• 1161
    en başta şunu yazalım.
    (rakamlar oransal farkı göstermek için)
    ilaç sektörü 200 milyar dolarsa aşı sektörü 2 milyar dolardır. bu lanet olasıca hastalığın aşısı 15 euro ama yoğun bakıma düşüşü engelleyen acil kullanım oranı verilen ilaç 150 euro adamlar için hasta olmanız daha "karlı"

    aşılar konusunda aşı olursanız hiç bir zaman "hasta olmayacaksınız" denilmedi. bulaştırmayacaksınız denmedi. bu tarz saçmalıklar aşı karşıtı cahillerin aşı'yı karalamak için uydurduğu şeyler.

    aşı olursanız yoğun bakıma düşmeyeceksiniz denildi. aşı olursanız hasta olsanız bile hafif geçireceksiniz denildi.

    aşılardan önce ve sonra bu lanet hastalığın tedavisi için insanlar çırpınırken hatalar yapıldı mı? evet muhtemelen yapıldı ama bu hatalar yine bilim insanları tarafından açıklandı ve düzeltilmeye çalışıldı. tüm tıp dünyasını şeytanlaştıranların çarpıtarak kullandıkları veriler bile bu insanlar tarafından açıklanıyor diğer kesimin araştırarak çalışarak elde ettikleri bir veri yok. bu insanların kafasında bir sabit var ve her şeye karşı çıkıp "benim bildiğim sizin bilmediğiniz şeyler var" bakış açısıyla zar atıyorlar insanlığa zerre kadar faydaları yok.

    hayatımda katlanamadığım bir grup varsa o da komplo teorisi üretmekten bıkmayan kitledir. kimseye inanmaz kimseye güvenmez yapılan her şey birilerine zarar verilmek içindir vs.
    bu kitlenin temel bakış açısı şu ; yağmur yağdığında şemsiye açıyoruz o zaman yağmurun yağma nedeni şemsiyeler çünkü yağmur yağmasa şemsiye açılmazdı. aynı bakış açısıyla ilaç firmaları bu hastalığı yaptı çünkü aşı satmaları lazım. temelde tek söyledikleri bu. oysa bu adamlar bu kadar güçlüyse niye hastalıkla uğraşsın her gün sattıkları ağrı kesicilerin içine x bir madde koyar bir hastalık uydurdurdu gibi onlarca soru çıkar ama o yola girmek istemiyorum.

    bu grupların başını çeken şarlatanlar her yanımızı kaplamış durumda. yok efendim doktorların dediğini yapmayın onun yerine gidin "eşeğin çükü otunu için iyileşirsin bunu size söylemiyorlar" ... ama benim sitemden 10 gamını 170 tl'ye satıyorum diyen doktor kılıklı soytarıların yüzbinlerce takipçisi var.

    aşı olanlarda kalp kası iltihabı oluyormuş. bu konuda yapılan ilk araştırma aşı karşıtı olanlar tarafından her yerde kullanıldı ama o araştırma geri çekildi.
    https://www.indyturk.com/...le-geri-%C3%A7ekildi

    yok efendim benim kirvem aşı oldu sonra gözünde kuyruk çıktı muhabbeti de hiç bitmedi. milyarlarca doz aşı oldu insanlar bak milyarlarca kaç tanesi aşı nedeniyle öldü? işlerine gelince verileri kullanan aşı karşıtları yoğun bakımlarda ki aşılı oranlarının %5 bile olmadığını görmezden geliyor.

    ayrıca bu aşıyı olunca sizi sonsuza kadar koruyacak diye kim dedi? her yıl grip aşısı oluyoruz niye bir kere olduk tekrar oluyoruz demiyor millet? 10 yılda bir tekrar edilmesi gereken dünya kadar aşı var.

    bireysel örnekler bu kitlenin en çok kullandığı propaganda örneği. komşum ve ek olarak çok yakın iş yaptığım bir müşterim bu "aşı karşıtı değilim ama" tayfasındandı. her gün whatsapp gruplarından aşı olanlara kobay bile demişlikleri var ve maalesef covid oldular bir tanesi o soytarıların önerilerini yapıyordu yok nane yağı yok zerdaçal yok bilmem ne otu dedi durdu ama maalesef vefat etti. bir diğeri tam 50 gün yoğun bakımda kaldı yoğun bakımdan çıktığında adamın saçları bile dökülmüş çıktı ne vardı aşı olaydın dedim "cehalet işte" dedi.

    doğal dediğiniz şey illa doğru olacak diye bir şey yok. dünya değişiyor 1940 yılında 40 yıl yaşayan insan çok yaşadı deniyordu hepsi çok doğal şekilde yaşayıp ölüyordu. şimdi ise bir tansiyon hapı ile insan hayatı 10 yıl uzadı ama "doğal" değil. ya da kanser için kullanılan kemoterapi ilaçları hiç doğal değil ama yüzbinlerce insanın ömrünü uzatıyor.

    metnin özü şu bu lanet hastalık nereden çıktı bilmiyorum umurumda da değil ama tüm dünyayı ve neredeyse tüm doktorları satılmış hain ilan etmek nasıl bir akıl tutulmasıdır!? karpuz alırken bile karpuzu satan adama güveniyorsunuz bir zahmet bu konuda da ömrünü vermiş insanlara güvenin.

    aşı olup yaşadığı topluma fayda sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

    düzeltme : yanlış kelime
App Store'dan indirin Google Play'den alın