• 3042
    takımımızı incelemeye son şampiyon olduğumuz yıldan başlayalım. son şampiyonluğumuzu ilan ettiğimiz oftaş maçımızın ilk 11'i :

    aykut, sabri, servet, emre, hakan balta,barış, mehmet topal, ayhan, arda, hakan şükür, ümit karan

    kadroyu tek tek inceleyelim. kalede aykut var. şu an kime aslında aykut kötü değil standart kaleci desem ofsayt manyağı olurum. sağbek'te sabri var ki adamın eleştirilmediği gün yok. sol bekte ise artık belki haklıca belki biraz haksızca yemediği küfür kalmayan hakan balta var. aynı hakan balta bu oftaş maçından kısa bir süre sonra avrupa şampiyonasında ronaldo'ya adım attırmamıştı. o sene aralıksız bindiren nameler düzülen hakan baltaydı. savunmanın göbeğinde artık gaziantepte oynayan emre güngör ve yanında ne hainliği ne adamlığı kalan ve o maçta şampiyonluk kutlamalarına ayağı elinde takım arkadaşlarının yardımıyla çıkan servet var.

    orta sahada yine bam'ı görüyoruz. ama tek bir farkla. o zamanlarda takımın el freni olarak görülen ve gittiğinde kem küm edilen mehmet topal var m harfinde. diğer iki isim hakkında ise şu anda yazılanları hepiniz gayet iyi bliyorsunuz. anlaşılmayan kısım ise bizim ayhan ve barış orta sahası ile şampiyonluk yaşadığımız gerçeği.

    ileri ikilide hakan şükür ve ümit karan var. ümit karan hakkında bir şey yazmayacağım. bu takımın şu andaki takımımızdan en büyük fark ise tartışmasız hakan şükür'dür. böyle devamlılığı olan bir forvetin eksikliğini çok çektik.

    arda için söyleyeceğim bir şey yok çünkü bu sezon sakatlığı nedeni ile bize faydası olamadı.zaten sakatlanmasa bu durumda olmazdık.

    aykut,hakan balta,sabri, servet ayhan,barış,arda hala bu takımdalar. son şampiyonluğumuzdan 8 oyuncu var kadromuzda. üstüne üstlük lucas neill gibi ayağı bu kadar düzgün ender rastlanacak bir savunmacı mehmet topal'ın yerine ise lorik cana gibi bir isim var. baros pino stancu gibi isimleri şu aşamada saymıyorum bile.

    bu durumda olmamızın en büyük sebebi ise defalarca belirttiğim gibi ne orta sahasızlık ne de forvetsizliktir. mental sorun çektiğimiz gün gibi aşikardır. hagi'nin 18 şubat 2011 basın toplantısından küçük bir alıntı :

    ''futbolculara özgüven kazandırmaya çalıştırıyorum. tekrar futbol oynama zevkini geri kazanmalarını istiyorum. görüyorsunuz ki bir maç iyi oynayıp, bir maç kötü oynuyoruz. sonuçlar bazen iyi oluyor, bazen olmuyor, ama durum bu''

    3 sezon önce şampiyonluğa ulaşan kadromuz bu haldeyse yılların getirdiği ve artık futbolcuların zihinlerine yerleşmiş olan mental eksikliği giderecek birisine ihtiyacımız var. inanıyorum ki bu takım bir galibiyet serisi yakalaması halinde düzlüğe çıkacaktır. işte hagi ile olmaz diyenlerin bilmesi gereken nokta bu. adale sakatlığı iyileşir ama mental eksikliğin giderilmesi için sadece ve sadece zamana ihtiyaç vardır.

    edit : jardel'e teşekkürler emre'leri karıştırmışım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın