• 626
    acilen cevap verilmesi gerekendir. burada hala bazi polyanna yazarlar “tinlamiyoruz”, “ugrasmayin”, “doktor kendi haline birakin dedi” modunda takilsalar da devir sosyal medya devri, tinlayacaksin ve zamaninda unal aysal’in yaptigi gibi her seferinde cevabini da vereceksin.

    bu ulke boyle s*klemiyoruz diye diye bu hale geldi. sen s*klemiyoruz, tinlamiyoruz dedikce adamlar yalan algi ve toplum muhendisligiyle zeytinyagi gibi su ustune cikiyor. hem sporda hem de siyasette boyle.

    bugun sahada kazanamadiklarini - ozellikle son 8 yilda galatasaray’a kaybettikleri tum savaslari - boyle hic bir gecerliligi olmayan saha disi algi ve tehditlerle kazanmaya calisiyorlar. alenen biz sahada o kupalari alamiyoruz ama bak hileyle, algiyla, uydurdugumuz yalani herkese kabul ettirme kabiliyetiyle sizden daha ustunuze getiriyorlar.

    normal bir ulkede bir takim boyle birsey denesin, lisansi iptal olur, degil para cezasi, bir daha maca cikartmazlar. ama iste ulke turkiye olunca her turlu hile hurda serbest. o yuzden cikip zamaninda nasil bu ates ufleyerek sonmez dediysek bugun de cikip 3 yildizlisiniz uzatmayin dememiz lazim.
  • 627
    hafife alınmaması gereken saçmalıktır. bu ülkede haklı olan değil sesi çok çıkan kazanır. şu an da bu konuda sesi çok çıkan fenerbahçe'dir. bugün gerçekten sahaya 5 yıldızla çıkılır ve federasyon buna çok ağır bir ceza vermezse yönetimin o koltukta oturmaya hakkı yok demektir. sahada kazandığınız şampiyonlukları masada kaybediyorsanız bir zahmet orada oturmayın. en azından ekleyin 5 yıldız daha formaya 9 yıldızla çıkın, herkes fazladan 5 yıldız ekliyordu biz de ekledik diye açıklama yapın.
  • 628
    şampiyonluklar alın teri ve göz yaşıyla kazanılıyor. masada kaybedilmesi kabul edilemez. yarın öbür gün transfer yarışında kapıştığımız oyuncuya "biz türkiye'nin en çok şampiyon olan takımıyız, bize gel" diye algı kasacaklar. algı cephesini o kadar kolay terk etmemeliyiz.

    yabancı troll futbol hesaplarına sistematik olarak mizah malzemesi olarak verilerek fenerbahçe'nin kredibiletisinin yerlere çekilirken eş zamanlı yasal aksiyonlar alınması lazım. galatasaray lisesi age of'ta işçi basar gibi hukukçu basıyor. görelim hadi kulübün sahibi olarak takılan liseli abilerin ağırlığını.

    gerekirse sneijder, melo gibi eski futbolcularımızdan durumu anlatan ve dalga geçen paylaşım ricası yapılabilir. hatta icardi de artık resmi futbolcumuz olmadığı için ceza almadan paylaşım yapabilir diye düşünüyorum, check etmek lazım.
  • 629
    aslında yalan değildir, 1959 öncesi şampiyonluklar vardır fakat geçerli sayılmamaktadır; bunun sebebi 50'li yıllarda türk takımlarının avrupa'ya gitmek istemesi fakat o dönemki türk liginin avrupa tarafından kabul görmemesinden dolayıdır. bunun üzerine ulusal resmi lig kurulmuştur ve kurulduğu dönem herkesin onayından geçerek * kurulmuştur. buraya kadar kafa karıştırıcı bir şey yok her şey net, peki beşiktaş’ın 2 şampiyonluğuna gelecek olursak 57 ve 58 sezonlarında şu anki ligin temelleri atılıyor olup beşiktaş avrupa’ya gitmiştir. 2001 yılında ülkemizde yıldız sistemi uygulanınca o dönemki beşiktaş yöneticileri önce ttf’ye 2 şampiyonluğun sayılması için başvurmuş, reddedilmiş ancak uefa kararı gereği avrupa’da oynadığı için o dönem şampiyonluklarının sayılması gerekli, bu sebeple tff kabul etmiş.
    https://imgyukle.com/i/rHw6Qj

    internetten 59 öncesini biraz araştırdım ve bunlara ulaştım, bana soracak olursanız camiamız bu 5 yıldız muhabbetinde sonuna kadar gereken neyse yapmalı ve bu saçmalığın sesini kesmeli.*beşiktaş’a gelirsek adamlar şansa bala 2 tane bedava şampiyonluk ceplemiş ona da bizim yapacağımız bir şey yok gibi.

    not: 1956 yılında galatasaray’ın da avrupa’ya gittiği söyleniyor ancak o dönemki türk ligi şu anki lige benzemediği için o şampiyonluk sayılmamış deniliyor, tam anlamadım ama beşiktaş gibi bedava şampiyonluk alma ihtimalimiz varsa peşinden koşmalıyız.
  • 630
    fenerbahçe'nin 5 yıldızlı logosuyla alakalı olmayan muhabbettir. şöyle ki, galatasaray da gidip, marka tescil yaptirip 10 yildizli logoyu resmilestirip, formasina koyabilir.

    bu fenerbahçe'nin yaptığı cakalligin daniskasidir. simdi eger, bunlar federasyona biz logomuzu degistirdik diye 5 yildizli logoyu sunarlarsa, federasyon da resmi olarak tanimlanan yildizlari da formaniza koyacaksiniz derse o zaman bu gerizekalilarin formasinda 8 yildiz olacak.

    o zaman bu yildiz muhabbeti sulanmis olacak. hicbir anlami kalmayacak.

    bu yalan, kulliyen yalandir. iddialari sacmadir.

    edit: ekleme. yildiz hatasi duzeltildi. klavye azizligi. parmaklar buyuk kusura bakmayin.
  • 631
    yalanın gerçeğe dönüşmesi anında galatasaray da türkiye kupası şampiyonluklarını (fener'in saydırmaya çalıştığı tr futbol birinciliği usul olarak tr kupasıdır), ucl'ye gönderildiği yılı (bjk' avrupa'ya gönderildiği için sampiyon sayıldıgı iki yıl referans alınır), istanbul ligi şampiyonluklarını (zamanının en önemli organizasyonudur. kulüpler fener'in şampiyonluk saydırmaya çalıştığı milli küme'ye takımlar yedek kadrolarını yollar istanbul ligi'ne canla başla asılırdı.) ve güneşspor'un (gs'den ayrılarak kurulmuş yanlışım yoksa kapanıp gs'ye katılmıştır.) şampiyonluklarını saydırır.

    bunun olmasındaki engel ne?
  • 632
    bizim bir şey yapmamıza gerek fenerbahce o yıldızları çerçeveli bir logo içerisine koyabilir. aksi takdirde birçok anadolu kulübü logolarinı alt liglerdeki şampiyonluklarını gerekçe göstererek yıldızla donatabilir. fenerbahce aslında saçmalayarak bor yolun kapısını açıyor olacak. gerçi nihai amaçları bu işi sulandırmak ama konu başka bir noktaya gidecek bunların kafası ile. bir de borsaya açık bir şirket bu, galatasaraylı bir hisse sahibi marka değerini düşürüyorlar, değersizleştiriyorlar diye dava açabilir mi acaba? fırat develioğlu'nu göreve çağırıyoruz.
  • 633
    türkiye'deki tff'nin pasifliği, aman bana laf gelmesin korkusu sebebiyle yapılan başvuru yıllardır sürüncemede, yukarıdan bir yerden şu kararı verin beklentisi olduğu açık. çünkü türkiye'de artık hiçbir kurum kendi başına karar veremiyor.

    bırakın milleti yavaş yavaş 5 yıldızlı fb'ye alıştırma sinsiliğinizi. üç maç oynayarak alınan kupaları 1959 sonrası oluşturulan ulusal liglere eşit saymak hiçbir hakka hukuka uygun değil.
  • 634
    ortalama bir hukuk devletinde bırakın aksiyonu, tenezzül ettiğinizde dahi cezası anında şaaak diye yapıştırılacak talimata aykırı hareketlere ses-seda çıkarılmayan ülkemizde, kaosun devam sebebi şu saçma talebe,
    üstelik talimatnamede karşılığı açıkça yazmasına,
    üstelik geçmişte emsal örnekler olmasına rağmen yıllardır bir "red" cevabı veremeyen tff'dir.
    ... ve bu iş sürüncemede kaldıkça karşı taraf her geçen dakika işi sulandırmada, g.tüm g.tüm uygulamaya geçirmede bir beis görmemektedir.
    niye görsün ki!
    bugün kupa töreni,
    yarın hazırlık maçında sahaya çıkma,
    birkaç aşama sonra lig maçında sahaya çıkma,
    ne güzel, ne "hoop, sen ne yapıyosun" diyen, ne de ceza veren var nasılsa.
    hem yaptıkça yanına kar kalıyor, hem de kamuoyunu yavaş yavaş hazırlıyorsun, ne güzel değil mi!
    zaten birkaç aşama sonrası, hadi verin bakalım benim 28 şampiyonluğa göre yayın geliri ödemelerimi olacak.
    bu konuya karşı sallamamak bir yoldur, zira talep saçmadır ve kanun-kural-talimatname varsa buna güvenir, doğrunun yapılacağına inanırsın.
    lakin bizim ülkemizde sallamamak, gelişmelere, oldu bittilere göz yummak olacağından, iş artık o raddeyi geçti maalesef.
    galatasaray yönetiminin en acilinden bu konuyu hukuki zeminde ciddi takibi şarttır.
    artık şakası kalmamıştır.
    her ortamda, her şartta tff dürtülmelidir.
    bu talebe fenerbahçe'den çok bizim cevap istememiz, tff'yi defaatle dürtmemiz, uzaktan izlemememiz, bir oldu-bittiye izin vermememiz, ve konunun bir daha inmemek üzere rafa kaldırılmasını sağlamamız gerekir...
  • 636
    https://twitter.com/...3Ftarih%3D2023-06-14

    bu tweette yazan konuyu derhal tff'ye sunarak başvuru yapmamız lazım. nasılsa karşımızda ciddiyetten uzak, şımarık bir çocuk gibi davranan bir kulüp var. bizde olabildiğince olaylarla dalga geçerek sulandırma politikasına gitmeliyiz.
    nelerle, kimlerle uğraşıyoruz. 3 takımlı ligde şampiyon olmuş, yıldız ver diyor. oynanan 2 ligden birinde şampiyon olmuş onu sayın, şampiyon olmadığı ligi saymayın diyor. tövbe yarabbim, hangi kafalarla sınıyorsun bizi kurban olduğum.
  • 637
    bugün kötülük oluşumu çakma 5 yıldızlı formalarını tanıttı. maalesef mustafa cengiz yönetimi döneminde bu yalana gerekli tepkiyi koyamadık. bunların metin sipahioglu adlı yöneticileri bu yalanı millete inandırmak için kanal kanal gezdi. neredeyse flash tv’ye bile çıkacaktı herif. o zamanlar sessiz kalarak sadece uzaktan izledik, kendi aramızda dalga geçtik. yönetim de resmî bir şekilde buna karşı koyamadı. en azından kulüpten bir yöneticiye bu konu hakkında görev verilip, detaylıca gerçekleri millete ve kamuoyuna güçlü bir şekilde anlatarak bu yalanın kamuoyu tarafından sindirilmesinin önüne geçilebilirdi. türkiye’de haklı olan değil, sesi çok çıkan istediğini alıyor.

    bu ülkede medya yoluyla olaylar istenildiği gibi yalan, yanlış, montaj vb. şekilde kullanılıyor. artık huy haline geldi bunlar. siyasette bile istenildiği gibi insanları medya yoluyla kandırmak çok kolay. ülkedeki insan yapısı da belli bir kesim hariç sorgulama kabiliyetinden yoksun olduğu için isteyen taraf istediğini elde edebiliyor.

    olması gereken zamanda gerekli tepkiyi koysaydık bugün federasyon da bu yalana yaptırım uygulamak durumunda kalırdı. kulübün bu konu hakkında ciddi bir aksiyon alması gerekiyor. öyle hafife alınıp, gülüp geçilecek bir konu değil bu.
  • 641
    f.bahçe camiasının aynı ermeni lobisi gibi ezikçe üstüne gide gide kabul ettireceği yalan. galatasaray camiası da icardi gelecek mi diye sağda solda kafa patlatıyor. icardi’yle belki 2 şampiyonluk daha alacaksın, herifler tek hamlede 9 şampiyonluk birden kazanacak.

    yayın gelirlerinden, psikolojik üstünlüğe her şey fb lehine gelişecek. uyuyalım bakalım. komisyon vb kurulup iş oldu bittiye getirilince uyanırız. sonra sonsuza kadar sisteme sövsen de fayda getirmez.
  • 646
    kabul edilmesi mümkün değildir. fenerbahçe'nin iki maçla filan şampiyon olduğunu iddia ettiği sezonlar var.

    türkiye'de futbol lig düzeyinde 1958-59 sezonunun 1959 ayağında oynanmaya başlanmıştır.

    beşiktaş'ın ikinci yıldızı için sayılan 1957 ve 1958'deki iki şampiyonluğu da yalandır ve aldatmacadır.

    gerçek şampiyonluk sayıları:

    galatasaray 23
    fenerbahçe 19
    beşiktaş 14
    trabzonspor 7
    bursaspor 1
    başakşehir 1 şeklindedir.
  • 649
    kötü gibi düşünmek önemliidir. bu tarz durumlarda senin vereceğin cevaplardan ziyade kötü şahış ne kadar kötü olabilir ve kötülüğün sonu nedir diye düşünüp önlem almak akılcıldır. zaten akıllı adamların inanıp peşinden gideceği bir mesele değil bu 5 yıldız. o nedenle komisyona oturmak bile yanlıştır. toptan reddedip bunu gündeme getirmeyip, tartışma konusu yapmayacaksın. aptalca olan şeyler tartışılmaz. cahille tartışanın kazananı olmaz.
  • 650
    fenerbahçe başkanı tarafından yeni sezonda 5 yıldızlı formalarla maça çıkacakları açıklandı. kulüp olarak hiçbir şey yapmıyoruz, taraftar da işin gırgırında. biz bir şampiyonluk alana kadar göbeğimiz çatlıyor elemanlar tek seferde dokuz şampiyonluk birden almış olacaklar. şahsen görsel olarak bile bunu görmek istemiyorum televizyonlarda. anladıkları dilden konuşmayacağız hiçbir zaman galiba. at koşturuyorlar yine her yerde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın