resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:31
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 10773
    darbeye bağlı sakatlığı elbette 7 aydır devam etmiyordur fakat hiç dinlenme periyodu bulamadığından(kendisi istedi veya hoca oynattı farklı bir konu o), tam iyileşememişse muhtemelen bireysel veya takım antrenmanlarından bazılarına katılmıyor sakatlığının kötüleşmemesi için. muhtemelen fenerbahçe maçında da ağrıları vardı o yüzden çok statik kaldı.

    ama özellikle fiziksel antrenmanları atlamak zorunda kalırsanız; aynı zamanda kalori de ekstra kalır ve her geçen gün mauro'da olduğu gibi kilo alırsınız. bu noktada beslenmede çok titiz olmak gerekiyor lakin bazen titiz beslenme dahi fayda etmeyebiliyor. ilaç tedavilerinin bazıları etkilerinden ötürü kilo almaya/yağlanmaya/şeker seviyesi düzensizliğine sebep oluyor. en üst düzey kulüplerde ve futbolcularda da olan bir durum bu; gayet normal yani, bu yüzden icardi'yi suçlayamayız. ama keşke dinlenseydi en azından 3-4 maçlık bir periyotta.

    sezon devam ederken kalori açığı verip kilo vermek ise daha da riskli. tatil -ve kamp- dönemi bu konular için daha doğru. fakat şahsi fikrim çok uğraş(a)mayabilir eski kilosuna dönmek için*; en azından bu kilosunu korusa bari sakatlığı olmadığında fizik olarak daha iyi olacaktır. ilk sezonundaki icardi'yi fizik olarak bir daha tekrar görebileceğimizi sanmıyorum; daha tecrübeli, daha etkili, daha skorer vb görebiliriz ama fiziksel açıdan pek düşünmüyorum. zira kariyerinde bu aşamada değil bir sporcu, farklı işlerdeki insanların çoğu dahi aynı motivasyonu bulamayabilir.

    bu kadar statik şekilde oynaması/oynamak zorunda olması takıma zarar verebiliyor. tabiiki kimse karakterine, kalitesine, aidiyetine, maaşına vb laf etmiyor. tüm taraftarlarımızın derdi daha iyi halini görmek. hatta bana kalırsa oynamasa dahi takımda kalsın ve emekli olsun; getirisi maaşından çok daha fazladır. yerine çok hareketli bir forvet oynasa şu katkıyı alacağımız soru işareti. ama şu bir gerçekki; arada veteran maçları izliyorum; 50 yaşındaki futbolu bırakan adamlar bu kadar statik, fiziksel olarak bu kadar kötü değil. iyi bir ceza sahası golcüsü olması ve skora katkısı bunu normal kılmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın