• 14
    bu sabaha karşı tsi 03:00'de başlayan maçlar itibari ile start alan turnuvadır. turnuva öncesinde avustralya açık'ın pandemiyle ilgili genel kuralları, ufak tefek sürtüşmeleri, oyuncuların görece sert açıklamaları ve birbirlerini eleştirmeleri ve atp cup ile birlikte oynanan hem erkeklerde hem de kadınlarda oynanan 2-3 tane hazırlık turnuvaları derken sonunda zurnanın zırt dediği yere geldik.

    (bkz: roland garros 2020/#2983731) normalde buradaki gibi çok geniş çapta bir analiz yapmayı planlıyordum ama maalesef vakit bulamadım ve zaten turnuva da başladı. dolayısıyla ilk turdan itibaren analiz yapmak bazı ilk tur maçlarının tamamlanması dolayısıyla anlamlı olmayacaktır.

    ben erkeklerde stefanos tsitsipas - daniil medvedev ve novak djokovic - dominic thiem yarı finalleri olacağını ve tsitsipas'ın kariyerinin ilk slam finalini oynayacağını düşünüyorum. 2 sene önce burada 4. turda roger federer'i yendikten sonra yarı finale kadar yürümüştü. geçen sene roland garros'da yarı final yapıp djokovic'i elinden kaçırmıştı. burada çeyrekte karşılaşacağı rafael nadal'ı yeneceğini düşünüyorum. nadal'ın sırtının durumu konusunda çekincelerim var. biraz bunun da etkisi olacaktır ve tsitsipas ilk finalini görecektir. şampiyonluk favorim ise novak djokovic.

    kadınlar tarafı tabiki çok daha boyutlu. garbine muguruza geçen senenin finalisti olarak zor bir kura çekti. 4. turda muhtemel bir naomi osaka eşleşmesi onu bekliyor olacak. yine de underdog olarak onu tekrardan en azından yarı finale koymayı tercih ediyorum. tablonun o tarafında serena williams da yer almakta. uzun zaman sonra serena williams'ı bu kadar keskin görüyorum. her ne kadar bazı sakatlıklardan muzdarip olsa da bu sefer sakatlıkların da onu durduramayacağını düşünüyorum. son birkaç aydır müthiş formda olan ama karantinadan dolayı form tutmakta zorlanan aryna sabalenka williams'ı durduramayacaktır. williams, muguruza'yı yarı finalde yenip final yapacaktır gibi geliyor. öteki taraftan ise ashleigh barty'nin kurası görece daha kolay. muhtemelen tablonun alt tarafından görece süpriz bir isim -ben bu ismin maria sakkari olacağını düşünüyorum- ile yarı finalde karşılaşarak finalde serena williams'ın rakibi olacaktır. şampiyonluk adayım ise serena williams. margaret court ile slam sayısını 24'de bu sefer eşitleyecek gibi geliyor.

    ayrıca şu anda 4. tur seviyesinde eşleşmeler olan kei nishikori - pablo carreno busta ve grigor dimitrov - marin cilic maçları oynanmakta. sırasıyla eurosport 1 ve 2'de yayınlanmakta. her ne kadar her iki maç da bir oyuncunun setlerde 2-0 önde olduğu şekilde devam ediyor olsa da evden çalışanlar için kaçırılmayacak maçlar. 1,5-2 saat sonra ise denis shapovalov - jannik sinner maçını izleyeceğiz.

    tv'sinde eurosport yayını olmayanlar için eurosport'u ayda yalnızca 0.99 euroya izleyebileceğiniz bir kampanya mevcut. 1 ay sonra asıl fiyatı olan 4.99 eurodan yenilenmesi söz konusu ama sırf avustralya açık için bizim paramızla yaklaşık 8 tl verilip satın alınabilir. şu adresten alabilirsiniz ve 1 ay bitmesine yakın yenilenmesini iptal edebilirsiniz.

    https://auth.eurosport.co.uk/product
App Store'dan indirin Google Play'den alın