• 602
    efsane yeniden hortladı* şampiyonluğu kaybedeceğini anlayan vizyoner başkan ali koç yine hortlattı iki takım arasında oynana maçları yerel ligmiş de hakları yenmiş yalanını. 5 yıldır teneke bile alamayan adamsın gitmişsin iki üç takımlı maçların oynandığı zamanları şampiyonluk diye yutturmaya çalışıyorsun, sen de haklısın kitlen her şeyi yuttuğu için yine arkana takılırlar kendini başkan seçtrirsin yine.
  • 612
    aziz yıldırım’ın ve serdar bilgili’nin 2000 yılında “1959, yani profesyonel ulusal liglerin başlangıcı milat olacak” argümanını kabul etmesiyle bu yıldız ve şampiyonluk sayısı hikayesi yürürlüğe girmişti. fakat sonra sinsi beşiktaş yönetimi metindeki yasal boşluğu fark edip 1957 ve 1958’de beşiktaş’ın türkiye şampiyonu olarak uefa ve fifa nezdinde tescil edilmiş olduğu gerçeğini kullanınca tahkim kurulu 2002 martında beşiktaş’a 2 şampiyonluk eklemek zorunda kaldı. bunu gören aziz yıldırım ise delirdi. “sizin 2 tane varsa bizde 9 tane var amk” diye ortalığı velveleye verdi. çıldırdı herif. aslında bakınca çok da haksız değil. baştan kabul edilen şartlar bozulmuş oldu. neyse efendim kızmakla da kalmadı 15 yıldızlı forma falan bastırdı iyice rezil etti. en sonunda anlaşıldı ki, bu 9 şampiyonluk tescil edilmemiş maçlarla ve ünik olmayan (yani başka turnuvalar da düzenlenmiş ve hangisinin esas alınacağı belli değil) turnuvalarla alınmış. eldeki tek somut veri gazete küpürleri ve fiziki kupalar olunca bu işten yasal bir kazanım gelememiş oldu.

    en son çare olayı kamuoyunda kabullendirip defacto bir gerçeklik yaratmak kaldı. onu da gerekirse sezonda 10 milyon euro ceza ödeyip yapacak seviyeye gelmişler. aferin devam.
  • 613
    "yeterince büyük bir yalan söylerseniz ve tekrar ederseniz insanlar sonunda buna inanmaya başlar"

    adamlar göz göre göre bu şampiyonlukları kabul ettirecekler. ne yazık ki gerekli tepkiyi, gerekli itirazları yapmıyoruz.
    öyle sosyal medyadan dalga geçerek, komiklik yaparak olacak iş değil.
    daha düne kadar bu olayı saçma bulan fenerli arkadaşlarım, şimdi 28 şampiyonluğumuz var diyor. stada 5 yıldızlı otobüsle gelip, sahaya 5 yıldızlı formayla çıkacaklar.
    haşlanan kurbağa sendromu. yavaş yavaş ısıtıyorlar ortamı.

    2023 seçimlerinde, fenerlilerin tepkisini almamak için başvuruya cevap vermediklerini düşünüyordum. fakat bu işin artık netleşmesi lazım.
  • 614
    hakkında gerek fenerbahçe camiasının gerekse bizlerin vs. saçma sapan yorumlar yaptığı; türk sporunun baş kanseri fenerbahçe camiasının sahada kazanılamayanları masa başında almaya çalıştığı bir ahmahlık. baktın bu şekilde bir dayanağı olmadan 5 yıldızı takıyorlar ve bunu da kabul mü ettiriyorlar, bilmem fi zamanından bir kupayı şampiyonluk saydır çık sahaya 10 yıldız gezin. bir şey olursa da fenerbahçe’yi örnek olarak göster. bunlar laftan da, sahada yediği şamardan da hiçbir şeyden anlamaz. bunlara anladığı dilden konuşacaksın. yeter artık gerçekten, bu ülkede kıytırık bir futbol yüzünden insanları birbirine kırdırıp, önünde sonunda rahat edecekler. ülke ülke değil ki, şöyle adamakıllı bir hukuk sistemi olsun da şunları adam etsin. yok işte maalesef meydan bu bomboş tiplerin.
  • 615
    birşeyi 40 kez söylerseniz yanlış doğru önemi olmadan gerçekleşen tek ülke türkiye.

    ciddiye almayıp gülüp geçtikçe farkında olmadan destek oluyoruz.

    5 değil 7 yıldız taksalar yine koyup geçeriz şampiyonluk sayısında elbet ama neden hakkımızı yedirelim. bu sinerji ile devam edersek 4 ü takamadan biz 5 i takacağımıza gönülden inanıyorum.

    bu yalan karşısında her mecrada gerekli tepkiyi vermeliyiz gerekirse savaşmalıyız.
  • 617
    bu ülkede her şeye siyasetin karar verdiğini kabul edip ona göre hareket etmek gerekiyor.
    ali koç kompleksi uğuruna gerekirse her hafta 250.000 euro parayı cebinden verip o cezayı öder ve maça saçma sapan logosuyla çıkar.
    tff ve siyasete baskı yapıp bu işin cezasının 250.000 bin gibi komik bir miktarla geçiştirilmeyeceği, devamlılık arz ettiği zaman ceza boyutunun değişeceği bir kural getirilmeli.
    şakayla karışık bile olsa biz zaten geçeriz, ne olursa olsun en iyi biziz diyerek bu iş yumuşatılmamalı.
    kulüple bağlantısı olan kişiler bu işin taraftarı rahatsız ettiğini yöneticilere bir şekilde iletmelidir.
    250.000 euro verdikten sonra her şey mubah oluyorsa, herhangi bir takım gitsin logosuna penis çizdirsin öyle çıksın maça.
    olur mu lan böyle saçmalık?
    fenerbahçe cumhuriyeti felsefesini savunan kişiler, içinde yaşadığımız ülkeyi iyice muz cumhuriyetine çevirdi.
    şike yap düşme hatta üstüne mağdur ol, askeri cuntacılarla git transfer çöz, siyasileri araya karıştır göçmen oyuncuları transfer etmeye kalk, istediğin zaman istediğin şampiyonluk sayısına sahip olduğunu iddia et, ülke yönetimini takımının üzerinden tehdit et...
    yeter artık kardeşim fb taraftarı bu ülkenin öz evladı da biz dış kapı mandalı mıyız?
  • 618
    logoya o yıldızları koymayı engellemek zor. ister at koyarlar, ister maydonoz yaprağı ister yıldız. bunlarda mevcut eziklik olduğu sürece, önce 5 yıldızlı logo yaparlar. kısa vadede şampiyon olabilecek gibi durmadıkları için, uzunca bir süre de eğlenirler öyle.

    kendileri için son derece utanç verici bir olay olmalı aslında. galatasaray böyle bir iş yapsa, logosunu değiştirse oraya yalancı yıldızlar koysa o gün bırakırdım maç izlemeyi.
  • 619
    zamanlamaya bak. bizim şampiyonluğumuzun getirdiği ezikliği atlatmak için 5 yıldızlı formayla çıkacaklar türkiye kupası finaline.
    bu yalana ve beş yıldızlı formaya acilen en üst perdeden cevap verilmelidir. bu işin şakası yok. biz bir şampiyonluk için her maç ölüp ölüp dirilirken havadan 9 şampiyonluk istiyor adamlar d–o–k–u–z.
    bundan büyük emek hırsızlığı olur mu? biz 35-40 maç oynayıp şampiyon olacağız, adamların 4 takımlı halı saha turnuvası ile aynı sayılacak. e o zaman edirne'den hakkari'ye yüzlerce takımın katıldığı türkiye kupası bundan çok daha büyük ve ulusal bir turnuva. bunlar da dahil edilsin şampiyonluk sayısına.
    g.saray yönetimi acil toplanmalı. madem öyle biz de türkiye kupası şampiyonluklarınının sayılmasını istiyoruz diye. ancak o zaman sesleri kesilir.
  • 620
    bu şerefsizliğe* en üst perdeden tepki vermek gerekiyor. para cezasıymış yemişim para cezasını. 250 bin euro dediğin ne sanki? bu adamlar oynatmadıkları ostorbilmem bir şey kazmasına bir çırpıda 7 milyon euro verdiler. jesus'a bonuslar hariç 7 milyon euro veriyorlar. para cezasının caydırıcılığı mı var allah aşkına? tff kulağının üstüne yatmış da bizim yönetim neden şimdiye kadar bir açıklama yapmadı? kapalı kapılar ardında mücadele ettiklerini biliyorum ama bir kamuoyu da oluşturmak lazım. bunun için amasız fakatsız herkes bir şeyler yapmalı. bu ülkede her şey unutulur. yıldızı takar o iki maçlı şampiyonlukları saydırırlarsa herkes çok geçmeden kanıksar bu durumu. bizim mabadımızdan ter akıyor bir kez şampiyon olacağız diye. hakkımızı yedirirsek bize de yuh olsun.
  • 621
    bazı arkadaşların dediği gibi para cezası nedir allah aşkına? bir de 250 bin euro gibi futbol endüstrisi için komik bir rakam! bu yüzsüzler kimlere ne paralar saçtılar, onlar için çerez parası. böyle bir şeyin ağır bir yaptırımı olmalı, hükmen mağlup sayılmak gibi. yoksa imkanı olan istediği gibi at koşturur, babasının çiftliği gibi. diğer kulüp yöneticilerininde sessiz kalması da vahim bir durum.
  • 622
    tff'den müspet ya da menfi herhangi bir cevap alamayınca kimsenin aklına gelmeyecek tam bir ilerizekalılık! örneği göstererek "madem öyle, biz de 5 yıldızı logomuzun bir parçası yaparız."
    (bkz: 3 yıldızlı sivasspor logosu)
    tabi yıldız sayısı işin görsel kısmı.
    keza biz de bence yeterince "herkes rütbesini, yerini, haddini bilecek" temalı koreografi, afiş, pankart, tezahürat, ..... vs. ile işledik bu erbaşların durumunu.
    bence en sonunda üst otorite tarafından bu işin vardırılacağı tepe nokta şu olur;
    "tamam artık, bundan kelli kimse yıldız-mıldız koymayacak, eskiden yıldız mı vardı mk!"

    lakin işin bizim açımızdan önemli olan kısmı, bugün sahaya 5 yıldızla çıkmayı planlayan kanun-kural tanımazların, yarın yayın gelirlerindeki şampiyonluk ödenekleri payına da çökme çalışmalarına başlayacağının su götürmez bir gerçek olduğudur.

    işte burada dur denmelidir.
    tff bu haksız talebe, geçmişte emsal kararı varken dahikesin bir dille "hayır" diyememektedir.
    ee, sen o çizgiyi zamanında çekmezsen, olay "ben yaptım oldu" ya döner er geç.

    eğer basiretsiz tff bu işe el atmayacaksa bizimkiler twitterdan şu açıklamayı yapmalıdır.
    "3. partilere duyurudur;
    rakibimiz fenerbahçe kulüp ambleminin içine yıldız eklemiştir.
    bu yıldızlar, sivasspor'unki gibi amblemin bir parçasıdır.
    rakibimizin yeni amblemi hayırlı olsun der, şampiyonluk sayılarına göre verilen yıldızlarda 4. yıldız yolunda başarılar dileriz."
    deyip altına bir de gerçek amblemlerinin resmini oymalı;
    amblemin içinde 5 yıldız, dışında da şampiyonluklardan gelen 3 yıldız...
    ya da iyice ta.şağa vurup bu inbelerden bahsederken cumhurbaşkanlığı forsu gibi bir amblem kullanacaksın etrafı tamtur yıldızla çevrili...

    evin şımarık çocuğu misali bir bitmedi mızıkçılıkları, mesnetsiz istek ve arzuları utanmazların....
  • 624
    galatasaray spor kulübünün resmi twitter hesabından sürekli olarak cevap vermesi, kınaması gereken yalandır. görmezden gelerek ancak bu yalanı büyütürsünüz.

    fener lobisi, şu an ermeni lobisi sözde soykırımı kabul ettirmek için nasıl mücadele ediyorsa öyle mücadele ediyor. biz, tc gibi bu yalanın genişlemesini mi izleyeceğiz yoksa aksiyon mu alacağız? tekrar söylüyorum, aksiyon almadan izlemek bu yalanı kabul etmektir. yanlış yapıyor galatasaray kulübü.
  • 625
    3. yıldız için yaptıkları kutlamalar, 4. yıldız için yaptıkları büyük hazırlıklar ve hatta bastırıp çöpe attıkları binlerce tişört bile bunun yalan olduğunu kabul ettiklerinin yeterli ve basit kanıtlarıdır. ciddi bir şekilde gündemi meşgul etmesi dahi utanç verici.

    soğuk savaşın mağlup tarafı gibi olmaya başladı karşı taraf. 4. yıldız için ve türkiye'nin en büyüğü olmak için bir savaş vardı, ezici bir şekilde bozguna uğradılar, şimdi kendilerine yeni yollar arıyorlar, geçiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın