• 629
    aslında yalan değildir, 1959 öncesi şampiyonluklar vardır fakat geçerli sayılmamaktadır; bunun sebebi 50'li yıllarda türk takımlarının avrupa'ya gitmek istemesi fakat o dönemki türk liginin avrupa tarafından kabul görmemesinden dolayıdır. bunun üzerine ulusal resmi lig kurulmuştur ve kurulduğu dönem herkesin onayından geçerek * kurulmuştur. buraya kadar kafa karıştırıcı bir şey yok her şey net, peki beşiktaş’ın 2 şampiyonluğuna gelecek olursak 57 ve 58 sezonlarında şu anki ligin temelleri atılıyor olup beşiktaş avrupa’ya gitmiştir. 2001 yılında ülkemizde yıldız sistemi uygulanınca o dönemki beşiktaş yöneticileri önce ttf’ye 2 şampiyonluğun sayılması için başvurmuş, reddedilmiş ancak uefa kararı gereği avrupa’da oynadığı için o dönem şampiyonluklarının sayılması gerekli, bu sebeple tff kabul etmiş.
    https://imgyukle.com/i/rHw6Qj

    internetten 59 öncesini biraz araştırdım ve bunlara ulaştım, bana soracak olursanız camiamız bu 5 yıldız muhabbetinde sonuna kadar gereken neyse yapmalı ve bu saçmalığın sesini kesmeli.*beşiktaş’a gelirsek adamlar şansa bala 2 tane bedava şampiyonluk ceplemiş ona da bizim yapacağımız bir şey yok gibi.

    not: 1956 yılında galatasaray’ın da avrupa’ya gittiği söyleniyor ancak o dönemki türk ligi şu anki lige benzemediği için o şampiyonluk sayılmamış deniliyor, tam anlamadım ama beşiktaş gibi bedava şampiyonluk alma ihtimalimiz varsa peşinden koşmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın