• 28273
    girdiği gol pozisyonu sayısının rakiplerinden fazla olması üretken olduğu anlamına gelmeyen takım. daha fazla açmak gerekirse ben galatasaray'ın hücum ederken fazlasıyla yavaş hareket ettiğini ve rakibin dengesini katiyen bozamadığı için üretkenliğinin düştüğünü gözlemliyorum. girilen gol pozisyonu sayıları ne şekilde hesaplanıyor ya da bunun kıstası nedir pek bir bilgim yok fakat buralarda gördüğüm kadarıyla tablolarda bizim istatistik olarak daha fazla pozisyona girdiğimiz sonucu çıkmış.

    gol pozisyonuna kaç kere girdiğinizden çok, gol pozisyonuna nasıl ve ne şekilde girdiğinizin önemi vardır. biz sıkıcı top dolaştırma oyunuyla öylesine yavaş hücum ediyoruz ki rakip neredeyse 11 kişi kendi cezasahası içinde ve çevresinde konuşlanmış şekilde bizi bekliyor oluyor. açtığımız çoğu orta rakip stoperler tarafından karşılanıyor ya da rakip kaleci topu rahatça kontrol ediyor. biz maalesef topu kendi aramızda çevirip çevirip rakibi artık topu kovalamaktan vazgeçirip tüm rakip oyuncuları kendi sahasına yığdıktan sonra hücum ediyoruz. rakibi kendi yarı sahasına hapsetmek oldukça iyi, sonuçta rakip hep kendi sahasında görünüyor fakat bu buzdağının görünen kısmı. biz bu top dolaştırmayı o kadar fazla yapıyoruz ki bazen bizim oyuncular da bu sıkıcılıktan ve tekdüzelikten payını alıp akıl almaz pas hataları yapıyorlar. oyun planımız tamamen bir konfor alanı üzerine kurulu. çoğu zaman konfor alanını terk eden bazı oyuncuların kişisel yakarışları sayesinde atıyoruz golleri. gollerimizin hepsi sanki böyle ite ite atılmış gibi hissetiriyor. bir de hiç acelemiz yok bizim. bunu son 10-15 dakikasına berebare durumda girdiğimiz çoğu maçta görebilirsiniz.

    sorun gol pozisyonu üretememek değil, rakibin dengesini bozacak kadar hızlı olamamaktan kaynaklı. zaten çelişki de burada başlıyor. siz son 20 dakikasına berabere girmiş olduğunuz maçta oyunu daha da durağan hale sokacak babel'i oyuna alıyorsanız bu işte bir yanlış var demektir zira babel'in orada topu yaklaşık 30 saniye ayağında tutup sonrasında 11 kişilik rakip arasından topu geçirmeye çalışması beyhude bir çabadan öteye gidemeyecektir. gidemiyor da zaten.

    amacım algı kasmak yahut yangıncılık yapmak değil fakat bu ciddi manada bir kronik problem. üstelik giren-çıkan-gelen-giden farketmeksizin devam eden bir problem. ve temel sebebi de oynatılmaya çalışılan sistem. ben aynı problemi 2 sene önce de görüyordum, şuan da aynı problemi görüyorum. ve çözülecekmiş gibi durmuyor. bu nedenle de bunu belirtme gereği duyuyorum.

    evet yeni bir planlama yapıldı ve belki bu plan meyvesini verecektir. hoca'nın umarım bir bildiği vardır demekten başka çarem de yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın