• 33564
    yapılan transferler (wilfried zaha ve tete) takımın hücum düzenini bozdu. bu hücum oyuncularından organize bir oyun çıkarmanın yegane yolu 4-3-3 oynamak. iki kanat forvet ve mauro icardi. ancak orta sahaya en aşağı zaha kalitesinde bir oyuncu alınmazsa bunu da yeterince iyi oynayamayacak, geçen yılın çok gerisine düşeceğiz.

    futbol, her şeyden önce uyum işidir. aylardır burada ben ve birkaç arkadaş, muhtelif kanallarda da birkaç zavallı yorumcu anlatmaya çalışıp çeşit çeşit ithamlara maruz kalıyor. şimdi herkes yangınlarda; bir ay sonra okan buruk, iki ay sonra da erden timur başlıklarında bu yangın ortalığı kasıp kavuracak böyle giderse.

    kadroyu koruyarak yapmamız gereken üç şey vardı: sol bek almak, orta saha almak, rotasyonu genişletmek. biz ise en ihtiyacımız olmayan mevkilere, hücum düzenini ve takım uyumunu bozmak pahasına, çalım ve yıldız hatrına transferler yaptık; önceliklerimizi öteledik. suyumuz yoktu, viski aldık: sabaha baş ağrısıyla uyanacağız.

    bu kadar tüketim odaklı olunmaz. hep daha iyisini almaya kalksaydık uefa kupasını kazanan kadro da her sene değişirdi. biraz elindekinin kıymetini bilmek, onu geliştirmeye çalışmak lazım. feci bir transfer dönemi geçirdik ve şimdi bu takım, galatasaray futbol takımı, felaketin eşiğinde. hele bir yol kazası yaşar da şampiyonlar ligi'ne gidemezsek, oynanan kumarın ne feci olduğunu çok acı şekilde göreceğiz. teknik heyet ve yönetim aylardır yaptıkları yanlışın farkına varmalı ve derhal gerekli önlemleri almalı. iş hiç iyi bir yere gitmiyor.

    bu arada, yazdıklarım 12 ağustos 2023 kayserispor galatasaray maçı ile ilgili değil. oradaki kötü oyun ayrı bir dava. geçen yıl en kötü gittiğimiz dönemde haksız şekilde yerden yere vurulurken okan buruk'u canhıraş savunduğum için şimdi gönlüm rahat söyleyebiliyorum: okan hoca takımı hazırlayamamış. nasıl olacak bilmiyorum ama artık bu kadrodan uyumlu bir oyun çıkarmak ve bunu olabildiğince çabuk sahaya adapte etmek lazım. yoksa bir anda ipin ucu elimizden kaçar gider, ne olduğunu anlamayız bile.
App Store'dan indirin Google Play'den alın