• 16835
    son birkaç günkü fenerbahçe gündemiyle ilgili yorumları okuyunca yazarların genel beklentisi şu çıkıyor:

    “galatasaray hep yensin, hep şampiyon olsun (çok güzel, bence de). fenerliler ‘tamam abi en büyük cimbom, kapattık feneri’ diyip kenara çekilsin. olgun bir şekilde hayatlarına devam etsin. takımları üzerinden hiçbir şeye sevinmesin, sevinemesin. sorulduğu zaman ‘en iyi en şampiyon cimbom, ama fenerliyiz işte nabalım abi’ desin. hem şampiyon olalım, hem her maç 5’leyelim. ölsünler kahırlarından ibneler”

    ne güzel işte adamlar hiçbir şey kazanamadığı halde ufak şeylerle eğlenip mutlu oluyor. kazanamayıp kazanamayıp galatasaray’ı iyice gözünde büyütüp komplo teorileri üretiyor ve böylece daha da öğrenilmiş çaresizliğe düşüyor. iki satır mutlu olsunlar, bir şeylerle oyalansınlar.

    unutmamak gerekir ki galatasaray’ı başarıya götüren öğeler ile fenerbahçe’nin beslendiği kavramlar tamamen farklıdır. birbirlerini taklit etmeye kalktıklarında başarılı olamazlar zaten. o tarafın gündemiyle burayı germenin bir anlamı yok.

    bizim eksiğimiz gediğimiz, yapıp yapamayacağımız işler az çok belli. bunlara odaklanıp çözüme kavuşturduğumuz sürece en büyük engelimiz rakibin saha dışında yarattığı ve git gide dozu arttırdığı baskı gibi görünüyor. oralara kafa yormak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın