• 31
    eski haber. bu olgunun sadece dozu değişir, o da hep toplumun sosyopolitik eğilimleriyle paralel seyretmiştir ve seyretmektedir. akşam haber kanallarından birini açın, orada da kesin "ifade özgürlüğü var, eleştirmek serbest ama..." diyen birilerini duyarsınız. bu zihniyetin en azından sözlükteki yansımasına karşı yıllarca * boşa kürek çektikten sonra artık daha fazla tekrara değmediğine karar verdim, çok nadiren yazıyorum. toplu bir hareket olursa haber verirsiniz *. yani kaç yıldır aynı muhabbetler döner durur; bundan önce de, bundan sonra da...

    ha, nispeten yeni ne var; sözlükte farklı fikirlere tahammülsüzlük, artık * * yazarların nick altına gidip direkt olarak "bu adam galatasaraylı değil!" ithamında bulunmak şeklinde dışavuruluyor. hani diyorsunuz ya "karşıt fikir dedikleri de şu ha" diye, aynı hesapla "karşıt fikre tepki gösteririz tabii ki, gayet doğal"daki tepki dedikleri de "dış takımların ajanı bu" diye yazarın nick altına çarpı atmak. yeni bir şey konuşmak istiyorsanız bu yeni trendi konuşun.

    sözlüğümüzde "yazdığı şeyleri beğenmediğim yazarlar da sözlük tarafından benimle eşit derecede taraftar ve yazar olarak görülmeli mi?" sorusuna yönelik bir ortak kanı oluşsun önce. mesela 10. nesil yazarların bir kısmı, bu soruya çok net ve soğukkanlı bir "hayır" diyor gözlemlediğim kadarıyla. bu tarz temel konular hakkında yeniden bir uzlaşılması lazım yani.
App Store'dan indirin Google Play'den alın