• 50
    genel olarak halkımızın içini dolduramadığı ve saçma spekülasyonlar üzerinden, empatiden yoksun şekilde dile getirdiği bir inceleme türüdür.
    eleştiri yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi empatidir. sen bir oyuncuyu veya bir teknik direktörü veya bir yazarı eleştirirken önce bir empati refleksi göstermelisin ki olayları eleştirmek istediğin pencereden görebilme şansın olsun.
    ben uzun zamandır sözlükleri ve twitter'ı takip ederim. insanların, "bakın benim fikrim ne kadar marjinal", "ben bu konuda hükmümü verdim doğal olarak biraz racon kesmeli bir yazı yazayım" zihniyetinden çıkmadığı bir denklemde bir çok girdiyi ciddiye almıyorum ve bunu herkese de tavsiye ederim.
    günün trendine, anonim hesapların dolduruşuna gelip onu asmak bunu kesmek çok samimiyetsiz. bu bir istisna olsa bunu yazmaya üşenirdim fakat algı üzerinden dönen bir sosyal medya mecrası olduğu bir gerçek. 15-16 yaşındaki çocuklar anonim bir hesaba sigara içen wesley sneijder avatarı yapıp, galatasaray'a dair fikri olmayan insanları peşlerine takıyorlar. şaka gibi fakat gerçek.
    bu toplumun eleştiriyi de, fikir ayrılığını da, yetkili kişilerin tercihlerini de kabul etmesi gerekiyor.
    bu toplumun, en doğrusunu kendisinin bildiği yalanından uzaklaşması gerekiyor.
    yatağını toplamayı beceremeyen insanların ulema modunda takılmaması gerekiyor.
    bir fikir belirtirken, esen rüzgardan değil akıl süzgecinden destek alması gerekiyor.

    neden sözlükler ve sosyal medya bu kadar vasatın altına düştü?
    neden insanların fikirleri utanma hissi yaratmaya başladı?
    çok basit...
    bu alanda da eğitimsiziz, bu alanda da narsisizmin esiri olmuşuz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın