• 9683
    tribüne gelen taraftar profili inanılmaz derecede değişmiş olan ve hala daha da değişen taraftar.

    yıllarında aynı yerde aynı koltukta kombine sahibiyim, batı tribününde oturuyorum. sene başında inanılmaz kombine satıldı ama özellikle son 4 senedir etrafımda üst üste 2 kere aynı kişileri görmüyorum.

    görmemek çok garip geliyor, sene başında bulunduğum tribünde yer değişikliği için bile alan yoktu. kombine alan herkes biletini her maç devrediyor.

    takımımızı, galatasaray sevdalısı herkesi elbette maça gelmeli ama tribünün bir kuralı vardır, topluluğa uyarsınız. ambiyansa ortak olursunuz, maalesef böyle bir şey yok.

    özellikle maça, bileti kombine sahiplerinden alan kişiler tribünde aykırı olmayı kendinde bir hak görüyor.

    merdiven sonundaki korkuluklarda bekleyen ve başkalarının açısını kapatan, kendi yerinde oturmayan, aynı koltuğa iki kişi sığmaya çalıştıkları için başkalarını rahatsız eden, çocuğu ve eşi ile geldiği için çok fazla bağırılmamasını rica eden, maçın ya da sezonun en gergin anında istemsizce edilen küfür olduktan sonra sizi uyarmaya çalışanlardan tutun neler neler var.

    tribünde holiganlık ya da taşkınlık yapmıyoruz. kimseye zarar vermiyoruz, kimseyi rahatsız etmiyoruz. her hafta beklediğimiz tek şey tribüne gelip biraz bağırmak ve stres atmak.

    etrafımızda eşi ya da çocuğu ile gelen insanlara da özellikle bakarak kendimizi tutmaya, küfür ediyorsak daha az etmeye ya da daha az bağırmaya çalışıyoruz.

    tüm tribün konsantre olmuş, takıma destek verirken hedef oyuncu seçip onun üzerine oynarken, bana dönüp de ona az bağırın ben ailesini tanıyorum dedi. olay şakasız bu noktada.

    taşkınlık yapsın herkes demiyoruz adabı ile bu işi yapalım ve siz de ayak uydurun diyoruz. her korner de her duran top olduğunda kamera açın demiyoruz, ya da maç 1-0'ken flaş yakın da demiyoruz. böyle olduğu sürece her gol yediğimizde taraftar siniyor ve hemen o insan yoğunluğunun trafiğinin içerisinde girebilirse instagram'a giriyor.

    gerçekten hayret verici olmaya başladı, umarım en kısa sürede gerçek kimliğini döner. bunun ilk kuralı da kulübün kombine satarken devamlılık oranına bakması.
App Store'dan indirin Google Play'den alın