2021 EuroLeague Final Maçı
21:30 Lanxess Arena
81 - 86
  • 161
    86-81 temsilcimiz efes pilsenkazandı ve euroleague'de şampiyon oldu.

    maçla ilgili kısa bir değerlendirme yapalım; özellikle maçın ilk periyodunda kısalarımızdan sayı bulmada zorlandık, sertaç şanlı ön plana çıktı, attığımız sayıların çoğu sertaç'a aitti. maçın 2. periyodu ile birlikte toparlandık özellikle shane larkin çok öne çıktı, sorumluluk aldı, gereğini yaptı ve devreye de 3 sayı farkla 39-36 önde girdik...

    3. periyotta ise biraz vasilije micic sahne aldı, farkı açabilirdik, katalanlar 3'lüklerle maça tutunmaya çalıştı.

    maçın son bölümünde yani 4. periyotta ise her iki yıldızımız shane larkin ve vasilije micic bireysel performanslarıyla euroleague şampiyonluğunu efes pilsen'imize getirdiler.

    öne çıkan istatistikler ise şu şekilde;

    shane larkin 21 sayı 2 ribaund 3 asist 2 top çalma,

    vasilije micic 25 sayı 3 ribaund 5 asist 3 top çalma,

    bu iki değerli ismimizin yanı sıra sertaç şanlı 12 sayı attı, adrien moerman'ın almış olduğu 8 ribaund da çok önemliydi.

    bir iki kelam da hakemlere edelim; maçın başında vasa'ya yapılan sportmenlik dışı faulü izlemelerine rağmen! es geçtiler, aynı şekilde beaubois'nın pozisyonunda ayak çizgide diye topu katalanlara verdiler, ayak çizgide filan değildi! bunları da yazalım da burda dursun...

    bunların dışında saha içine gelecek olursak vasilije micic'in sertaç şanlı'ya asisti, shane larkin'in pasında sertaç'ın alley opp'ı, pau gasol'ün sertaç'a yaptığı blok ve bryant dunston'ın nikola mirotic'e yaptığı blok basketbol adına sahada olan güzel şeylerdi.

    larkin'in 37 dakika, micic'in ise 35 dakika civarında sahada kaldığını da unutmayalım; vasilije micic shane larkin ikilisi, efes pilsen'imize avrupa şampiyonluğunu getirdi.

    kolay değil; önce real madrid baloncesto, ardından cska moskova basketbol takımı ve son olarak da katalonya'yı geçtik. (bunun dışında katalanları totalde bu yıl 3. karşılaşmamızda - ikisi normal sezon maçı - 3. kez de mağlup ettiğimizi de belirtmeliyiz sanırım.)

    türk basketbolu için harika bir akşamdı,efes pilsen'imiz euroleaguei kazanarak avrupa şampiyonu oldu...

    ergin ataman hocama, efes pilsen'e gönülden teşekkürler...
App Store'dan indirin Google Play'den alın