• 30696
    hazırlık maçlarını tamamlamış olan takım. olumlu giden şeyler olduğu kadar geliştirilmesi gereken kritik konular var.

    olumlu olanlardan başlarsak okan buruk'un geçmiş takımlarında olduğu gibi topun rakipte olduğu bazı bölümlerde direkt oyunda çok iyi sinyaller gördük, takım geçmiş sezona göre daha etkin şekilde rakip kaleye inebiliyor bu oyunda akbaba ve yunus'un yatkınlığını da eklemek lazım. ana plan olmayacak elbette fakat öne geçtiğimiz ve topla daha az oynadığımız maçlarda işimizi görecek.
    hücumda 4'lü bir hat; kerem ve yunus'un içe girip akbaba'nın forveti ikilemesiyle beraber 4-4-2'ye dayalı güçlü ön alan presini çok sık gördük, çok istikrarlı diyemem ama onun için henüz erken. zamanla daha iyi olmasını bekliyorum. çalışma, uyum ve istikrar gereken konuların başında geliyor.

    geliştirilmesi gereken ve zayıf kaldığımız konuların başında geriden oyun kurulumu geliyor. biraz iyi pres yapan ve ön alanda kalabalık olan her takım geriden çıkışlarımıza büyük darbe vuruyor, oyun kilitlenip kalıyor. bu sorunun en büyük nedeni top atıcılardan ziyade top alıcıların olmamasına bağlıyorum. sergio dışında kendini boşa atıp top isteyen bir oyuncumuz maalesef yok. berkan ve taylan'da sırtı dönük top kullanımı da rezalet seviyede, en ufak baskıda dağılıyorlar. rakip oyunu sağa yönlendirdiği zaman omar'ın top kullanma zayıflığıyla beraber komple çöküş yaşıyoruz. muslera'nın ayakları da ciddi problem. bu sorun uzun bir süredir kangren haline gelmiş durumda. okan buruk'ta henüz geriden çıkışlarda yetersizliğin farkında olduğu için muslera-seferovic üzerinden uzun top ile oyun kurmaya çalışıyor, bunu sürekli yapmıyor fakat maç içinde başvurduğunu söylemek lazım şu an bu konuda pragmatist davranıyor. geriden oyun kurulumu artık bir seçenek değil zorunluluk. sürekli uzun vuramayacağınız için belli bir düzeye çekmemiz gerekiyor. ortasaha transferleri ve dubois'in katılımıyla gelişim beklediğim konuların başında geliyor, sadece transferle çözülmeyecek burada hocanın çizeceği setler de hayati öneme sahip.

    topa sahip olma oyununu yorumlamak için henüz erken. hazırlık maçlarında takım bazen iyi sinyaller gösterse de hala zamana ihtiyacı var, gereken transferleri tamamlayıp hocaya ve takıma süre vermemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın