resim
Halil Umut Meler
Görev:Hakem
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 519
    19 şubat 2021 başakşehir trabzonspor maçının bitiş düdüğüyle google'dan ilk önce cüneyt çakır'ın yaşına baktım. daha sonra kendisinin yaşına baktım. cüneyt çakır 44 yaşında, halil umut meler 34 yaşında.

    inşallah halil umut meler bu hakemlik performansına devam ederse ve saha dışı olaylardan etkilenmezse 10 yıl sonra cüneyt hocayı bile geride bırakabilir. gerçekten çok iyi hakem. özellikle ülkemizde yer alan diğer hakemlerle kıyaslayınca kendisi superstar kalıyor. bir defa muazzam bir otorite en büyük artısının bu olduğunu düşünüyorum. otoritesine zarar verecek en ufak bir tavize izin vermiyor. ikinci olarak premier lig seviyesinde hakemlik yapıyor. izleyenler bilir bizim ligin aksine premier lig'de kolay kolay her şeye düdük çalmazlar. pozisyon tekrarlarını izlediğinizde pozisyona belki faul diyebilirsiniz ancak öyle basit müdahalelere faul çalınmaması hem oyunu hızlandırıyor hem de izleyenlere büyük keyif veriyor. yani halil umut meler ufak tefek sertliklere müsaade ediyor.

    yukarıda bahsettiğim maçta da kendisinin bu oynatma isteğine rağmen teknik direktörlerin taktik anlayışından dolayı ilk yarısı çok kötüydü ancak ikinci yarı daha izlenebilir hale geldi. halil umut meler de bu maçı neredeyse hatasız yönetti. ülke futbolu adına kendisi gibi bir hakeme sahip olduğumuz için çok şanslıyız. inşallah bu mantalitede yer alan hakemlerin sayısı artar ve futbolumuzun özellikle bu tarz hakemlere çok ihtiyacı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın