• 1484
    (bkz: rise of empires: ottoman)

    istanbul'un fethini işleyen ilk sezonun ardından vlad - fatih mücadelesini konu alan ikinci sezonu beğendim. biraz belgesel-dizi formatında bir çalışma olması da güzel oluyor. tarihe pek ilgi duymayanlar için de daha önce pek aşina olmadıkları farklı bir hikayeye tanık olma şansı sunuyor.

    gerek bölümlerin nispeten kısa olması gerek altı bölümde bir sezonun işlenmesinden ötürü bazı detaylarda kusurlar var. mesela sarayda yalızca gülbahar hatun ve şehzade bayezid odaklı bir anlatım varken en gözde şehzade olan mustafa, çiçek hatun ve oğlu cem sultan gibi sultanın ailesindeki diğer ana karakterler es geçilmiş. yine de konu bütünlüğü açısından çok kritik noktalar değildi.

    sanırım aynı seri, fatih sultan mehmed üzerinden devam edecekse hünyadi yanoş ve iskender bey ile uzun yıllar süren mücadelelerini de ayrı bir sezon olarak izlememiz olası. özellikle başarısızlıkla ve nerdeyse fatih'in ölümüyle sonuçlanan belgrad kuşatmasını işlerler diye düşünüyorum.

    ilaveten belki bir sezon da karadeniz seferi, karamanoğulları mücadelesi ve otlukbeli savaşını kombine edecek şekilde düzenlenebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın