaştırmaya yeltenmemelidir. zira yönetime gelecek hiç kimse ama hiç kimse terim'den büyük değildir.

    taraftar terim'i istifaya davet etmelidir. yöntem olarak stadda gür sesle değil ama ima yoluyla evet. birilerinin doğruları doğru yöntemle dile getirmesi lazım ve bunlar yönetimden değil taraftardan olmalı.

    terim galatasaray'a bundan sonra faydalı olabilir mi? evet ama teknik direktör olarak değil. galatasaray'ı kendisinden büyük ve önemli görüyorsa altyapı hocalığı yapabilir mesela, teknik sorumlu sıfatıyla kulübeden tribüne veya yönetime geçebilir. başkanlığa gidebilir.

    sonuç olarak ne olması gerekli?

    galatasaray'ın kendisinden önemli olduğunu kabul etmesi gerekli. terim'in galatasaray'a teknik direktör olarak bu döneminde faydalı olamadığını kendisinin kabul etmesi gerekli.

    galatasaray'ın kendisinden önemli olduğunu kabul etmesi gerekli. takıma iyi futbol oynatamadığını, taraftarı mutlu edemediğini kabul etmesi gerekli.

    galatasaray'ın kendisinden önemli olduğunu kabul etmesi gerekli. kendisinin gelip geçici olduğunu ve iyi bir yapılanma sunamadığını kabul etmesi gerekli. galatasaray'ın geleceğine dair yapılanma gibi bir fikrinin aslında olmadığına kendisinin de ikna olması, babel gibi oyuncularda sürekli ısrarla galatasaray'ın geleceğine yatırım yapmadığını gördüğümüzü kabul etmesi gerekli.

    galatasaray'ın kendisinden önemli olduğunu kabul etmesi gerekli. basın toplantılarında kurduğu cümlelerle, iyiye gidişatı ima etmeleriyle, ocağı veya sezon sonunu beklememizi istemekle kendisine zaman kazanmaya çalıştığının taraftar için artık geçerli argümanlar olmadığını ve bu tip söylemlere taraftarın 3 senedir zaten inanmadığını fakat kendisine olan yüksel saygı ve "yaparsa terim yapar" büyüsünün şu sıralar artık tamamen bozulduğunu kabul etmesi gerekli.

    galatasaray'ın kendisinden önemli olduğunu kabul etmesi gerekli. geçmiş yönetimlerle tartışmalarının, her daim arkasında olan taraftara çıkışmalarının, gençleri geliştiremeyişinin ve yaşlı oyuncularda ısrarının, işler kötüye gidince hakemleri ve federasyonu sorumlu tutmasının, futbolcularda otoritesinin kalmadığının, sezonun çeyreğini tribünde geçirmek pahasına da olsa bazen göz göre göre sivrilmesinin, taraftara pembe tablo çizdiğinin taraftarlarca farkında olunduğunun ve kendisinin galatasaray efsanesi fatih terim olması sebebiyle taraftarın müsamahadan ödün vermediğinin farkında olması gerekli.

    sözün özü, artık bu şekilde gitmediğini kabul edip kendi kendisine dur demeli. kimsenin terim'i istifaya davet etmesi gerekmeden gerekeni yapmasının zamanı geldiğini kendisine itiraf etmeli. galatasaray'a teknik direktör olarak 25 yıldır verdiği faydanın verdiği zarardan hala büyük olduğu ama bu durumun yokuş aşağı eksiye doğru gittiğinin farkına vararak, saygınlığını mümkün olduğunca yüksek halde iken teknik direktörlükten çekilip kulübe başka yollarla hizmet kapısının kendisi için açılması konusunda yönetimden ve tüm camiadan destek almalı ve destek bulmalıdır. hiç kimse galatasaray'dan daha büyük ve vazgeçilmez değildir, yaşayan en büyük efsanesi fatih terim bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın